sunnuntai 10. tammikuuta 2010

Kävellen kylillä

Puerto Princesa on pieni kaupunki, jossa oikeastaan kaikki tärkeimmät palvelut on keskittynyt kaupungin läpi kulkevalle pääkadulle. Pääkadun varteen jää myös lentokenttä toisessa päässä katua.

Kadulla ei voi olla huomaamatta paikallisia kolmipyöräisiä takseja, joita on joka puolella. Hintakin niillä ajaessa on kohdallaan, kun liikutaan kaupungin sisällä lyhyitä matkoja eli 8PHP/13c. Kyllä, siis 13 eurosenttiä! :)

Tässä ei ole menossa mitkään kokoontumisajot, vaan kyseessä äskein mainittuja takseja pääkadulla.Samoja traikkeja liikennevaloissa.Kesken kaiken pääkatu pistettiin yhtäkkiä poikki ja ihmettelin, että mitäs nyt tapahtuu. Ei tienny siinä pari paikallistakaan, kun kysyin niiltä. Hyvin pian se selvisikin. Kaupungissa on alkamassa koripallon kutsuottelu ja sitä juhlistettiin pääkadun läpi kulkevalla paraatilla. Ensimmäisenä heti tapahtumaa mainostavan lipun jälkeen vuorossa olivat soittajat.Sitten tulikin itse pelaajat ja niitä oli paljon.Paikallisbussit eli Jeepit on kans sellaisia, jotka laittaa välillä hymyn huulille. Ainakin, jos ei ole ite kyydissä. Ei sillä, en ole vielä testannu. Kahta samanlaista Jeeppiä ei ole olemassa keskenään, vaan kaikki on varmasti erilaisia. Osa on helvatin kuppasia ja ruosteisia, niissä on mitä tarroja sattuu liimailtu sinne tänne, auton pellit eri puolella koria tai vaikka ovi voi olla eri värinen kuin muu auto, jne. Tässä sattu harvinaisen hieno yksilö. Tässäkin aurinkolipassa lukee hienosti Motörhead, sitten on Marlboron tekstejä, jne.Kun otin edellisestä Jeepistä kuvaa muutaman paikallisen teinin ryhmä oli kohtuu lähellä ja ne tahtoivat jutteleen. Siinä menikin varmaan puolituntia hetkessä. Kun kuulivat, että olen Suomesta, niin sen jälkeen alkoi kova kysely Big Brotherista ja siinä olleesta Suomi-Filippiinit vaihdosta. Mulla ei sattuneesta syystä ollu siitä juuri muuta tietoa, kuin mitä olin vähän lehdistä nähny ja kavereilta kuullu. Sen huomasi taas, että vaikka kuvan teinit on iältään 14-15 vuotiaita, niin kaikki puhu lähes täydellistä englantia. Jos olisin pelkästään kuullut niiden puhetta, niin olisin veikannu jenkeiksi. Ihmisten englanninkielen taito helpottaa täällä huomattavasti asioita verrattuna esim. Japaniin.Laitetaan loppuun vielä pari iltakuvaa eiliselta tästä Moana hotellista, jossa olen tällä hetkellä.

Uima-allas iltavalaistuksessa.Ulkoilmabaari ja sen tarjontaa.

Nyt taitaa olla iltapalan paikka taas. Iltapalaan liittyen laitetaan vielä pari hintaerimerkkiä, joihin törmänny. Grillattu sinimarliilileike 185PHP/2,96€ (samoin grillattu tonnikala), hampurilaisketjun suurin burgeriateria sisältäen burgerin, ranskalaiset ja colan 125PHP/2€, pitza tässä italialaisomisteisessa hotellissa alkaen 210PHP/3,36€, pullo San Mig Light olutta ravintolassa 55PHP/88c, erilaiset 4cl shotit ravintolassa 80-120PHP/1,28€-1,92€.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti