torstai 7. tammikuuta 2010

Manila - Puerto Princesa

Tänään oli vuorossa toinen lentopäivä heti eilisen perään. Hyppäsin taksiin vähän ennen puolta päivää ja suunnaksi lentokenttä. Aikaa lentoon oli tasan kolme tuntia. Ongelmaksi muodostui heti, kun lippuun ei ollu laitettu, että mikä terminaali ja terminaalien välillä on matkaa. Yleensä taksikuskit tietää heti, ku kertoo tyyliin, että lento tällä yhtiöllä ja kotimaahan. Samalla tuli mieleen taas, että Manilan liikenne on jotain ihan karmeaa johtuen hillittömistä liikennemääristä ja ruuhkista. Vilkkain liikenne, johon minä olen törmänny ja suurimmat ruuhkat. Noh, lopulta tultiin lentokentälle ja hyvin pian osoittautui, että ollaan jopa oikeassa terminaalissa.

Checkkaan laukkuja sisään ja iso laukku painoi 18kg, kun olisi saanu painaa maksimissaan 15kg. Siitä maksaan kolmesta kilosta ylipainomaksua, jota kertyi huikea 330PHP/5,2€. Sen jälkeen takaisin samalle tiskille, että sai boardinpassin. Sitten turvatarkastukseen, jossa haluttiin punnita kabiinilaukku. Tässä suurin sallittu paino oli 7kg ja toki mulla oli "vähän" reilu. Tais olla 13,5kg. Sanottiin, että takaisin sinne edelliselle tiskille. Kerroin virkailijalle, että laukussa mm. tietokone ja iso kamera, joita ei voi laittaa isoon laukkuun. Noh, joka tapauksessa takaisin edelliselle tiskille, jossa samat sepustukset. Käskettiin ottaa tietomakone ja kamera hetkeksi pois ja kun punnittiin, niin silloin olikin enää noin 8kg, joka kuulemma ok. Nyt takaisin turvatarkastukseen tietokonetta ja kameraa kantaen toisessa kädessä ja toisessa laukku perässä. Nämä piti läpivalaista erikseen ja sen jälkeen sai laittaa takaisin kaikki laukkuun ja homma ok. Pientä säätöä siis...

Philippine Airlinesin lähes tuliterä Airbus A320-200 lähti hyvin aikataulussa. Manila on Iso city ja rakennuksia riittää slummeista hienoihin toimisto- ja hotellirakennuksiin.Kerran aikasemmin lentäny Manilasta Puerto Princesaan ja silloin ihastelin, että maisemat reitillä on tosi hienot ja hyvältä ne näytti edelleen. Tämä sammunut tulivuori ja sen vedellä täyttynyt kraateri on vain 8min lennon päässä Manilasta.Keskellä merta näkyy myos hienoja saaria ja vihreitä matalikoita, joissa olis epäilemättä hieno käydä vähän snorklaileen tai sukeltamassa.Kone oli Puerto Princessa ajallaan tunnin päästä lähdöstä. Kentältä suoraan Moana Hotellille. Hotellillä tapasinkin heti sukelluspuolta pyörittävän italialaisen Paolon ja vaihdettiin kuulumiset sitten huhtikuun jälkeen. Vapaa huone löytyi, joten päivä alkoi olla raskaimmalta osalta pulkassa.

Siellä Torniossa näyttää olevan tällä hetkellä Ilmatieteenlaitoksen mittausaseman mukaan -31,5C. Jaa, se on aikasta rapsakka keli vai kuinka? Siellä on varmaan eräätkin BMW, Honda ja Volvo kuskit oikein tyytyväisiä lämpöihin. ;) Täällä aikasta samat lukemat, mutta etumerkki toinen. Lämpötilaero siis luokkaa 60 astetta.

Puerto Princesasta Palawanilta,
Mika

4 kommenttia:

  1. Kuulostaa hyvältä!
    Ei ole ongelmia pakkasen kanssa kun ajaa Autolla, eikä kulkuneuvoilla ;)
    Eikös se yksi pellavapää kohta puolin tule sinne kans?

    -Marko K-

    VastaaPoista
  2. Juu, keskiviikkona pitäis laskeutua pellavapään kone Manilaan ja tarkoitus treffata välittömästi koneen laskeuduttua ja jatkaa sitten yhdessä etiäpäin. Paikka vielä sopimatta lopullisesti. Itellä tarkoitus mennä takaisin Manilaan jo edellisenä päivänä. Pitäis vain ostaa lippu takaisin sinne, ku ostin vain menolipun Puerto Princesaan.

    VastaaPoista
  3. Ei tuo pakkanen oo haitannu. Mulla on Webasto. Kyllä on hieno laite ja tarkenee pikku pakkasilla. Nämä on vasta jäähyttely lämpöjä.

    VastaaPoista
  4. Webastosta tuli mieleen...Kun olin Bangkokin taksissa uuden karheassa Toyota Corollassa, niin siinä oli lämpötilansäätöyksikössä pelkästään sinistä eli viileyden säätö. Euroopassahan ohjaamoa voi viilentää tai lämmittää, mutta Thaikkulandian mallissa oli pelkästään viilennys. Toki ymmärrettävää Thaimaahan lämpöihin, mutta tosiaan sellainen ero näky.

    VastaaPoista