sunnuntai 29. elokuuta 2010

Siem Reap - Bangkok

Perjantaina oli vuorossa siirtyminen Siem Reapista Bangkokkiin. Lento oli vasta 13:45, joten sain nukkua kunnon yöunet ilman mitään hoppua. Luovutin hotellihuoneen joskus 11:45 ja sen jälkeen tuk tuk alle ja kohti lentokenttää. Ajo kentälle kesti noin 15-20min. Kentällä suoraan checkkaan lennolle. Tällä kertaa, harvinaista kyllä, ei mainittu minun laukun lähes 24Kg painosta mitään. Vielä suurempi yllätys oli, että myöskään kabiinilaukun painosta ei sanottu mitään, vaikka se punnittiin. Tällä kertaa tosin olin varustautunut etukäteen siten, että otin kameralaukun laukusta kokonaan pois olalle ja se kevensikin heti kabiinilaukkua aika paljon. Laukkuun merkattiin vain erillinen lappu, että se laitetaan kabiinissa koneen takaosaan, kun koneena on tiloiltaan suihkareita pienempi ATR. Siinä, kun kaikki lentokaukut ei mahdu ylähyllylle. Ei myöskään minun laukku.

Koneen boardingiin oli aikaa vielä noin tunti, joten syömään aamiaiseksi törkykallis patonki ja juoma. Odotus meni lopulta nopeasti ja boarding alkoi ajallaan. Terminaalista käveltiin ulos suoraan Bangkok Airwaysin ATR:lle.Kone ei ollu läheskään täynnä ja sen lastaus meni muutenki nopeasti. Sen jälkeen vain kohti kiitorataa ja ilmaan päästin jo 10min aikataulua etuajassa. Lento meni tosi nopeasti syödessä ja vaikka lentomatka on vain noin 400km, niin Bangkokissa oltiin jo lähes 30min etuajassa. Siellä kaikki meni myös kohtuu sutjakasti, jonka jälkeen taksi alle ja kohti Bangkokin keskustaa ja siellä suunnaksi etukäteen varaamani Woraburi -hotelli Sukhumvitilla. Taksimatka meni nopeasti aina siihen asti, että laskeuduttiin moottoritieltä Sukhumvitin rampille. Keskustassa oli kunnon ruuhkat. Taksimatka kentältä kesti lopulta noin tunnin, kun sen normaalisti ajaa noin puolessa tunnissa.

Phnom Penhissä ollessa oli puhetta parin suomalaisen kaveruksen kans, että voitais kenties nähdä Bangkokissa tänä samana perjantaina, kun satutaan oleen samassa kaupungissa. Läheteltiin parit tekstarit ja ehdotin, että tavataan Saxophone Pubissa. Se sopi pojille ja siellä sitten treffattiin. Paikassa oli soittamassa parit bändit ja varsinkin jälkimmäisen bändin soittaessa tunnelma oli korkealla.Lauantaina tuli nukuttua pitkään. Silloin lähinnä odottelin, että pari parhaaseen a-ryhmään kuuluvaa Tornion kaveria tulee maahan. Jossain vaiheessa päivää kännykkä piippasi ja kaverit ilmotti, että nyt ollaan kentällä ja kohta hotellille. Hyviä kavereita on aina mukava nähdä ja niin tälläkin kertaa. Eikä sitä tapaamista yhtään huonontanu minun "ostoslistan" tavaroiden toimittaminen. Jaa, että mitäkö piti ostaa? Noh, täältä eri Aasian maista saa lähes mitä vaan, mutta salmiakkia ja lakritsia täältä on turha etsiä. Niitä ei löydy. Molempia tuli ns. riittävästi ja olipa joukkoon eksynyt parit Bilaritkin. Nyt mulla ei ole pelkästään karkkipäivä, vaan ilmeisesti karkkikuukausi!

Bangkokista suu makiana,
Mika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti