maanantai 25. tammikuuta 2010

Kuudes sukelluspäivä Sabangilla

Tänään tuli käytyä taas sukeltamassa. Miksipäs ei. Tällä kertaa meitä oli paikallisen sukellusoppaan Amilin lisäksi isä ja 12v poika Australiasta ja minä. Porukan juniori oli juuri eilen saanu sukelluksen peruskurssin loppuun ja tänään oli ensimmäinen kurssin jälkeinen sukellus. Sen vuoksi sukelluskohteena oli tänään helppo ja matala Monkey Beach. Peruskurssin jälkeen ei saisi ylittää 18m syvyyttä. Maksimisyvyydeksi itellä jäi 21,3m kun käytiin oppaan kans kahdestaan hylyllä Aussien pysytellessä vähän matalammalla. Sukellusaika oli 50min ilmaa jäädessä harvinaisen paljon eli puolet (100 bar) tankkiin. Meriveden lämpötila oli tuttu +25C.

Päivän parasta antia oli tänään heti sukelluksen alussa ollut pieni hylky. Samoin tänään näkyi taas merikäärme luikertelemassa. Kameraboxin linssi päätti olla tänään kirkkaana vain ensimmäiset 15-16min, joten mm. kyseisestä käärmeestä jäi kuvat ottamatta. Taas.

Heti sukellukset alussa näkyi tällaisia isoja merikurkkuja (Sea cucumber), jotka saattavat liikehtiä vähän samalla tavalla kuin käärmeet. Sukelluksen lopussa näin vastaavanlaisen merikurkun kuin tässä kuvassakin, mutta se oli suorana toista metriä ja näyttikin vähän käärmeeltä. Tässä kuva metallisesta veneen hylystä.Sama hylky takaapäin.Vuokkokaloja täällä riittää paljon ja monenlaisina värivariaatioina.Tänään oli minun 130 sukellus ja samalla ylitty 100 tuntia, jotka tullut vietettyä yhteensä veden alla.

Sellainen sukelluspäivä tänään täällä Filippiineillä.

Sabang Beachiltä Mindorolta,
Mika

3 kommenttia:

  1. Eikö yhtään oo ikävä Suomeen? Täällä on Helsingissäkin "vain" -22 ja esim Itä-Suomessa reilu -30 :)

    VastaaPoista
  2. Heheh, ei ole vielä päässy ikävä yllättään.

    - Mika -
    Ps. Vexi P vai N vai...?

    VastaaPoista
  3. Onhan tuolla nuo vedenelävät vähän värikkäämpiä kuin täällä sohjolassa.

    T:
    MikaS

    VastaaPoista