sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Manila Bike Festival & Trade Show 2013

Tuli käytyä lauantaina Mall of Asia kompleksiin kuuluvassa SMX Convention Centerissä. Siellä oli tänä viikonloppuna Filippiinien suurin vuosittainen moottoripyörä- ja scootteritapahtuma Bike Festival & Trade Show. Lipun hinta oli 75PHP/1,40€ ja se sisälsi yhden moottoripyörälehden.

Olen aikaisemminkin maininnut, että jostain syystä Honda ja Yamaha ei tuo isompia pyöriä virallisesti maahan ollenkaan. Suurin Honda on 200cc XL ja vastaavasti suurin Yamaha on muutamassa eri mallissa oleva 153cc perusmoottori. Japanilaisista Kawasaki ja Suzuki tuo myös suurempia malleja. Samoin mm. Aprilia, BMW, Ducati ja KTM.

Bemulla oli näytillä mm. uusi iso GS kaikilla herkuilla.
Biimerillä oli näytillä myös reilumman kokoinen scoottori. Tälläisia maxiscoottereitä Filippiineillä ei näe täysin yksittäisiä tapauksia lukuunottamatta ollenkaan. Yleensä ne yksittäisetkin on suurimmillaan jotain 200-300cc laitteita.
Yhdellä osastolla oli näytillä erittäin asiallisen näköinen Honda CBR250.
Kawasakilla oli näytillä 650cc Ninja. Tällainen olis asiallinen värkki tänne myös hintansa puolesta. Ninjan käteishinta on 330,000PHP/6062€. Ei paha ollenkaan.
KTM:llä oli näytillä hauskan näköinen Duke 200. Tuollainen olis kyllä erittäin hauska peli Manilan ruuhkiin. Painoa esitteen mukaan 129,50Kg eli vain vähän enemmän kuin minun pikku Jammussa, mutta tehoa 25hp eli tarkalleen tuplasti. Hintaa tällä kuulemma 215,000PHP/3950€.
Yhdellä osastolla oli näytillä Touratecin osilla tuunattu Jammun iso Tenere.
Näyttelyssä oli isossa osassa myös tuunatut scootterit. Sanotaanko, että pojilla oli lähteny pikkusen mopo käsistä tuunausta suorittaessa. Kaikkien mopojen vieressä oli myös numero ja kyseessä oli samalla kilpailu. Siellä näkyikin pari kaveria vihkojen kans tekevän arvostelua laitteista. Tässä seuraavaksi muutama maistiainen.

Laitteissa pitää olla tietysti kunnon poppikoneet ja kajarit.
Sitten toki eri kokoisia näyttöjä ja neonvaloja riittävästi.
Tämä härpäkkeen omistaja oli panostanut maalaukseen ja muuhun tingeli tangeliin karvaleluja unohtamatta. Tämä samainen laite oli palkittu useilla pytyillä.
Tässä oli panostettu ääneen. Putkia oli myös muutamat.
Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä.
Mopoista kun on kysymys, niin silloin paikalla on tietysti myös tyttöjä.
Castrolin tytöt.
Hymy herkässä.
Saisko tohon?
Tämä tyttö oli myös viime maaliskuussa olleessa Hot Import Nights Manila 2012 -tapahtumassa.
Paikalla oli myös livemusaa.
Tarvitsetko apua kustomointiin? Meiltä löytyy.
Sellaiset mopomessut Manilassa. Päälimmäisenä tapahtumasta jäi itelle mieleen uutena asiana nuo kunnolla överiksi tunatut laitteet. Pitääkö minun alkaa nyt laittaan Jammuun karvapäällysteistä penkkiä, stereot kunnon kajareineen ja muuta pientä…?

Suomessa ollessa tuli käytyä MP-messuilla joka vuosi katselemassa uutta kalustoa ja moikkaamassa mopokavereita. Suomen messut oli viikko sitten ja tuli mietittyä, että olis mukava olla paikan päällä. Tästä Manilan tapahtumasta satuin kuuleen työkaverilta ihan sattumalta muutamaa päivää aikasemmin. Kyselin tietoa tulevista autoalan tapahtumista, niin kertoi tästä mopotapahtumasta. Muuten olis menny koko tapahtuma ohi. Hyvä näin. Tietääpähän myös jatkossa seurata, että tällainenkin tapahtuma Manilassa järjestetään.

Mopoterveisin Manilasta,
Mika

12 kommenttia:

  1. Tervehdys!

    Olenkin aktiivisesti seurannut blogiasi ja lukenut vanhoja tekstejä/kokemuksia aasian reissuista. Olemme mieheni kanssa suunnitelleet matkaa hongkongiin josta matka jatkuisi filippiineille palawaan (vierailu ainakin el nidoon). Haluisimme myös käydä mahdollisesti malesian borneossa. Osaatko kertoa tai vinkata minkälainen lentoreitti olisi kaikista helpoin ja onko jotain lentoa/laivaa joka kulkisi suoraa borneon ja palawan välin koska matkahan on kohtuu lyhyt kuitenkin. Kiitos asvusta ja hyvistä lukuelämyksistä :)

    VastaaPoista
  2. Asiallinen minimoto (46) viimeisessä kuvassa vasemmalla :)

    -Marko-

    VastaaPoista
  3. Moikka,

    Palawanin ja Borneon välillä ei valitettavasti ole lentoja, eikä myöskään mitään yleistä suoraa laivareittiä. Manilasta pääsee suoraan lentäen El Nidoon, mutta sitä väliä lentää vain yksi pieni lentoyhtiö ja hinnat on sitten sen mukaiset.

    http://wikitravel.org/en/El_Nido

    Halvin on lentää Manilasta suoraan Puerto Princesaan, jonne lentää maan kaikki suurimmat lentoyhtiöt. Kannattee liittyä Cebu Pacificin ja Tiger Airwaysin postituslistoille. Sieltä tulee joka viikko hyviä lentotarjouksia.

    http://www.cebupacificair.com/Pages/default.aspx

    http://www.tigerairways.com/ph/en/

    Puertosta pääsee sitten El Nidoon vaneilla ja suuremmilla busseilla. Molempia menee useita päivässä. Matka kestää vähän kulkineesta riippuen noin 6h/suunta.

    Manilasta pääsee lentäen Cebu Pacificillä Kota Kinabaluun Borneolle. Lento kestää noin 2h. Kota Kinabalusta pääsee sitten helposti lentämään Borneon sisällä esim. Tawauhin, Sandakaniin, Miriin, jne. Lautalla voi mennä käymään esim. Brunein puolella. Busseilla toki pääsee myös moniin paikkoihin, kuten vaikkapa Sandakaniin.

    Olin Borneossa käytännössä koko toukokuun 2010 ja siitä löytyy juttua myös tästä blokista:

    http://hukkapiilo.blogspot.com/2010_05_01_archive.html

    Minulle jäi Borneosta oikein hyvät fiilikset. Varsinkin luonto, eläimet ja sukellus siellä on todella hienoa. Siellä pitää mennä käymään joskus uusiksi.

    - Mika -

    VastaaPoista
  4. Marko, tuota minimotoahan minä kuvasinki. Kamera vain just heilahti, että ei osunu ihan keskelle. ;)

    - Mika -

    VastaaPoista
  5. Moi. Kun ostit kameran sieltä Manilasta G15 canon, niin saako kameraan suomi valikon?toimiiko takuu suomessa jos ostan kameran Manilasta?

    VastaaPoista
  6. Ostin kameran täältä cebusta, löytyi ayala mall centeristä. Hinta n. Sama. Nyt akku täyteen ja opetteleen käyttöä. Kamera siis sama canon G15

    VastaaPoista
  7. Moikka Ilpo,

    Kuten sähköpostissa olikin juttua, niin tosiaan olen ollu tyytyväinen G15:een. Sukelluskäyttöä ajatellen täytyy vielä opetella hakeen oikeat säädöt vesikuvaukseen. Tuli nyt Coronin reissulla räpsittyä reilu 500 kuvaa ja normaalikuvaaminen näyttää tuottavan mukavaa jälkeä ihan Auto- ja P-asetuksilla. Toki Av, T ja M antaa mahollisuuden kikkailla kunnolla, kun tilanne ja olosuhteet niin vaatii.

    Laitahan kommentteja kamerasta, kun olet saanu vähän kuvia alle.

    Saitko muuten kameraan myös 3v takuun Filsuille? Miten se eka vuosi? Onko maailmanlaajuinen vai pelkkä Filsut tai kenties Aasia?

    Tänään tiistaina tulin just iltapäivästä takaisin kämpille Manilaan.

    - Mika -

    VastaaPoista
  8. Mekin tultiin tänään manilaan cebusta zest air siivin.

    Takuuta annettiin kolme vuotta Filippiineille ja muualle vuosi.
    Kaveri joka myi oli aika onnellisen näköinen/oloinen.
    4g muistikortti+ kotelo samaan hintaan, koteloon en ole ihan tyytyväinen. Ei ole canonin oma,.

    Onko sinulla canonin oma kotelo?

    Aikaisempi kamera oli S 100 ja siinä n. Suurinpiirtein tutut toiminnot.

    Lumihiutaleen symboli oik yläkulmassa jonka merkitysyä en ole löytänyt?

    Pitäs siirtyä puerto galderaan 21.2 mistä linja-autot lähtee?


    VastaaPoista
  9. Ollaan tune hotel erimita hotellissa nyt. Molly malonessa istuttu.

    VastaaPoista
  10. Mulla on kans vielä jotain ominaisuuksia, jotka pitää selvittää. En tiedä lumihiutaleen merkitystä minäkään. Latasin kyllä suomenkielisen käyttöoppaan Canonin sivuilta, mutta pitäis oikeasti tavata se läpi kunnolla. Vois kummasti helpottaa.

    En ole menny Puerto Galeraan (Batangakseen) bussilla koskaan. Oon kuitenki ymmärtäny/kuullu, että busseja lähtee sinne Makatin asemalta kohtuu tiheään. En tiedä tarkempaa.

    - Mika -

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen seuraillut sinun blogia alusta lähtien, 46v reissuruuna, 24v ollut finnairin orja työvoimaa. Arvostan sinun blogia hyvin paljon, tosi aitoa tapahtumien ns. dokumentointia. Cebu citystä löytyy minun olohuone, kiwi lodge, moni saattaa tietää paikan. Tämä talvi meni etelä-amerikassa lomaillen, mut huhtikuusssa HKG ja jonnekin Phil, ehkä Siquijor

      Poista
  11. Moikka Jami,

    Mukava kuulla, että bloki kelpaa. :)

    Cebussa tuli käytyä neljä kertaa nyt viimeisen vuoden aikana moikkaamassa suomalaista kaveria. Tullu myös aina yövyttyä kaverin tykönä, joten ei ole tarvinnut hommata erikseen majapaikkaa. Aikaisemmin olen ollu yötä Gran Prix Econotel Cebussa ja Regal Business Park Hotelissa. Jälkimmäinen on hyvällä paikkaa ihan Ayala Mallin vieressä tien toisella puolen.

    Siquijor on luonnon kaunis ja rauhallinen saari. Leppoisa meininki.

    - Mika -

    VastaaPoista