sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

Jeepney Party

Tehdään koktaili. Aineksemme ovat:

- Jeepney + kuski
- ryhmä hyviä tyyppejä
- riittävästi juotavaa
- snäksiä purtavaksi
- musiikkia

Mitä saadaan aikaan? Jeepney Party!

Idean isä ja Jeepney partyn veturina oli työkaveri Juho. Toisella työkaverilla Rommelilla ja heidän perheellään on useampi Jeepney, joten auto saatiin hankittua sitä kautta. Osallistumishinnaksi sovittiin 600PHP/11€ henkeä kohti, jolla katettiin auton ja kuskin kulut ja saatiin myös ostettua kaikille jonku verran juotavaa ja syötävää. Porukka saatiin kasaan työkavereista.

Itse bileet pidettiin eilen lauantaina. Kansallisuuksia meillä oli mukana paikallisten lisäksi Suomesta, Ruotsista, Ranskasta ja Portugalista. Tässä jotain eiliseltä.

Sovittiin, että nähdään toimiston edessä klo 14:00. Henri, Janine, Laure, Laura ja Agneta odottelevat, että missä auto luuraa.Sieltähän se viimein tuli. Taguig Cityssä Bonifacio Global Cityn alueella Jeepneyden ajoa on rajoitettu kovasti toisin kuin muualla Manilassa. Niillä saa ajaa vain muutamilla tietyillä teillä/kaduilla. Sama koskee myös Mckinley Hillin toimistoaluetta. Tarvittiin erikoislupa, että jeepney pääsi ylipäätänsä koukkaan meidät kyytiin. Traikkitaksien ajo on kielletty samalla alueella kokonaan. Liikenteeseen päästiin lopulta vähän jälkeen kolmen.Kaikki kyytiin ja suunnaksi Cavite. Bileet saattoi alkaa. Henri, Laure ja Angelica kilistelemässä.Sergio ja Jen.Minä ja Juho vakavina.Taikka sitten ei! Jiiiihaaa! Huomatkaa muuten, mitä Juholla on kädessä. Myös taustalla näkyvä tyttö oli huomannut kameran.Janine vauhdissa.Videopätkää jeepneilystä.
Tauko paikalla jossain Manilan ja Caviten välillä, kun ollaan juuri menty maantietullista läpi.Maisemaa samalta kohdalta.Kuin myös tämä.Cavite-opas ja Rommel.Kolme tuntia lähdöstä ja tultiin Caviten Noveletassa sijaitsevaan Villamar Beach Resorttiin.Justin, Angelica ja Agneta.Villamarin rantakatoksia.Puoli seitsemän jälkeen maisema pimenee.Aurinko vielä hieman kajastaa punaisena taivaanrannassa.Kellon ollessa puoli kahdeksan oltiin jo matkalla takaisin kohti Manilaa.Manilaan päästyä minä jatkoin suoraan kämpille nukkuun innokkaimpien jatkaessa kohti Quezon Cityn baareja.

Oli hauskat juhlat!

Eilen aamupäivästä ennen bileitä menin käymään Makatissa räätälillä, kuten oli sovittu. Kun tulin paikalle, niin ovi oli lukossa. Samalla siihen tuli myös pari japanilaista. Kolisteltiin hetki ovea, niin sieltä tultiin avaamaan. Kerroin tulleeni hakeen housuja ja paitaa. Samalla selvisi, että paita ei ollutkaan vielä ihan valmis. Tosin siitä puuttui vain napit ja silitys. Sanottiin, että menee 30min. Kokeilin samalla odotellessa molemmat housut ja hyviltähän ne tuntui. Paita saapui myös pian, eikä ollut valittamista siinäkään.

Jututin samalla paikan omistajaa Corneliota. Kertoi opiskelleensä ammattiin 70-luvun lopulla. Tämä oma firma hänellä on ollut 80-luvulta asti. Aluksi kuulemma erittäin pienimuotoisena. Vain yhdellä koneella. Nyt työntekijöitä oli noin 20.

Tässä vielä paikan tiedot, jos tarvitset Manilassa räätäliä:

Cornell´s Custom Tailor
8485 Kalayaan Avenue
Barangay Poblacion
Makati City

Ihan räätälin vieressä on Howzat baari, jossa tuli käytyä pikaisesti katsahtamassa, että löytyisikö sieltä kenties salmiakkia tai lakritsia. Löytyihän sieltä jotain.Kyllä taas kelpaa.

Viime viikolla tuli 4kk täyteen maassa ja tällä viikolla 3kk töissä. Äkkiä menee aika.

Manilasta,
Mika

2 kommenttia:

  1. Moi Suomesta. Siellä lämpöä riittää, no paremmat kelit myös täällä.

    Suunnittelen suraavaa matkaa sinnepäin, tiedätkö suraavaa: Tullaan Manilaan Cathay pasific koneella ja seuraava kone on Cebu tai Tiger niin lähteekö ne eri kentältä? siis Cathay- tiger /cathay-cebu ja jos tiedät niin miltä mikin lähtee.

    En sitten tiedä onko paljon merkitystä, pitää olla ensimmäinen yö Manilassa koska Cathay laskeutuu 18.45.

    Tarkoitus lentää puerto Prinsess /Palawan ja kierrellä siellä n.1 kk:tta

    Tod näköisesti tullaan Hki-Hongkong Finnair ja siitä tunnin vaihdolla Cathay:llä Manilaan.

    Tigerairways:ssillä ihmeen halvat liput ! oot lentänyt onko ihan ok yhtiö ?

    VastaaPoista
  2. Moro,

    Manilassa on vain yksi kenttä eli NAIA, mutta siellä on neljä terminaalia. Cathay Pacific käyttää terminaalia 1. Samaa terminaalia käyttää myös Tiger Airways. Cebu Pacific käyttää terminaalia 3.

    Tiger Airways on singaporelainen firma, enkä ole lentänyt sillä vielä kertaakaan. Tuli kyllä just ostettua niiden tarjouksesta reissu Puerto Princesaan ja pari reissua Cebuun. :) Ensimmäinen Tigerin reissu on elokuun lopulla Puertoon, joten sitten tietää vähän enemmän.

    Käsittämättömän halpoja lippuja kyllä. Noilla hinnoilla ei katetaan yhtään mitään hintoja. Menee puhtaasti markkinoinnin piikkiin varsinkin Cebun lipun hinnat.

    Eipä terminaalilla juuri ole merkitystä, jos lennot on eri päivinä. Sellainen asia kuitenkin kannattee ottaa huomioon, että ykkösterminaali on kaikkein ruuhkaisin ja hitain. Sinne pitää varata eniten aikaa ennen lentoa. Jonotusta jonotuksen jälkeen.

    - Mika -

    VastaaPoista