maanantai 4. maaliskuuta 2013

Vuosi Filippiineillä täynnä

Tänään tiistaina 5.3.2013 on tasan vuosi siitä, kun tulin tänne Filippiineillä. Aikaisemmilla reissuilla olin ollut maassa yhteensä noin 10kk, joten siinä mielessä tänne oli erittäin helppo tulla. Tiesi jo ennestään maasta, paikoista ja ihmisistä jonku verran. Samoin tänne oli muodostunut jonku verran erilaisia tuttavuuksia. Siinäkin mielessä tänne oli mukava tulla. Sitten toki tämä ylivertainen ilmasto, jota ei voi rahalla mitata.

Kemi-Tornion lentokentällä lähtiessä vuosi sitten aurinko paistoi hienosti, mutta lämmöt oli vähän eri tasolla.
Mennyt vuosi on ollut monella tavalla mielenkiintoista ja erikoistakin aikaa. Esimerkiksi en ole käynyt maasta ulkona koko vuoden aikana kertaakaan. Sitä en olisi etukäteen uskonut tapahtuvan. Maan sisällä on tullut reissattua aika tasaisesti. Aloitin työt Manilassa 5vk maahantulon jälkeen ja se on hillinnyt pidempien reissujen tekemistä. Onneksi paikallinen lomajärjestelmä mahdollistaa pikku reissujen tekemisen helposti ympäri vuoden. Vuoden aikana on tullut tehtyä yhdeksän reissua koneella:

03/2012 Puerto Princesa
05/2012 Dumaquete/Siquijor
06/2012 Cebu
08/2012 Puerto Princesa
09/2012 Cebu
11/2012 Cebu
12/2012 Puerto Princesa, Sabang, Roxas / Palawan
01/2013 Cebu
02/2013 Coron / Palawan

Laskeskelin tehtyjen reissujen yöpymisvuorokausia, niin niitä ole enemmän kuin ajattelinkaan. Yhteensä 38 yötä vuodesta on tullut vietettyä jossain muualla kuin Manilassa.

Manila 327vrk
Puerto Princesa 14vrk
Cebu 10vrk
Coron Town 5vrk
Roxas / Palawan 4vrk
Siquijor 3vrk
Sabang / Palawan 3vrk

Tässä jotain maistiaisia menneeltä vuodelta.

Kun työsopparissa oli nimet paperissa, niin sitten piti alkaa kiireesti etsimään itselle kämppää. Sellainen löytyikin kohtuu pian Taguig Citystä sopivan läheltä työpaikkaa. Tässä kämpän allasaluetta, joka tullut vuoden aikana erittäin tutuksi. Loistava keksintö tähän ilmastoon.
Vuoden aikana tuli käytyä kolme reissua Puerto Princesassa. Siellä on aina mukava mennä käymään. Puertossa on tullut pyörittyä yhteensä noin puoli vuotta, joten paikat siellä on kohtuu tuttuja ja sieltä tuntee jo jonku verran porukkaa. Nagtabon Beach.
Toukokuussa meillä oli firman kesäjuhlat Batangaksen lähellä La Luz Resortissa. Se jäi mieleen erittäin mukavana ja rentona tapahtumana. Paikkana oli rantalomakohde ja sää suosi, niin mikä oli viettää rentoa rantapäivää isolla porukalla.
Toukokuussa tuli käytyä myös Siquijorin saarella pitkä viikonloppu. Saaresta jäi mukavan leppoisat fiilikset. Saarelta löytyy hienoja kirkasvetisiä poukamia.
Auringonlaskuissa Siquijorilla silmä lepäsi.
Juhannuksena tuli käytyä kaverin Petrin tykönä Cebussa. Käytin Peten kans myös sukeltamassa. Reissusta jäi erityisesti mieleen noin 5000 sardiinin parvi, jonka liikkeitä seurattiin pitkään. Tuollaisten parvien näkeminen vierestä on minun mielestä yksiä hienoimpia hetkiä sukeltamisessa.
Heinäkuussa pidettiin työporukalla Jeepney Party. Vuokrattiin siis Jeepney kuskin kera omaan käyttöön. Sinne riittävästi juotavaa, snäksiä, musiikkia ja tietysti rentoa porukkaa. Käytiin pyörähtämässä Manilasta Cavitessa mutka. Oli hauska päivä.
Syyskuussa tuli käytyä toinen reissu Cebussa Peten tykönä. Pidettiin samalla myöhäiset varpajaiset, kun taloon oli syntynyt kolme viikkoa aikaisemmin pikku prinsessa. Sehän tarkoitti tietysti, että meidän piti polttaa asiaan kuuluvat pöllit.
Lokakuussa tuli hommattua paikallinen ajokortti ja marraskuun lopulla oli sitten mopon vuoro. Lopulta tuli ostettua Yamahan 135cc Sniper MX. Samoihin aikoihin muutamaa päivää myöhemmin sain sopivasti myytyä moottoripyörän Suomessa kaverin avustamana. Terveiset Petäjätien myyntitykille!
Jammuun kertyny nyt vähän reilussa 3kk:ssa noin 700km. Töissä tullu käytyä lähes päivittäin ja sitten kurvailtua etupäässä tässä Taguig Cityn ja Makatin alueella.

Joulukuun alussa tuli käytyä Manila Auto Salon 2012 -tapahtumassa. Täällä on ollukkin mukavasti auto- ja moottoripyöräalan tapahtumia. Maaliskuussa oli sekä Manila Hot Import Night, että Manila International Auto Show 2012. Nämä tapahtumat ovat molemmat tänä vuonna huhtikuussa. Moottoripyöräpuolelta vastaavasti oli juuri alan suurin vuosittainen tapahtuma Manila Bike Festival 2013
Joulukuussa Suomen suurlähettiläs kutsui Filippiineillä asuvat suomalaiset hänen asunnolleen viettämään itsenäisyyspäivää. Paikalla oli myös toimittajia tekemässä juttua tapahtumasta ja ottivat samalla kuvia. Satuin googlaamaan omaa nimeä ihan muutama päivä sitten, kun törmäsin valokuvaan minusta, joten en ollut aikaisemmin nähnytkään. Tämä otettiin juuri tuolloin itsenäisyyspäivänä suurlähettilään tykönä.
Tässä lisää Expat Philippines -lehden kuvia ja juttua tapahtumasta.

Joulukuussa oli myös vajaan parin viikon loma, joka tuli vieteyttyä Palawanilla.
Tälle vuodelle tullut käytyä reissut Cebussa ristiäisissä ja Coronilla lomareissulla, joista olen kirjoittanutkin vasta.

Sukelluksia vuoden aikana tuli tasaisen epätasaisesti. Ei kovin monta, mutta 19 kuitenkin. Sukellettua tuli Puerto Princesassa, Anilaossa, Siquijorilla, Cebussa Mactanin alueella ja Coronilla.

Suuhautoja Puerto Princesassa Maris Rockilla suu täynnä munia.
Tässä ollaan Coronilla Olympia Marun sisällä.
Reef Divesta lisää juttua myös aikaisemmilta sukelluksilta eri puolelta Kaakkois-Aasiaa.

Filippiinien mainoslause on "It´s more fun in the Philippines". Se kuvaa maata aika hyvin.
Filippiineillä illanviettoon kuuluu helposti musiikki muodossa tai toisessa. Erilaisiä bändejä ja livepaikkoja löytyy kiitettävästi ja niissä on mukava käydä välillä pyörähtämässä. Kokoonpanot vaihtelee laidasta laitaan. Tässä Street Jameista Makatista.
Sambameininkiä Earth Day Jameiltä Bonifacio High Streetiltä Taguig Citystä.
 Mies ja kitara -yhdistelmä on suosittu monissa pienissä paikoissa. Tässä Palawanilta Puerto Princesasta suositusta Katabom ravintolasta.
Sitten on se suosituin, jota tässä maassa ei voi yksinkertaisesti mitenkään ohittaa, eikä välttää. Halusi tai ei. Se on tietysti karaoke. Se on todella suosittua. Peten tykönä tullut Cebun reissuilla itsekkin jonku verran hoilattua. Tässä kuitenkin isännän tyylinäyte.
Näihin Movemberin kuviin ja tunnelmiin.
Tervetuloa Filippiineille!
Terveisin Manilasta,
Mika

2 kommenttia:

  1. Keep on going! :)

    Ja kohta tulee blogiss 100.000 kävijää täyteen.

    -Marko Sporesta-

    VastaaPoista
  2. Moro,

    Toki! :)

    Jep, menisköhän tänään torstaina 100,000 rikki. :)

    - Mika -

    VastaaPoista