torstai 28. tammikuuta 2010

Sabang Beach - Angeles City

Pari viikkoa tuli oltua Sabang Beachillä ja mukavaa oli. Tänään oli kuitenkin vuorossa maisemanvaihto. Reissuun lähdettiin kolmestaan vanhan kaverin Mikaelin ja hänen kautta tutuksi tulleen norjalaisen Christianin kans. Sabangin ja Batangasin väliä ajavan banca-veneen piti lähteä aikataulun mukaan 7:45. Vene lopulta lähti jotain 8:25 paikkeilla. Perille Batangasiin tultiin noin tuntia myöhemmin 9:30 paikkeilla.

Batangasiin tultua oli vuorossa kyydin etsiminen Angeles Cityyn. Ensin tingattiin taksia suoraan Angelesiin ja siitä sovittiin jo diiliki, mutta autoa ei tullut mistään. Sitten mietittiin, että mennään sitten bussilla ensin Manilaan ja siellä vaihto toiseen bussiin ja Angelesiin. Oikea bussi lopulta löytyi, laitettiin minun iso laukku bussin tavaratilaan ja hypittiin sisälle. Autoon tuli muutamia muitakin matkustajia, mutta mitään muuta ei sitten oikein tapahtunutkaan. Hetken päästä sanottiin, että tämä bussi sitten ei menekkään ja kaikki ulos ja laukku säilöstä pois.

Siinä vaiheessa alettiin uudestaan puhuun, että otetaanko se minibussi, niin päästään kerralla perille ja jää Manilan säätö välistä pois. Pienen tinkauksen jälkeen hinnaksi sovittiin moottoritiemaksuineen 4000PHP/62,5€, joka maksettiin siis kolmeen mieheen. Kun viimein oltiin päästy liikenteesen tällä kertaa harvinaisen hyväkuntoisella Izusun tila-autolla, niin sitten alkoi helpottaa. kello oli silloin noin 10:30.

Matka maantiellä sujui aina siihen asti, kunnes tultiin jonku verran ennen Manilaa moottoritietullille.Moottoritietullien jälkeen alkoi kunnon ruuhka ja sitä kesti taas jonku aikaa. Ruuhkat on jotain sellaista, mitä pohjoismaissa ei näe ikinä, vaikka olisi ihan mikä tahansa tapahtuma. Kuva ei ole siis mistään isolta parkkipaikalta, vaan tässä pitäisi lyödä ns. lappu lattiaan, kun moottoritie taas aukeaa. Manilassa se tarkoittaa matelua kaupungin läpi ja siinä menee helposti tunti.Kun oltiin saatu ohitettua Manila, niin liikenne lähti taas kummasti vetään. Lopulta tultiin Angelesiin noin 14:00 paikkeilla. Ajettiin taksilla suoraan hakeen Chrisin autoa huollosta, jonka jälkeen Chris ajoi minut suoraan hotellille.

Chrissistä sen verran, että hän on saanut sovittua työtehtävät minusta aika mukavasti. Hän tekee tällä hetkellä töitä Afrikassa perämiehenä öljynetsintäaluksella aina kuukauden, jonka jälkeen kuukausi vapaata yrityksen maksaessa lennot mihin päin maailmaa tahansa. Hänelle Norjan kylmät olot ovat riittäneet ja hän asustelee siis nyt täällä Filippiineillä. Minusta ei ollenkaan huonompi valinta.

Nyt ollaan siis Angeles Cityssä ainakin muutama päivä.

Angeles Citystä,
Mika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti