lauantai 16. tammikuuta 2010

Sukellusta Sabang Beachillä

Lomailu täällä Sabang Beachillä on alkanut rennoissa merkeissä. Tultiin tänne keskiviikkona ja täällä on ollut nyt koko ajan aikasta pilvistä. Lämpöä täällä on toki aina riittävästi, vaikka pilvistä oliskin. Eilen oli tarkoitus mennä sukeltamaan ekaa kertaa täällä Sabangilla tälle reissulla. Menin sukellusfirmalle siinä 12:40 paikkeilla kamat mukana ja ajattelin, että lähden niiden kans sukelluskeikalle klo 13:00 mihin sitten menevätkään. Tällä kertaa olikin poikkeuksellisesti jo tehty päivän molemmat sukellukset jonkin japanilaisryhmän vuoksi ja sukellukset jäi sitten eiliseltä tekemättä.

Vein kamat kämpälle ja otin kameran mukaan ja kävin vähän kävelemässä täällä Sabang Beachin alueella.

Sabang Beachin ranta-aluetta banca-veneineen.Sukellus on Sabang Beachillä ylivoimaisesti suosituin harrastus. Vaikka kylän poukama on tosi pieni, niin sukellusfirmoja täältä löytyy noin 40.Kylän miehiä.Kylän tyttöjä. Vaatimalla vaativat, että ota heistä kuva. Pakkohan se sitten oli.Sabang Beachiltä käveltäessä rantaa myöten noin 200 metriä eteenpäin tulee niemen takaa seuraavana Small La Laguna.Tänään oli vuorossa sitten ensimmäinen sukelluspäivä täällä. Sukeltamaan meitä lähti kanadalainen, ranskalainen, meidän paikallinen sukellusopas ja minä. Kohteena tällä kertaa oli jylhää saaren reunaa myötäilevä Sky Dive. Yleensä olen käyttänyt 3mm paksuista lyhyttä märkäpukua. Nyt mulla oli käytössä saman pituinen 5mm puku. Painotuksen laitoin vanhasta muistista 3mm puvun mukaan ja heti veteen päästyä huomasi, että siinä sattui pieni virhe. 5mm puvun nostevoima oli sen verran 3mm pukua suurempi, että olis saanu olla paivovyössä kilo lisää painoa. Ensi kerralla sitten. Sinänsä itse sukellus meni aivan hyvin. Sukelluksen kesto oli 50min ja maksimisyvyys 26,5m meriveden lämpötilan ollessa hämmästyttävän alhaiset +24C. Reilusti kylmin sukellusvesi mulle toistaiseksi. Yleensä meriveden lämpötila täällä Aasiassa sukelluksilla ollut tasaisesti +28...+29C. Joskus harvoin syvemmällä +27C.

Näkyvyys oli tänään kohtuu hyvä, mutta mitään kovin erikoista siellä ei tänään näkynyt. Parhaimpana taisi olla sinitäplärausku. Tässä muutama kuva tältä päivältä.

Sininen meritähti ja viuhkakoralli.Vuokkokala eli "Nemo".Siipisimppu, jota myös yleisesti leinojakalaksi kutsutaan. Englanniksi Lion Fish.Eiliseltä päivältä vielä tapaus maailman pienuudesta. Kuten edellisessä jutussa kirjoitin, niin keskiviikkona tänne Filippiineille tuli myös minun vanha hyvä kaveri Mikael Haaparannalta. Eilen, kun sukellus ei onnistunutkaan, niin kävin hakeen kameran ja kuvailemassa pitkin ranta-aluetta. Mikael meni sillä välin yhteen rannalla olevaan ravintolaan. Kun tulin kävelykierrokselta takaisin samaan ravintolaan, niin Mikaelin pöydässä olikin neljä suomalaista jannua. On muuten ensimmäinen kerta minulle koskaan, kun tapaan suomalaisia täällä Filippiineillä tai edes kuulen puhuttavan suomenkieltä ja tämä on kolmas reissu tänne. Yksi pöydän ryhmän jannuista sattu oleen Mikaelin kaveri Haaparannalta, johon se oli sattumalta täällä törmännyt minun ollessa kuvailemassa. Pojat eivät siis tienneet keskenään yhtään mitään, että molemmat sattuu oleen täällä reissussa. Kun juteltiin siinä porukalla, niin tämä samainen Haaparannalla asuva kaveri sanoi, että oli kuullut jonku tehneen Torniossa just samalla tavalla kuin minä eli myyneen kaikki ja lähteneensä pidemmäksi aikaa reissuun. Vielä kun vanha työpaikkakin oli sama, niin alkoi tuntua jo liian tutulta. Homma ei kuitenkaan selvinny, että kuka sille oli kertonut mahdollisesti minusta. Illalla nähtiin saman kaverin kans uudestaan ja juteltiin siinä lisää. Sittenhän se lopulta selvisikin ja sanotaanko, että osu aikasta lähelle. Tämä samainen kaveri kun sattuu olemaan minun pikkusiskon ja hänen poikakaverin yhteinen kaveri ja olipas vielä ollu just ennen omaa reissua heidän tykönä istumassa iltaa Torniossa! Hep! :)

Sabang Beachiltä Mindorolta,
Mika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti