lauantai 30. tammikuuta 2010

Leiman pidentäminen Filippiineillä

Filippiineille tullessa passiin lyödään leima, joka oikeuttaa oleskelemaan 21pv maassa. Thaimaassahan vastaava leima oikeuttaa 30pv oleskeluun maassa. Näin siis, kun ei ole viisumia kumpaankaan maahan. Sitten tulee iso ero. Kun Thaimaassa tulee aika täyteen, niin pitää käydä maan rajojen ulkopuolella ja kun tulee lentäen takaisin, niin saa uuden 30pv aikaa. Jos tulee muulla tavalla kuin lentäen, saa vain 2vk leiman. Filippiineillä, kun tulee 21pv alkaa lähestyyn, niin silloin riittää kun menee käymään immigration-toimistossa. Passi jää toimistoon ja sen saa seuraavana päivänä takaisin uudella leimalla varustettuna. Joissakin paikoissa, kuten Puerto Princesassa Palawanilla, leiman saa odottaessa. Filippiineillä voi olla jopa kaksi vuotta maassa pelkillä immigrationissa käynneillä. Sen jälkeen pitää käydä maasta pois. Kun palaa takaisin maahan, niin taas voi olla pari vuotta maassa hakemalla aina immigrationista uuden leiman rahaa vastaan.

Tulin maahan ke 6.1 ja leiman viimeinen sallittu maassaolopäivä oli ke 27.1. Kuulin Sabang Beachillä ollessa, että immigrationin heppu käy joka ma-ti Hemingway nimisessä ruokaravintolassa hakemassa passit ja tuo ne seuraavana päivänä leimattuna takaisin. Uuden leiman hinta 3230php/50€. Jätin passin ravintolaan ma 25.1. Seuraavana päivänä kuulin, että immigrationin kaveri onkin nyt Manilassa, joten se tulee hakemaan passit vasta ke 27.1. Meillä oli tarkoitus lähteä tänne Angeles Cityyn torstaina, joten sovittiin jo, että siirretään lähtöä vuorokaudella perjantaiksi. Keskiviikkona olin sukeltamassa ja kun tultiin veneellä takaisin sukellusfirmalle, niin kuulin, että immigrationin kaveri oli käyny kyselemässä minua passienhakureissulla. Hän oli kuullut, että meillä oli alunperin tarkoitus lähteä jo torstaina. Hän kuulemma tulisi noin 15min päästä takaisin käymään sukellusfirmalla. Odottelin heppua ja sieltähän se tulikin. Hän kertoi, että menee käymään hoitamassa asioita itsekkin Angeles Cityssä ja voisi palauttaa minun passin sinne leimattuna lauantaina. Voitaisiin tavata lauantaina 30.1 eli tänään SM kauppakeskuksessa. Tänään oli kyseinen päivä ja soitin hänen kännykkään 11:00 ja sovittiin kauppakeskukseen tapaaminen klo 14:00. Tavattiin siellä ja kaikki meni kuten oli sovittu. Ei voi muuta sanoa kuin, että erinomaista palvelua!! Monesti tallaiset asiat kun on tosi kankeita, mutta tämä hoitu todella hienosti. Ei tarvinnut käydä missään toimistolla, enkä täyttänyt yhtään paperia. Maksoin vain mainitun summan, kun luovutin passin ja siinä kaikki. Nyt uusi leima on voimassa 6.3 asti, joten noin 5,5vk tuli lisäaikaa heti suoraan. Jos olisi vielä tuolloin maassa ja jatkaisi uudelleen, niin silloin tulisi ilmeisesti 2kk lisäaikaa.

Tuli käytyä tuolla SM Mall'ssa myös eilen. Ollut mielessä, että pitäis ostaa tähän omaan MacBook Pro -läppäriin uusi akku, kun alkanu oleen aika väsyny 2,5v käytön jälkeen. Tavaratalossa oli Apple Storen liike ja sieltä sattui löytymään oikeanlainen akku minun koneeseen, joten tuli ostettua se. Hintaa jäi lopulta pienen keskustelun jälkeen 7050php/110€. Eilen tuli käytyä myös siellä olleessa leffateatterissa kattomassa Legian. Aikasta erikoinen leffa. Muutaman kerran siinä tuli vähän säpsähdettyä. Ei ole lapsille sopiva leffa se. :) Leffalipun hinta täällä on 100php/1,55€. Leffateatteri itse oli viimisen päälle. Vähintaan samaa tasoa kuin Suomessa parhaat tyyliin Helsingin Tennispalatsi jne.

Tänään tuli käveltyä kauppakeskukselta takaisin hotellille ja tässä muutamia otoksia väliltä.

Paikallisbussit eli Jeepit jaksaa aina hymyilyttää. Ne on kaikki täysin erilaisia. Hienoimmat on tosi hienoja ja huonoimmat on sellaisia, joilla ei saisi ajaa Suomessa metriäkään. Juttelin tänään yhden kuskin kans ja kun kysyin Jeeppien ikää, niin se heitti arviona, että noin 40v vanhoja.Jos Angelesin SM Mall edustaa viimisen päälle hienoa ja nykyaikaista kauppakeskusta, niin Angelesista löytyy myös tosi paljon vähemmän hienoja ja nykyaikaisia kauppoja. Tämä on se tavallisempi katunäkymä.Myös täällä yleisimpiä takseja ovat "traikit". Tähän traikkiin oli tuunattu ihan hillittömät poppikoneet ja äänenlaatukin oli viimisen päälle! Täällä näkee monien talojen ja liike-/varastotilojen aitauksissa käytetyn piikkilankaa jne. suojaamaan ei-toivottuja vieraita omalle alueelle. Tässä oli menty astetta pidemmälle ja muurien päällä oli natolankaa tms. riittävästi.Tässä toinen esimerkki samasta aiheesta. Ylhäällä on piikkilankaa, mutta heti muurien päällä on terävää rikottua lasia varmistamassa, että ainakaan mahdollinen murtomies ei pääse helpolla. Tein pari uutta kuvagalleriaa Picasawebbiin. Tässäpä olis:

* Sabang Beach + lähialue
* Sabangin sukelluskuvat

Oliskohan se kohta jonkulaisen ruuan paikka...hmmm.

2 kommenttia:

  1. (uusiksi vähemmillä kirjoutusvihreillä - miten se taas onnistuikin pariin riviin tekstiä :-D)

    Mietitytti pitkään ja lopulta "muistin", kun aikani nettiä kaivelin. Nuo jeepit on jeepney:tä:

    http://en.wikipedia.org/wiki/Jeepney

    Joskus oli teeveessä juttua noista kummajaisista.

    VastaaPoista
  2. Moro MR!

    Poistin rippeet siitä eka kommentista. Kiitti linkistä!

    Tuossa Wiki-linkissä oliki hyvää taustaa aiheesta. Jenkit siis myi ja lahjoitti noita Jeepneytä filippiiniläisille toisen maailmansodan jälkeen poistuessaan maasta. Vanhimmat voi olla siis jopa tuota ikäluokkaa....ja sen välillä huomaa!! :))

    "Ziipni" (Jeepney) on tosiaan virallinen nimi, millä näitä Jeeppejä täällä kutsutaan.

    - Mika -

    VastaaPoista