torstai 5. huhtikuuta 2012

Condo vuokralle

Aina välillä paikalliset hinnat vieläkin hämmästyttää. Joko positiivisesti tai negatiivisesti. Tuli käytyä yks päivä 7-11 ja sieltä tarttui mukaan puteli Tanduay Icea, joka maultaa lähes identtinen Smirnoff Icen kans. Lonkerotyyppinen limuviina (5%) siis. Lisäksi 0,5L puteli Cokis Zeroa, hodari, 50g pussi nallekarkkeja ja vielä pieni 30g pussi valkosipulimaustettuja suolapähkinöitä.Mitäs tämä sitten kustansi yhteensä? Kokonaista 116PHP/2,04€. Hinta aika kohillaan. Jossain länsimaisissa ruokapaikossa vastaavasti hinnat välillä tosi kovat. Tuli käytyä muutama päivä sitten Fridayssa ja hinta oli Suomiluokkaa. Ei ollu kyllä ollenkaan hintansa arvoinen.

Täällä oli yks viikko kohtuu pilvistä ja välillä sateli myös vettä. Nyt taas kelit ollu tosi hyvät. Se mikä täällä on hyvä, niin lämpötila pysyy silti siellä +30C asteessa, vaika oliskin pilvistä tai satais vettä.

Tiistaina kävin kävelemässä Rizal Parkissa ja sinne oli tullut mukavasti porukkaa viettämään päivää. Siellä leppoisa nauttia hienosta päivästä, kun puiston toimesta tulee hyvää musiikkia ja välillä puiston keskellä olevassa isossa altaassa on vesisuihkunäytöksiä.Puiston toisessa päässä en ollut aikasemmin käynytkään. Siellä on mm. tälläinen paikallisen kansallissankarin Lapu-Lapun suuri patsas.Tässä on joku muuten vaan sankari viheltelemässä ja nauttimassa päivästä.Olen katsellut sopivaa kämppää vuokralle jo jonkun aikaa täältä Manilasta ja eilen sellainen sitten löytyi. Tänään tuli muutettua kämppään. Asunto on mallia condominium ja se sijaitsee Manilassa Taguig Cityssä. Itse condoalue on ympäri vuorokauden vartioitu ja sinne pääsee vain porttien kautta. Vartijat tsekkaavat kaikki tulijat, joita eivät tiedä/tunne, että millä asialla tulijat ovat. Tämä kuva otettu porttien sisäpuolelta.Taloyhtiöön kuuluu kolme 22-kerroksista tornitaloa, joista minun talo on keskimmäinen. Taloista vanhin on neljä vuotta vanha ja uusin kaksi vuotta. Itse asunto on pieni 24m2 studiotyyppinen kalustamaton yksiö. Pelkkä tyhjä huone siis. Täällä on Pääsiäisen vuoksi kaikki kauppakeskukset torstaina ja perjantaina kiinni, joten piti ostaa jo eilen huoneeseen patja ja tyyny, että ei tarvi nukkua ensimmäisiä öitä kovalla lattialla. Huone on viidennessä kerroksessa, mutta tässä minun talossa vitonen on vasta ensimmäinen asuinkerros. Ensimmäisessä kerroksessa on hotellityyppinen respa ja lobby ja 2-4 kerrokset on autojen parkkitiloja. Minun ikkunasta uloskatsoessa näkyy tällainen puutarhamainen näkymä, jossa on myös lasten kiipeilytelineitä.Se mikä on aivan loistava, niin talojen keskellä on tällainen asiallisen kokoinen uima-allas. Se tulikin käytyä jo testaamassa ja mikäpä siellä oli polskutellessa.Yhdestä talosta löytyy myös pieni kuntosali. Sen käytöstä kuulemma joutuu maksamaan jotain. Yksi jannu sanoi, että hinta on 500PHP/8,77€/kk. Täytyy kysellä tarkemmin, että miten tuo toimii, niin voi käydä siellä kans.Vuokrahinta tällaiselle pienelle condolle on oikein sopiva verrattuna hotelleihin, kun sen ottaa pidemmäksi aikaa.

Vuokralainen Manilasta,
Mika

2 kommenttia:

  1. Morjenttes täältä pohjoisesta. Meinaa jäädä sitte Manilaan pidemmäksi aikaa ? mikä on lyhin aika kun saa kondon vuokralle ?

    Paljonko kondon vuokra on ? sinun pitää vain se sisustaa, mitä sitten ku lähet sieltä pois ?

    Ei taida huonekalut olla kovin kalliita siellä ?

    Täällä kans hyvät kelit -8,5 (11:45)juuri nyt mutta aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta, pääsiäiseksi luvattu tämmöstä ilmaa.

    Ei muuta ku hei.

    VastaaPoista
  2. Moro,

    Juu, kyllä tässä on sellainen hytinä, että saattaa vierähtää.

    Just juttelin tuossa eilen yhden Aussin kans, niin sillä oli ilmeisesti vain about 10 päivää. Hinta toki ei ole silloin mikään erityisen halpa. Yleensä lyhyimmät vuokra-ajat condoille täällä on 6kk, mutta tyypillisesti se on vuosi.

    Vuokrahinnat condoille Manilassa lähtee sieltä vajaasta 200€/kk alueesta, asunnon koosta ja kalustuksesta riippuen. Tuohon hintaan toki ei saa kuin tällaisia studiotyyppisiä yksiöitä ja useasti se tarkoittaa kalustamatonta. Kun laittaa 70-80€ lisää, niin sitten valikoima jo vähän paranee.

    Tällä hetkellä mulla ei ole täällä yhtään mitään muuta kuin omat matkatavarat ja patja lattialla. Eilen torstaina ja tänään perjantaina kaikki kauppakeskukset kiinni Pääsiäisen vuoksi. Jotain pöytää, tuolia, jääkaappia, yms. on toki pakko homma, jos/kun täällä meinaa pidempään olla. Aika näyttää mitä tapahtuu sitten, kun lähtee. En ole miettinyt sellaisia asioita vielä, ku just sai tämän alle. Nyt ei ole mihinkään kiire.

    En ole ehtiny katella vielä huonekaluasioita ollenkaan.

    Täällä on 32-33C nyt viikoksi eteenpäin ja pitäis olla kohtuu aurinkoista. Ei tule vilu. Mukava oli käydä tänäänkin altaalla vilvottelemassa. Aikasta jees! :)

    - Mika -

    VastaaPoista