Vähän eksoottisempi ruokakokemus eiliseltä. Olin eilen syömässä yhden paikallisen kaverin kans illalla Puerto Princesassa ja tuli puheeksi, että otataan jotain pika-pikaa eli pikkusnäksiä. Tarjolla oli perus suolapähkinää yms. mutta sitten oli tarjolla myös erästä paikallista pikku snäksiä paikalliselta nimeltä tamilok. Kyseessä on Palawanin saaren erikoisuus eli mangrovepuun kuoren alla elävät kohtuu kokoiset vaalet madot. Jep, matoja siis! :) Jos joku muistaa katsoneensa Madventuren Filippiinijakson, niin siinä jannut meni paikallisen heimoukon kans metsään ja siellä kaivoivat madot suoraan puun kuoren alta. Nämä on samoja, mutta nämä oli putsattu muudasta yms. ja otettu pää pois. Se on kuulemma vähän madon kroppaa isompi ja kovempi. Pöytään tuli siis lautasellinen limasia matoja ja viereen pieni dippikuppi, jossa oli pätkittyä chiliä ja sipulia jossain etikkapohjaista nesteessä. Pitihän sitä kokeilla. Dippasin matoa chilissä ja ei kun suuhun. Fiilis oli, kun olis jotain mutaista kumipalaa jäykänny suussa. Se kun ei meinannu kovin helpolla alkaa pieneneen suussa, niin jäi sitten nielemättä. Olis muuten ollu vaara, että olis tapahtunu hyvin nopeasti ns. hissi-ilmiö ja tullu madot korkojen kera pihalle. En halunnu kuitenkaan sitä isossa ulkoilmaravintelissa, vaan jätin madon nielemättä. Seuralainen kuitenki veteli matoja useamman menemään. Ei kuulemma niidenkään perheestä mene muilla alas, kuin vanhemmilla ja hänellä. Muilla sisaruksilla jää syömättä. Kuva aiheesta on valitettavasti äärimmäisen huono, mutta Madventureksen linkistä tämä harvinainen herkku selviää jokaiselle.

Hyi helvetti! Hissifiilis tuli jo pelkästä tämän tarinan lukemisesta näin lounaan jälkeen. Puistatti oikein. Mutta paikallaollessa kannattaa kokeilla kaikkea. Jatka samaan malliin. Mukava lueskella sun tarinoita.
VastaaPoistaHeikki H.