torstai 10. tammikuuta 2013

Viikonloppu Cebussa - Sukellusta ja ristiäiset

Viime viikonloppuna tuli käytyä pyörähtämässä mutka Cebussa. Tällä kertaa reissun tarkoitus ei ollu mitkään kissanristiäiset, vaan ihan oikeat ristiäiset. Petrin ja Annen pienokainen sai virallisesti nimen.

Perjantain ja lauantain välisenä yönä ei tullut paljon nukuttua. Tiger Airwaysin lento Manilasta Cebuun oli aikataulun mukaan 04:45, joten herätys oli jo 02:00. Kaikki matkustajat oli tullut hyvissä ajoin kentälle ja ilmaan päästiinkin hyvin etuajassa. Cebuun laskeuduttiin lähes 30min etuajassa joskus 05:30 paikkeilla. Kentältä päästiinkin näppärästi, kun Petri kävi hakemassa meidät.

Meillä oli sovittuna, että lähdetään sukeltaan heti aamusta. Sukeltamaan meitä lähti Petrin ja minun lisäksi suomalaiset Mikko H. ja Mikko R. Mikko H. on minun vanhoja kavereita ja nähtiin viimeksi vajaa pari vuotta sitten Palawanilla. Kun kamat oli lastattu Mactanilla veneeseen, niin sitten liikenteeseen. Kuvassa Mikko R., Mikko H., Pete ja minä taustalla.
Ensimmäisenä sukelluskohteena meillä oli Hilutungan.
Sieltä jäi mieleen erityisesti eng. spadefishit. Fisut on helposti sellaisia ison paistinpannun kokoisia lätysköitä. Osa niistä on todella uteliaita ja tulevat ihan viereen ihmetteleen.
 Toisena kohteena mentiin Nalusuanin resorttisaaren kupeeseen.
Hypättiin veteen lähellä kuvan laiturirakennusta. Laiturin alla ja sen lähialueella oli todella paljon tällaisia fisuja välillä suurissakin parvissa.
Toisen sukelluksen jälkeen kaikilla alkoi olla jo nälkä ja Petri oli järkännyt meille ruuat vähän matkan päässä olevasta tolppien nokkaan rakennetusta ravintolasta. Tässä ollaan juuri tulossa ravintolaan.
Paikassa tarjoiltiin lähes pelkästään erilaisia mereneläviä. Meille tuotiinkin pöytä koreaksi erilaisia kotiloita, simpukoita, kalaa, kalmaria, rapuja…Eipä ole tullut koskaan syötyä noin monenlaista seafoodia yhdellä kerralla. Hintaa tuollaisella setillä oli 500PHP/9,40€/hlö.
Kun syönnit oli syöty, niin sen jälkeen tehtiin vielä kolmas sukellus. Kohteena meillä oli Talima. Siellä oli jälleen paljon erilaista fisua, kuten puoli vuotta sitten Juhannuksenakin, jolloin kävin siellä edellisen kerran Peten kans sukeltamassa. Tässä hyvän kokoinen eng. diaconal sweetlips.
Sukelluksien jälkeen takaisin Mactanille ja Peten tykö. Tässä vaiheessa kello olikin jo ilta kuuden paikkeilla ja oli jo hämärää.

Oli kyllä erittäin mukava ja leppoisa sukelluspäivä. Oma Canonin Ixus alkaa vain oleen aikasta finaalissa ja en saanut sillä enää otettua kuvia ensimmäisen sukelluksen puolivälin jälkeen. Jälkimmäiset kaksi sukellusta tuli käytettyä Peten kameraa. Tarkoittaa käytännössä, että pitää lähteä kameraostoksille ja samalla ostaa mallikohtainen sukelluskotelo kameralle. Malli on vielä hakusessa, mutta lähinnä ollut mielessä Canonin G15 ja S110. Aika näyttää. Hyviä vinkkejä sukelluskäyttöön soveltuvista pokkareista otetaan vastaan. Se on ainakin varmaa, että seuraava pokkari ei ole Ixus. Siihen en ole ollut tyytyväinen koko aikana.

Sukelluksista tarkempaa juttua ja enemmän kuvia minun Reef Dive:ssa.

Sunnuntaina olikin tiedossa vähän erilainen päivä, kun kyseessä oli Sofian ristiäiset. Kaikkien vanhempien ja kummien piti osallistua kirkon järjestämään ns. Pre-Jordaniin. Petri tahtoi minut yhdeksi Sofian kummeista, joten homma koski myös minua.

Tultiin paikalle 08:30 ja sen jälkeen nimet paperiin ja istuun saliin. Porukkaa oli aikasta paljon ja pieniä lapsia näkyi paikalla useita. Tilaisuus kesti tunnin ja joku nainen puhui siellä suu vaahdossa koko ajan. Meitä suomalaisia oli paikalla Peten ja minun lisäksi myös Peten veli perheineen. Meillä suurin osa puheesta meni kuitenkin vain toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos. Tilaisuus nimittäin pidettiin paikallisella cebuanon eli visaijasin kielellä.
Kun tilaisuus oli ohi reilua tuntia myöhemmin, niin sen jälkeen viereissä olevaan kirkkoon. Mikä ero on muuten suomalaisilla ja osalla filippiiniläisistä kirkoista rakennusmielessä? Ainakin se, että suomalaisissa kirkoissa on aina seinät, mutta paikallisissa ei välttämättä ole. Täällä kun ei tarvi miettiä lämmitystä.
Kirkossa tosiaan oli seuraavana vuorossa noin 1h 15min kestänyt katolinen messu. En ole aikaisemmin käynyt vastaavassa tilaisuudessa, joten tulipahan ainakin nähtyä ja koettua jotain uutta. Kielenä oli edelleen sama kuin Pre-Jordanissakin, joten aika kului lähinnä ihmetellessä ja katellessa.
Kun messu oli ohi, niin sitten päästiin varsinaiseen asiaan. Kyseessä oli yhteisristiäiset, joten paikalla oli noin tusinan verran lapsia. Tässä Anne pitää Sofiaa sylissä ja pappi vieressä.
Lopuksi vielä kirkossa perhepotretti.

Kun viralliset kuviot oli saatu hoidettua kirkossa, niin sen jälkeen kohti lähellä olevaa Peten ja Annen kämppää. Kaikki ei mahtunut kerralla autoon, joten osa tytöistä päätti ottaa traikin. 
Pete oli järkänny taloyhtiön klupitalolta meille tilat ja siellä jo ruoka odottelikin meitä.
Samoin isäntä oli järkännyt livemusaa teemalla mies ja kitara. Täytyy sanoa, että kaveri kyllä osasi hommansa. Kaveri soitteli biisuja laidasta laitaan. Simppeliä, mutta samalla erittäin viihdyttävää.
Klupitalon jatkoille tuli myös Raine ja eilisillä sukelluksilla ollut Mikko-kaksikko. Päivää jatkettiin siis virallisen osuuden jälkeen rennoissa merkeissä.
Tytöt viihteellä.
Muutama tunti myöhemmin siirryttiinkin Peten ja Annen tykö jatkoille. Naistennaurattaja vauhdissa.
Tuli oltua Cebussa vielä sunnuntain ja maanantain välinen yö. Maanantaina olikin jo varhainen herätys 07:15 lähtevälle Tigerin lennolle takaisin Manilaan ja samana päivänä heti myös töihin.

Oli mukava käydä kyläilemässä taas Cebussa Pedron tykönä. Kaikin puolin hyvä ja onnistunut reissu.

Manilasta,
Mika

5 kommenttia:

  1. Kiitokset, kun kummi paasi paikalle lyhyella varoitusajalla. :) Lukijoille tiedoksi, etta olen sukelluskouluttaja joka jarjestaa sukelluksia ja koulutuksia taalla Cebussa. Tervetuloa sukeltamaan. http://hotchiliasia.blogspot.com

    VastaaPoista
  2. Morot,

    Jep, ei mitään. Oli taas mukava käydä.

    Suosittelen kyllä sukeltamista Cebussa Mactanin lähialueilla. Useita hyviä sukelluskohteita ja paljon elämää. Kannattee tutustua Petrin Hot Chili -sivuihin. Laitan myös omille sukellusivuille lähipäivinä lisää juttua kuvineen meidän sukelluksista:

    http://reefdive.blogspot.com

    - Mika -

    VastaaPoista
  3. Heeei, pitääpä tuotakin harkita kevään reissulle :) Ootko Mika koskaan käynyt El Nidossa?

    -Anna

    VastaaPoista
  4. Moikka,

    Olen käyny muutaman päivän reissun El Nidossa maaliskuussa 2010. Siitä tuli kirjoitettua nämä kolme juttua:

    http://hukkapiilo.blogspot.com/2010/03/roxas-el-nido.html

    http://hukkapiilo.blogspot.com/2010/03/snorklausretki-veneella.html

    http://hukkapiilo.blogspot.com/2010/03/toinen-venereissu.html

    El Nidon maisemat kuuluu Filippiinien hienoimpiin erilaisine laguuneineen ja saarineen. Jos siellä menee käymään, niin kannattee käydä veneretkillä. Niitä järjestetään useita. Varsinkin Small Lagoon ja Big Lagoon on hienoja. Tsekkaa nuo yllä olevat jutut, niin niistä selviää lisää.

    Menen reilun kolmen viikon päästä käymään Coronilla, joka on maisemallisesti hyvin saman tyylistä kuin El Nido. Siitä juttua kuvineen joskus helmikuu lopulla.

    - Mika -

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos taas ! :) Kävin kattomassa ja nyt oon 110% varma, että sinneki on päästävä :D

      -Anna

      Poista