perjantai 8. tammikuuta 2010

Päivä sukeltaessa

Eilen tänne Puerto Princesan hotellille tullessa tuli varattua heti sukelluskeikka tälle päivälle. Lähto hotellilta oli 7:30 aamulla. Sukeltamassa meitä oli paikallisen sukellusoppaan Romelin lisäksi isä ja poika Englannista, yksi Saksasta ja minä. Sukelluksia tehtiin kaksi, joista ensimmäinen oli keskellä merta oleva Pete's Reef ja toisena lähempänä rantaa oleva Galo's Wall.

Ensimmäisellä sukelluksella oli paljon erilaista kalaa ja mm. melko iso rausku (marble ray) piiloutuneena. Samalla sukelluksella kuin tyhjästä tuli myös iso parvi kohtuu kokoista barracudaa ja ne hävisi siniseen yhtä nopeasti kuin olivat ilmestyneetkin. Ensimmäisen sukelluksen kesto 38min ja max. syvyys 25,9m keskisyvyyden ollessa kohtuu paljon eli 19,2m. Sen näkee myös heti sukellusajasta.

Toisella sukelluksella parasta antia oli kaksi kilpikonnaa, joista jälkimmäinen oli hyvän kokoinen jötkäle. Sitten oli mm. skorppionikalaa ja sinitäplärauskua. Sukelluksen kesto 58min ja max. syvyys 21,6m keskisyvyyden ollessa 12,2m. Meriveden lämpö molemmilla sukelluksilla 28C.

Muutama kuva tältä päivältä.

Barracudaparvi.Merietana/Nudibranch."Nemo".Kilpikonnon liikehdintä on tyypillisesti erittäin verkkaista ja hidasta. Merissä elävien kilpikonnien kans on kuitenki ihan turha lähteä nopeuskilpasille. Silloin kun se haluaa kadota paikalta, niin se on muutama veto evillä ja sinne hävisi.Kun sukellukset oli tehty, niin paluu samaan rantaan, josta lähdettiinkin.
Ei ollenkaan hassumpi päivä! :)

Puerto Princesasta,
Mika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti