tiistai 17. elokuuta 2010

Royal Palace

Sovin samojen suomalaisten kavereiden kans, joiden kans kävin sunnuntaina katsomassa edellisen jutun sodanaikaisia kohteita, että lähdetään käymään huomenna maanantaina kuninkaallisessa palatsissa. Kuultiin, että palatsi aukeais kympiltä ja menisi kiinni uudestaan klo 12:00. Hypättiin tuk tukin kyytiin ja palatsille. Eihän se ollutkaan auki. Se aukeaisi seuraavan kerran klo 14:00 ja sulkeutuisi klo 16:30. Sitten mietittiin, että lähettäiskö sittenki käymään ampuraradalla, jota meille kaupattiin aikaisemmin. Päätettiin, että lähetään. Siispä ensin hakeen vähän lisää rahaa automaatilta. Jostain syystä minun kortti ei pelittänyt sillä hetkellä, vaan tuli vain ilmoitusta teknisestä ongelmasta ja yhteysvirheestä. Mulla oli kuitenki muutama kymppi dollareita, joten lähdettiin radalle. Matka kesti sinne jotain 45min tuk tukilla. Kun viimein käännyttiin valtatieltä pois, niin mentiinkin suoraan armeijan erikoisjoukkojen alueelle. Siellä pysähdyttiin vielä yhdelle portille, jonka jälkeen tultiin varsinaiselle ampumaradalle. Kuvan kiipeilytelineistä näkee, että nyt ei olla millään tavallisella ampumaradalla.Varsinainen ammuntapaikka oli kuitenkin samantyyppinen mitä Suomessakin. Aseita oli tarjolla noin tusinan verran erilaisia. Lähinnä erilaisia rynnäkkökiväreitä ja konepistooleja tyyliin M16, M18, AK47, Tommygun, M60, Carbine ja Uzi. Hinnat ei ollu mitään kovin halpoja. Kaverit ampuivat molemmat 30 patin lippaallisen rynkyn tapaisella M18 automaattiaseella hintaan 50USD/jannu. Ennen kun tultiin radalle, niin oli mielessä, että vois kokeilla jotain. Lopulta ei tullut kuitenkaan ammuttua millään. Ilmeisesti piheys iski ja ei ollu muutenkaan kovin fiilistä. Noh, toisaalta ehkä hyvä niin. Toinen kavereista sanoi heti ammunnan jälkeen, että ei ollu kyllä hintansa väärti ja olis voinu jättää väliin.

Ammunnat oli ammuttu hyvin nopeasti, jonka jälkeen uudestaan tuk tukkiin ja suunnaksi kaupungin keskustan jokiranta. Rantakadulla on paljon ravintoloita, jonne mekin mentiin syömään. Syötiin kaikessa rauhassa ja kello alkoi lähestyyn kahta. Siispä vatsat täysinä lähdettiin tepasteleen kohtuu lähellä olevaa palatsia kohti. Palatsin portit olikin jo auki ja ostamaan lippu. Lipun hinta oli 25000 rieliä tai 6,25USD. Lipun oston jälkeen varsinaiselle palatsialueelle.Täytyy sanoa, että todella hienoja rakennuksia ja niitä on aika paljon kohtuu laajalla alueella.Yksityiskohtia ei rakennuksissa ja patsaissa ole säästelty.Kun palatsialueella oli aikansa ihmetelly, niin sen jälkeen hotellille. Illalla käytiin vielä viiden suomalaisen voimin syömässä ensin kunnon pihvit Titanic -nimissä erittäin asiallisessa ravintolassa ja sitten istumaan iltaa vielä joksikin aikaa porukalla.

Tänään tiistaina lähdin hotellilta liikenteeseen aika myöhään. Oli jo nälkä ja mietin, että löytyisköhän tästä kaupungista jotain hyvää intialaista ravintolaa. Kysyin hotellin edessä olleelta tutulta tuk tuk -kuskilta ja kuulemma löytyy. Hänen tiedossa ollut paikka olikin jo kiinni. Kerroin sitten, että mennään palatsin lähelle, jossa mielestäni näin aikaisemmin jonkun intialaisen ravintolan. Muisti ei pettänyt tällä kertaa ja pitkästä aikaa sain pöytään intialaisen keittiön omaa suosikkia tikka masala -kanaa valkosipulinaanleivän kera. Ei pettänyt ruokavalinta tälläkään kertaa, vaan oli erittäin hyvää.

Ruokapaikan edessä on todella iso puistomainen aukio ja siellä oli porukkaa tosi paljon. Eri ikäiset pojat ja miehet pomputtelivat palloa omissa ryhmissä, siellä täällä jotkut pelasivat sulkapalloa, ihmisiä oli todella paljon pelkästään kävelemässä kuntoilumielessä. Sitten siellä oli ainakin 6-7 eri kokoista aerobic-ryhmää. Musa jokaisella ryhmällä riittävällä voluumillä ja kaikki tekivät tai ainakin yrittivät tehdä liikkeitä ohjaajan perässä. En tiedä mikä ihmeen kuntoilupäivä nyt oli, mutta tosi paljon oli ihmisiä liikkumassa.Kävelin toisen puistoalueen kautta hotellille ja siellä kävelijoitä ja myös hölkkääjiä oli vielä huomattavasti enemmän. En ole aikasemmin kävellyt tuolla alueella samaan aikaan, joten en tiedä, että onko joka päiväinen juttu vai pelkästään nyt sattu tuollainen kuntoilupiikki. Voi hyvinkin olla joka päivä, koska täällä kuitenki asuu reilu pari miljoonaa ihmistä.

Kuninkaallisin kädenheilautuksin,
Mika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti