keskiviikko 27. tammikuuta 2010

Hailuola

Mulla on jäänyt sukellusvaihe nyt vähän päälle, mutta kun se tuntuu hyvältä ja on hyvät olosuhteet, niin silloin pitää sukeltaa. Eilen ja tänään tullut käytyä myös sukeltamassa yks sukellus molempina päivinä. Eilen tiistaina sukelluskohde oli sama kuin sunnuntainakin eli Sky Dive ja lopulla tultiin Hole in the Wall'lle. Sukelluksella näky merikäärmestä ja paljon vuokkokaloja. Ei kuitenkaan mitään kovin ihmeellistä. Maksimisyvyys oli 17,7m ja sukellusaika 51min. Merivesi oli lämpimintä nyt täällä Sabangin alueella eli +26C.

Tänään oli vuorossa Shark Cave, jonne lähti paikallisen sukellusoppaan Amilin lisäksi norjalainen Chris ja minä. Meri oli jonku verran aallokkoinen, kun päästiin veneellä perille. Kun kaikilla oli laitteet valmiina selässä, niin pyörähdettiin tuttuun tyyliin samanaikaisesti selän kautta veteen ja sen jälkeen lähdettiin laskeutuun. Veden vellominen loppui käytännössä heti, kun oltiin päästy parin metrin syvyyteen. Laskeuduttiin ensin noin 20 metrissä olevalle tasanteelle ja siellä meitä oli vastassa poseeraamassa sammakkokala (Frogfish). Aikasta erikoisen näköinen epeli ja ei välttämättä niitä kaikkein kauneimpia otuksia. En ole aikasemmin koskaan päässytkään näkeen moista kunnolla.Yhdellä tasanteen reunalla muutamaa metriä syvemmälle mentäessä oli eräänlainen lippa, jonka alle jäi useita tosi matalia muutaman metrin syvyisiä ja levyisiä luolia. Amil meni heti lampun kans käytännössä makaamaan pohjalle luolan suulle ja heti viittoilikin meitä sinne. Sillähän oli valkopilkkoriuttahai (whitetip reefshark) . "Ryömittiin" pohjaa myöten rinnakkain kaikki vähän syvemmälle luolaan ja pojat valaisi lampuilla luolan perällä makaavaa haita. Kamerassa salamaa oli pakko käyttää ja siksi kuvassa näkyy myös vedessä olevat hiukkaset.Toisessa luolassa näkyi myös yksi hai. Kolmaskin oli jossain, mutta sitä minä en nähnyt. Kuulin vain sukelluksen jälkeen. Seuraavaksi törmättiin mureenaan.Hetken päästä oli aikasta mielenkiintoisen näköinen merietana.Vuokkokaloja oli jälleen useita. Tällä kertaa onnistu kuvatkin niistä aikasta hyvin. Tähän otokseen olen itse aikasta tyytyväinen kuvan tarkkuuden suhteen.Tässä vuokkokala ihmettelee ja tuijottaa vieressä olevaa rapua.Sukelluksen maksimisyvyydeksi jäi 26,5m ja sukellusaika oli 43min. Merivesi perus +25C.

Nämä olikin tällä kertaa sukellukset vähäksi aikaa täällä Sabang Beachin ja Mindoron saaren vesissä. Sukelluksia tuli tehtyä täällä yhteensä kahdeksan. Aika näyttää, että missä pulahdetaan seuraavaksi katteleen merten salaisuuksia ja vetenalaisia vehkeitä. :)

Sabang Beachiltä Mindorolta,
Mika

3 kommenttia:

  1. Cool! :)
    Itse päässyt näkemään leopardihain tosi läheltä ja pakko sanoa että kiehtovia otuksia nuo hait. Jotenkin aiheuttaa pientä jännitystä vaikka tietää että eivät niin herkästi käy kimppuun.
    Kerrohan pellavapäällekkin terveisiä

    -Marko K-

    VastaaPoista
  2. Komeita kuvia kyylä taas, onneksi ei käy kateeksi ;)
    Muuten tolla mureenalla aika vekkuli ilme kuvassa.

    T.
    MikaS

    VastaaPoista
  3. Kyllähän haiden sulavaa liikehdintää on aina hieno seurata. Ite olen tainnu nähdä neljää eri hailajia sukeltaessa. Jännä sana muuten tuo hai. Sama hai-sana tarkoittaa suomen lisäksi samaa asiaa ainakin ruotsiksi, norjaksi ja saksaksi. Joka maassa siis sama hai. Täytyy kertoa terveiset.

    Juu, mureenan silmistä tulee vähän sellainen ovela ilme. :)

    VastaaPoista