tiistai 31. elokuuta 2010

Lumpini Park

Houkuttelin kaveria, että lähdetään käymään maanantaina Bangkokin keskustassa sijaitsevassa isossa puistossa, Lumpini Parkissa. Puistossa on hienot viheralueet ja keskellä on iso lampi, jossa voi käydä myös pyörähtämässä pienillä vuokraveneillä.Me ei lähdetty puistoon kuitenkaan katselemaan mitään puita tai lampia, vaan jotain ihan muuta. Olin kuullut, että puistossa elää suuria monitoriliskoja ja niitä näkisi tallustelemassa ympäri puistoa siellä täällä ja samoin vedessä uimassa. Monitoriliskot ovat maailman suurimman liskon Komodon varaanin lähisukulaisia. Paitsi ulkonäöltään, ne ovat myös kooltaan lähempänä Komodon varaaneja kuin suurin osa muista liskoista. Monitoriliskot eivät tosin ole vaarallisia ihmisille toisin kuin Komodon varaanit.

Heti kun päästiin kävelemään puistoalueelle, niin ensimmäinen hyvän kokoinen yksilö patsasteli yhen rakennuksen vieressä.Vähän matkan päässä kuvan liskosta oli joku kulkukoira. Koira katseli liskoa tarkasti, mutta pysyi koko ajan kaukana siitä. Selvästi pelkäsi liskoa. Tässä noin parimetrinen lisko nousemassa vedestä maalle.Liskoja näkyi reilun tunnin aikana noin tusinan verran siellä täällä. Pienin oli vajaa puolimetrinen poikanen ja suurimmat parimetrisiä. Rumankauniita otuksia!

Illalla tuli otettua suunnaksi edelliseltä perjailtakin tuttu Saxophone Pub. Tällä kertaa sinne ei lähdetty huvikseen vain katseleen meininkiä, vaan tarkoitus oli mennä kuuntelemaan Koh Mr. Sax Maniä. Paikalla oli porukkaa oikein mukavasti ja illan pääesiintyjä Koh Mr. Sax Man soitti todella hienosti. Videopätkääkin olisi, mutta nykyinen yhteys on niin hidas, joten täytyy laittaa myöhemmin videota näytille.Kyseinen artisti on tehnyt myös muutaman levyn, joten mistään aloittelevasta pillipiiparista ei ole kysymys. Melkeinen puhaltaja!

Tälle päivälle, tiistaille, oli sovittu kaverin kans, että jatketaan matkaa Pattayalle. Sitä ennen meidän piti kuitenki käydä vielä heti aamusta MBK-kauppakeskuksessa vähän asioilla. Asiat saatiin hoidettua ostarilla, joten takaisin hotellille. Taksi tuli hakemaan meitä hotellilta sovittuna ajankohtana klo 11:30. Sen jälkeen laukut autoon ja menoksi. Välillä pysähdyttiin kertaaleen syömään ja Pattayalle tultiin joskus noin kahden paikkella. Siellä suoraan Flipper Lodgeen, jossa jo huoneet odottivat etukäteen varattuina.

Lähipäivät siis tarkoitus viettää täällä idän villissä kalastajakylässä.

Terveiset Kummelin sanoin: Pannaas mennen Pattayalle
Mika

6 kommenttia:

  1. Milloin olit El Nidossa? menitkö heti Roxas:in jälkeen?

    VastaaPoista
  2. Löytyi jo. siellä ollut lämpöiset kelit? Minne sitten seuraavaksi ja milloin tulet takaisin suomeen?

    VastaaPoista
  3. Moro,

    El Nidossa tuli oltua Roxaksen jälkeen 8-12.3.2010. Filippiinit, Thaimaa, Malesia -akselilla ei tarvitse katella ikinä lämpömittaria. Lämmintä on aina suomalaisittain riittävästi eli shortsikelit ympäri vuoden. Vain sademäärät vaihtelee eri kuukausina.

    Nyt Pattayalla ja seuraava paikka vielä auki. Suuomeen ei ole tarkoitus tulla ihan lähiaikoina.

    - Mika -

    VastaaPoista
  4. Just tuli täällä suomessa tv ohjelma miehestä jolla on Cebussa tehdas joka valmistaa saunoja. Kyllä kävi mielessä mitä sitä itse alkais isona tekeen! Hyvää reissua, täällä seurataan tiiviisti sinun tekemisiä.

    VastaaPoista
  5. Täsä itse suunnittelen n.2v päästä vähän pitempää reissua aasiaan (3kk) Ottais vv töistä ja tietenkin vaimo mukaan. Filippiinit ehdottomasti kuuluu matkasuunnitelmaan.

    VastaaPoista
  6. Moro,

    Juu,kannattee käydä Filsuilla. Siellä tosi paljon hienoja paikkoja. Hintataso samoin on kohillaan.

    Tänä vuonna tullut oltuakin siellä jo 6kk tähän mennessä. Ensin tammikuun alusta 4kk, sitten toukokuu meni Borneossa ja kesäkuun alusta eteenpäin taas 2kk Filsuilla.

    - Mika -

    VastaaPoista