maanantai 4. tammikuuta 2010

Bangkok yläilmoista

Eilen illalla tuli mieleen, että olin lukenu Bangkokissa olevasta ravintolasta nimeltä Saxophone Pub And Restaurant, jossa on livemusaa joka päivä. Katoin netista ravintelin nettisivut ja siellä oli kartta paikasta. Naytti olevan Victory Monumentin vieressä. Hyppäsin taksiin ja sanoin, että Saxophone Bar lähellä Victory monumenttia. Nuori kuski oli ensin ihan kaffella, että missä mikä baari ja mikä Victory. Lopulta asia meni jakeluun ja ajettiin monumentille ja ajattelin, että etin sen sitten ite kävellen sieltä. Maksoin taksin ja lähin käveleen. Kysyin siinä ohimennen toiselta taksikuskita, että missä paikkaa se on. Kuski alko selittään, että ei se tämän Victory Monumentin vieressä ole, vaan sen toisen, joka on about 6km päässä. Ihmettelin siinä, että vedätetäänkö taas farangia (ulkomaalaista) ja kävelin vieressä olevalle Khao San Roadille. Khao San Road on Bangkokin ja koko Thaimaan suosituin reppureissaajien kokoontumispaikka. Se on siis käytännössä yksi kävelykatu, joka on täynnä kaiken maailman rätti-, laukku-, jalkine, jne. kauppista, baareja, halpoja majapaikkoja, jne. En ole käynykkään siellä kuin kerran aikasemmin ja kyllä tämä pikainen käynti taas riitti vähintään seuraavaksi viideksi vuodeksi. Ei ole minun paikka.

Kävin kuitenki siellä nettikahvilassa tarkastamassa Saxophonen sivuilta osoitteen ja piirsin vielä kartan, jos pelkkä nimi ja osoite mene heti jakeluun. Otin taas taksin ja nyt tulikin kuski, joka tiesi paikan ennestään ja sano, että paikka ollu varmaan 20v jo olemassa. Sinne siis. Sisään mennessä paikalla oli Blue On Blues soittamassa ja hyvin soittivatkin. Tilasin samalla ruuat ja söin hyvää musisointia kuunnellessa. Illan pääesiintyjä oli Big Boy, jotka soitti vähintään yhtä hyvin kuin edellinen bändi. Tuolla voi kyllä käydä toistekkin. Jäi sen verran hyvä maku paikasta.
Kuva (Big Boy) otettu uudella Nokian 2700 Classicilla, jossa kamera on huomattavasti huonompi kuin vanhassa N73:ssa. Kun kuvaa on ensin fiilattu, höylätty, reistattu ja bruuvattu ja sitten otettu lopuksi värit pois, niin tuli siitä lopulta jonkulainen.

Tänään päätin lähteä käymään pitkästä aikaa Thaimaan korkeimmassa rakennuksessa Baiyoke Sky Hotellissa. Hotellin avoin näköalatasanne on 84 kerroksessa ja sen korkeus on 309 metriä. Näköalatasanteen ulkokehä on pyörivä ja sieltä saa hyvän näkymän joka puolelle kaupunkia.Kylä nimeltä Bangkok.Teitä menee ristiin rastiin.Välillä on silti vähän ruuhkaa. Kello oli kuvaushetkellä 14:45.
Bangkokissa on moottoritietullit käytössä.Harva tietää, mutta Bangkokissa on myös säännölliset vesibussireitit kaupungin kanavilla. Ahdasta on välillä sielläkin.Saisko olla tuoretta ananasta tai muuta hedelmää? Näitä ananaksia on tullu syötyä aikasta monta reissun ainana."Miljoona, miljoona, miljoona ruusua..…". Yhen kauppakeskuksen pihalla oli jokin budhalaispaikka ja ihmiset toi sinne jostain syystä kukkia kovasti. En mitään hajua miksi. Baiyoken jälkeen tuli käytä syömässä japanilaisessa ravintelissa ja ruokana tietenkin sushia. Tämä oli jo kolmas kerta vajaan parin viikon aikana, ku käyn syömässä sushia. Jostain syystä se on alkanu maistuun koko ajan paremmalta ja paremmalta, joten tulee käytyä varmaan myös jatkossa.

Terveisin Bangkokista,
Mika

2 kommenttia: