Tietoja blokista

Tervetuloa reissublokiini!

Alunperin aloin kirjoittamaan tätä blokia, kun päätin pitää sapattivapaata ja reissata Aasiassa pidempään. Ennen sapattivapaata olin tehnyt 13 lomamatkaa eri puolille Kaakkois-Aasiaa, joten osa alueen maista oli jo tuttuja. Pidempi reissu kuitenkin kiehtoi mieltä. Sapattivapaan toteuttamiseksi tein radikaalimman liikun ja myin Espoosta asuntoni, autoni, moottoripyöräni ja käytännössä kaiken mitä omistin. Samalla irtisanoin itseni vakituisesta työpaikasta. Suuria päätöksiä siis. Kun reissun toteutuminen alkoi näyttää vihreää valoa, niin ostin pelkän menolipun Japaniin Nagoyaan ilman mitään tarkempia suunnitelmia reissun kestosta, paikkakunnista tai edes maista. Reissuni alkoi 14.10.2009.


Reissu kesti lopulta tasan vuoden ja seitsemän kuukautta ja Suomeen palasin 14.5.2011. Reissun aikana tuli käytyä kymmenessä maassa, joista monissa useampaan kertaan. Edellisiltä reissuilta vanhoja tuttuja maita olivat Thaimaa, Malesia, Singapore, Indonesia ja Filippiinit. Täysin uusia tuttavuuksia vastaavasti Japani, Laos, Kambodza, Vietnam ja Brunei.


Ajatuksena oli myös löytää töitä lähinnä Singaporesta tai Malesiasta, mutta se ei onnistunut yrityksestä huolimatta. Muuten reissu meni kaikin puolin hienosti. Reissun yhteenveto löytyy tästä.

Uudelle reissulle lähdin 4.3.2012 ja tällä kertaa tulin suoraan tänne Filippiineille. Tästä reissusta ei tullut kuitenkaan pelkkä lomamatka, vaan yksi unelma toteutui ja aloitin työt täällä Manilassa Filippiineillä 10.4.2012. Blokin kirjoittaminen kuitenkin jatkuu ja uusia juttuja ilmestyy myös jatkossa.

Manilasta,
Mika
mikazz (at) gmail dot com