torstai 21. tammikuuta 2010

Mopoilua Puerto Galeran ympäristössä

Tiistaina tuli käytyä sukeltamassa samassa paikassa kuin maanantainakin. Sukellukset meni hyvin, mutta kameraboxin kans oli suuria ongelmia. Boxin linssi meni huuruun välittömästi, kun oltiin laskeuduttu alas ja en saanut otettua yhtään kuvaa. Olisin erittäin mielelläni ottanu muutaman loisto-otoksen isosta merikäärmeestä, ravuista ja kymmenistä hienoista vuokkokaloista ja kalaparvista. Täytyy nyt kattoa ja tutkia, että onko boxille jotain vielä tehtävissä vai pitääkö sillä heittää vesilintua.

Eilen tuli käytyä käveleen lähirannoilla. Tässä ihan Sabang Beachin edustalla on yksi rennoimmista baareista, mitä olen koskaan nähnyt tai käynyt. Se on nimittäin kelluva ja noin 100 metrin päässä rannasta. Pieni vene ajaa rannan ja baarin väliä koko ajan. Jos vene on rannassa ja joku haluaa päästä baarista rantaan, niin tarjoilija vain viheltää pilliin ja vene on minuutin päästä hakemassa asiakasta. Kuljetus rannan ja baarin välillä on ilmainen. Baarin nimi on yllätäin Floating Bar ja vieressä on vastaava kilpailija nimeltään Sea Point. Sinne ajaa toinen ilmainen vene.
Tässä vielä yksi otos eiliseltä Small La Lagunan edustalta ruokaa odotellessa.Tänään olikin sitten mopoilupäivä Sabang Beachin ja Puerto Galeran lähimaastossa. Kävelin aamupäivällä vuokrausfirmaan ja sieltä lähti Honda XRM 125 alle. Maisemat on ollu kyllä tänään NiiiiN kohallillaan ja hienot, että ei ole voinu kuin ajella hymy korvissa ympäriinsä. Ensin ajoin tässä ihan parin kilometrin päässä olevalle majakalle ja sen ympäristössä ei ole valittamista.Sieltä ajoin lähellä olevalle Palaganin rannalle.Seuraavaksi tulin Puerto Galeran kylään, josta lähdin ajeleen ihan fiilispohjalta isoa tietä vasemmalle. Vaikka kyseessä on alueen päätie, niin se muuttui välillä todella huonokuntoiseksi hiekkatieksi ja meni pitkin vuoren rinteitä. Sitten siellä tuli hieno yllätys vastaan, josta mulla ei ollu mitään tietoa. Iso vesiputous (Tamaraw Falls) ja tämä siis ihan tien vieressä. Ei huono!Vesiputoukselta jatkoin vielä eteenpäin nelisen kilometriä seuraavaan kylään San Teodoroon ja kävin siellä tankilla. Maantiellä näky myös muunlaisia ajoneuvoja, jotka pitää tankata hieman eri tavalla. Vesipuhveli.Lähellä vesipuhvelia näkyi riisipelto.Sitten päätin kääntyä takaisin päin ja mennä käymään ainoassa paikassa, jossa minun oli "pakko" käydä ajelemassa eli White Beach. Ranta on nimensä mukainen ja hiekka valkoista ja pehmeää. White Beachille tullessa alkoi taivaalta tulla pientä tihkusadetta, vaikka aurinko paistoi toisaalla. Niinpä rannan päähän ilmeistyi sateenkaari.Takaisin Sabang Beachille ajaessa oli pakko pysähtyä pari kilometriä ennen kuin olin perillä ottaan kuva kylälle menevästä tiestä. Tie menee sellaisen palmuviidakon läpi, että ei tule lumilapio ensimmäisenä mieleen.Lähinnä se suomalaisena hämmentää...ja suun virne samalla vain levenee. :)

2 kommenttia:

  1. Upeita kuvia! Hommaa parempi boxi siihen kameraan niin voimme ihastella lisää sukelluskuvia.

    Heikki H.

    VastaaPoista
  2. Kävin ostamassa kameraliikkeestä pieniä silikoonipusseja ja täytyy kokeilla niiden kans seuraavaksi. Pussit sisälle boxiin kameran reunoille ja niiden pitäis imeä kosteutta itseensä. Kameraliikkeen myyjä suositteli niiden käyttöä. Epäilyttää vain, että ne ei ole tarpeeksi tehokkaita tohon minun ongelmaan. Tuo kamera on jo kohta kuusi vuotta vanha, joten uutta boxia en osta siihen enää. Käytännössä se tarkoittaa, että pitää ostaa jollakin aikataululla uusi pokkari ja siihen boxi, jos vanha ei enää wörki.

    VastaaPoista