torstai 26. elokuuta 2010

Kelluva kylä

Maanantai ja tiistai meni hyvin rauhallisissa merkeissä. Lähinnä tuli käveltyä jonku verran kaupungilla, tehtyä pieniä ostoksia ja syötyä hyvin. Ei siis mitään kovin ihmeellistä.

Kyselin majapaikan respan jannuilta, että löytyykö täältä Siem Reapin lähialueilta jotain muuta erikoista ja mielenkiintoista nähtävää kuin Angkorin alue. Kertoivat, että vähän matkan päässä on kelluva kylä. Käyttävät siitä nimitystä Siem Reap floating village. Kuullosti hyvältä, joten sinne siis keskiviikkona. Ensin tuk tukilla vajaa 10km kaupungista isolle laiturialueelle, josta veneet lähtevät kelluvaan kylään. Tuk tukin hinnaksi sovittiin 5USD menopaluusta. Lippu veneeseen maksoi 25USD. Siitä ei voinu neuvotella yhtään, vaan hinta oli painettu suoraan viralliseen lippuun. Kysyin, että koska vene lähtee, niin sanottiin, että nyt heti ja minut ohjattiin omaan veneeseen. Paikkoja veneessa oli 10-12 matkustajalle. Nyt veneeseen siis tuli vain minä ja minun kuski ja pari venepoikaa. Tilaa oli siis enemmän kuin riittävästi. Lipun hinta olisi ollut sama henkeä kohti, vaikka vene olisi ollut täynnäkin. Samaan aikaa lähti useita muitakin veneitä, jossa olisi kans ollut tilaa jokaisessa useamallalle.

Veneeseen hypättyä lähdettiin heti liikenteeseen ajamaan kapea joen tapaista etiäpäin. Hyvin pian joen reunoilla alkoi näkyä erilaisia hyvin yksinkertaisia ja vaatimattoman näköisiä veneitä. Varsinaisen kylän alueelta alkoi löytyä myös erilaisia lauttoja, joissa oli asuntoja ja niiden yhteydessa olleita pieniä kauppoja ja kioskeja. Näkyipä siellä kelluva koulu ja kirkkokin.Erilaisia veneitä menee kokoa ajan ristiin rastiin. Naisväki lähtenyt käymään asioilla.Paikallinen R-kioski.Naapurin rouvat vaihtaa kuulumisia.Jossain vaiheessa alkoi tuntua nälkän poikasta ja sanoin venepojille, että poiketaanko johonki ravintolaan, niin käyn vähän haukkaamassa jotain. Ajettiin vene ravintolan kylkeen kiinni ja sen jälkeen kiipesin ravintolalautalle. Siihen tuli viereen pikku tyttö, joka oli ottanu lemmikkimadon mukaan.Piti sitten itekkin roikottaa matoa ja ottaa pakollinen kuva. Sen jälkeen vähän syöpötteleen. Ravintolan katolle oli tehty näköalapaikka ja siellä tuli vielä käytyä katteleen ja kuvaileen ruuan päälle. Sen jälkeen takaisin veneeseen ja kohti lähtöpaikkaa.

Mielenkiintoinen paikka. Huomasi samalla, että omakoti-, rivi- ja kerrostalo ei välttämättä ole ne ainoat asuinmuodot, miten ihmiset asuvat eri paikoissa.

Laitetaan vielä linkit muutamaan uuteen Picasawebin kuvagalleriaan.

* Saigon, Vietnam
* Phan Thiet ja Mui Ne, Vietnam
* Phnom Penh, Kambotza
* Kompong Thom, Kambotza
* Angkor Wat, Kambotza

Reissun karttoja päivitetty.

* Kaikki lennetyt lennot
* Kaikki paikkakunnat, jossa yövytty vähintään yksi yö

Siem Reapista,
Mika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti