perjantai 1. tammikuuta 2010

Uusi vuosi ja matka jatkuu

Eiliset uudenvuoden juhlinnat on juhlittu ja nyt on ensimmäinen päivä 2010. Eilinen päivä tuli aloitettua samalla tavalla kuin moni muukin päivä täällä Pattayalla. Ensimmäiseksi siis uima-altaalle vähän uimaan ja rentoutuun. Päivän mittaan tuli käytyä matkatoimistossa hoiteleen asioita ja tapaamassa tuttuja.

Iltapäivästa ja varsinkin alkuillasta alkoi jo kuulua ja näkyä pauketta ja raketteja siellä täällä. Pattayan Second Roadin ja Central Roadin liikennemääristä pystyi myös huomaan, että nyt ei ole mikään tavallinen päiväpäivä/ilta. Autoja ja mopoja oli liikenteessä ihan älyttömästi molemmat suuret kadut oli ihan tukossa. Mopolla pääsi kuitenki kohtuu hyvin puikkelehtiin seisovien autojonojen välistä paikalliseen tyyliin. Suomessa jos ajais samalla tavalla ja poliisi näkisi, niin ei sais varmaan ajokorttia ikinä takasi. Sen verran on eroa Suomalaisessa ja Thaimaalaisessa ajotavoissa, mutta tässäkin asiassa toimii vanha sanonta maassa maan tavalla tai maasta pois. Juuri liikenteestä ja liikennemääristäjohtuen mopo on täällä erittäin kätevä liikkumisväline. Illalla mopotakseilla olikin kysyntää, kun niillä pääsi liikkumaan huomattavasti paremmin kuin autoilla. Mopotaksit puikkelehtii samalla tavalla autojen välissä asiakkaan kyydissä kuin kaikki muutkin mopokuskit.

Illalla seitsemän jälkeen olin vielä hotellilla ja kävin hotellin katolla kuudessa kerroksessa, jossa on myös uima-allas. Viimeisetkin uimarit juuri lopetti ja allas oli tyhjänä. Allas menee kiinni aina 20:00.Ultaalta on hyvät näkymät Pattayan Beach Roadille, kun hotelli sijaitsee ihan rannan tuntumassa. Raketteja paukahteli ennen kahdeksaa jo harvakseltaan siellä täällä, mutta aina väärällä suunnalla tai kamerassa just sillä hetkellä väärät asetukset rakettien kuvaamiseen. Ei ollut sitten lopulta aikaa muutenkaan jäädä kuvaileen kunnolla ilotulitusta, kun piti jo itsekkin lähteä juhlintaan mukaan.Itse uudenvuoden vaihtuminen tuli vietettyä Maikan Majatalolla, jossa oli jonku verran porukkaa ja raketteja tuli tietysti ammuttua riittävästi. Tarjolla oli talon puolesta nakkeja ja perunasalaattia ja ne teki hyvin kauppansa. Juhlinta sinänsä meni rauhallisesti ja hyvä niin.

Hyvää ja Menestyksellistä Uuttavuotta 2010 Kaikille Pattayalta,
Toivoo Mika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti