sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Movember alkaa - Oletko valmis?


Pensselit, kalapuikot, huulenlämmittimet, räkäjarrut… On siis se kuukausi vuodesta, kun on aika kasvattaa ns. "siistit schimanskit".
Kysessä on tietysti miesten terveyteen liittyvä maailmanlaajuinen kampanja nimeltään Movember. Tässä lainaus Suomen Movemberin sivuilta:

"Joka vuoden marraskuussa Movember-kampanja pyytää miehiä ympäri maailman kasvattamaan viikset. Niillä kerätään kipeästi tarvittavaa rahaa, jolla lisätään tietoisuutta miesten terveyteen liittyvistä asioista. Ensimmäiset Movember-viikset kasvatettiin jo vuonna 2003 Australiassa ja sen jälkeen sana on kiirinyt Movemberista ja miesten terveyskysymyksistä ympäri maailman.

Virallisia Movember-kampanjoita järjestetään nykyään Australiassa, Uudessa-Seelannissa, Isossa-Britanniassa, Yhdysvalloissa, Kanadassa, Etelä-Afrikassa, Suomessa, Alankomaissa, Tanskassa, Norjassa, Belgiassa, Tsekin tasavallassa, Espanjassa, Hong Kongissa, Singaporessa, Ranskassa, Saksassa, Ruotsissa, Sveitsissä ja Itävallassa. Ympäri maailmaa asuvat Mo Brot ja Mo Sistat ovat tärkeässä asemassa – ilman heitä Movember ei olisi kasvanut nykyiseen mittaansa".

Meikäläinen ei ole koskaan kasvattanut viiksiä, eikä sen kummempaa partaakaan. Nyt ajattelin osallistua tämän vuoden Movemberiin. Meillä on ollut myös töissä puhetta aiheesta epävirallisesti ja siellä osallistujia tulee oleen jonkun verran. Jutteluissa on ollut mukavasti pilkettä silmäkulmassa, joten odotan mielenkiinnolla mitä tuleman pitää. Hauskaa tulee varmasti.

Säännöt on hyvin simppelit. Tässä tärkeimmät:

- Kasvot ajetaan sileäksi to 1.11.2012
- Sen jälkeen kasvatetaan ja trimmataan viiksiä koko marraskuun ajan
- Viikset ei saa yhdistyä suun alapuolella (se katsotaan pukinparraksi/munkiksi)
- Viikset ei saa myöskään yhdistyä pulisongeihin (se katsotaan parraksi)
- Muuten tyyli on täysin vapaa.

Tässä vinkiksi muutamia vaihtoehtoja.
Tässä vielä parit lisää. Ruksin yli ne tyylit, jotka ei ole sallittujen listalla.
Viime vuonna 2011 kyseisessä tempauksessa oli mukana mm. Finnairin lentäjiä. Tässä kuvia Finnairin Facebook-sivuilta.

Sellaista siis tiedossa jo muutaman päivän päästä. Tämä on samalla haaste teille kaikille kavereille ja blokin lukijoille. Siispä joka jannu viiksiä kasvattamaan!

Viiksiterveisin Manilasta,
Mika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti