keskiviikko 13. tammikuuta 2010

Manila - Sabang Beach

Tänään oli herätys 7:45, jonka jälkeen heti tietokone päälle ja katsomaan, että onko kaverin kone Amsterdamista Manilaan aikataulussa. Kone oli hyvin aikataulussa, joten hotellista check out ja taksilla Manilan kansainväliselle Ninoyn kentälle terminaali ykköseen. Sinne päästyä minun puhelin soikin ja kaveri soitti, että kone oli ollu 30min etuajassa ja hän oli jo terminaalista ulkona. Parin puhelinsoiton päästä löydettiin toisemme ja siitä heti taksiin. Ajatus oli, että taksilla bussiasemalle, josta bussilla kohti Batangasia. Pienen tinkauksen jälkeen taksikuskin kans päätettiin, että mennäänkin taksilla noin 150km matka Batangasiin. Hinnaksi sovittiin 2500PHP/40€ sisältäen moottoritietullimaksut. Sen jälkeen käytiin tankkaamassa kaasua taksiin ja pienien tankkausongelmien jälkeen päästiin liikenteeseen. Toistetaan se vielä, mita on tullu kirjoitettua aikasemminkin. Manilan liikenne on ihan karmea. Liikennettä on todella paljon ja kaikki ajaa ihan miten sattuu. Manilan keskustasta pääsy moottoritielle kesti lähemmäs tunnin ruuhkissa madellen. Vasta pikku pätkä moottoritietä ajeltua liikenne lähti lopulta vetämään.

Kun viimein tultiin Batangasiin, niin siellä ajettiin suoraan satamaan, josta paikalliset banca-veneet lähtee Sabang Beachille Mindoron saarelle. Satamaan tultiin aika tarkoin 12:30. Batangasin satamassa on aina jonku verran härdelliä ja erilaista auttajaa ja "auttajaa" löytyy joka lähtöön. On laukkujen kuskaajaa, lippujen ostajaa, jne. jne. Jätettiin ne kuitenki kaikki huomioimatta ja käveltiin suoraan lipunmyyntikojulle. Siellä selvisi, että vene lähtee 13:00. Sitä ennen meille oli joku jo sanonut, että seuraava lähtee 14:30. Reilut parin sadan peson liput taskuun ja sen jälkeen suoraan veneeseen istumaan. Vene olikin jo lähes täynnä, kun tultiin ite veneeseen.

Harvinaista kyllä vene lähti hyvin ajallaan ja edessä oli 1,5 tunnin merimatka Mindoron puolelle. Venematka meni kohtuu rauhallisessa kelissä. Välillä tuli vähän reilumpaa ristiaalokkoa ja veneen nopeus piti lähes pysäyttää, että voitiin taas jatkaa. Sabang Beachille tultua laukut kantoon ja checkkaan hotelliin sisälle. Hotellina on uudenkarkea Oasis Resort, joka harvinaisen hieno edellisiin majapaikkoihin verrattuna.

Tänään on ollu kohtuu pilvinen päivä, mutta lämpötila on ollu silti riittävä. Tässä kuvaa hotellin katto- ja uimatasanteelta merelle päin. Nyt on päiväunien paikka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti