torstai 20. toukokuuta 2010

Sandakan - Kota Kinabalu

Eilen keskiviikkona tuli lennettyä MAS Wingsin ATR-72:lla Sandakanista takaisin tänne Kota Kinabaluun. Matkan olis päässy myös bussilla noin kuudessa tunnissa, mutta ei kiinnostanu lähteä istumaan, kun lentolipun hinta oli kuitenki vain 187MYR/46,70€ lentoajan olessa 50min.Täällä Kota Kinabalussa tulin samaan Cititel Express Hotelliin, jossa olin ennen Sempornan ja Sadakanin kierrosta. Yön hinta 125MYR/31,20€ ei ole mitenkään halpa, mutta hotelli on hyvällä paikalla ja vain noin vuoden vanha, joten kaikki on viimisen päälle. Välillä pitää olla vähän paremmissa paikoissakin. Kun olin checkannu hotelliin ja saanu huoneen alle, päätin lähteä käymään parturissa. Siis viereiseen Centre Point kauppakeskukseen ja siellä etsimään parturia. Ensimmäinen paikka löytyi ja hinta olis ollu 15MYR/3,75€, mutta olis joutunu odottamaan noin 30min. En varannu aikaa ja päätin kierrellä sen aikaa. Heti lähes vierestä löytyi toinen parturi ja sinne pääsi heti hintaan 13MYR/3,20€ sis. pesun. Hiukset leikkasi nuori varmaankin vasta uraa aloitteleva jannu kohtuu nopeasti ja sen huomasi. Lopputulos oli suurinpiirtein, kuin olisi käynyt kukkotappelussa nokittamassa höyheniä. :) Ei siis "välttämättä" mikään maailman paras. Jos jotain positiivista pitää sanoa, niin leikkasi kuitenkin kohtuu lyhyen, kuten halusin. Tällä kertaa täytyy sanoa, että onneksi mulla kasvaa hiukset kohtuu nopeasti, joten seuraavaa parturissa käyntiä odotellessa...

Iltapäivästä pyörähti pakki jostain syystä oikein kunnolla ja hyvin pian tuli selväksi, että tähän ei normi tabut riitä. Heti kun otti vähänkin vain pelkkää vettä, niin tuli veskiin lähtö. Täällä Malesiassa apteekista ei saa suomalaisittan repeptilääkkeitä samalla tavalla suoraan tiskiltä kuin Thaimaassa tai Filippiineillä, vaan pitää olla lekurilta resepti. Onneksi olin varautunut tällaiseen tilanteeseen etukäteen ja olin ostanut Filippiineiltä paketin antibiotteja juuri tälläistä tilannetta varten. Nyt ei tarvinnut lähteä sen vuoksi lääkäriin ja ostaa sitten lekurin reseptillä vastaavia tabuja. Täällä saatuihin vatsapöpöihin kun käytännössä puree vain ja ainoastaan antibiootti. Se on tullut useilla edellisillä reissuilla omien ja kavereiden kokemusten perusteella selväksi. Nyt rouskutellaan kolme päivää nuita ja homman pitäis olla selvä. Tänään torstaina on toinen päivä menossa ja tilanne on vaikuttanut yön jälkeen jo erittäin hyvältä.

Hyvin nukutun yön jälkeen päätin lähteä käymään tänään Jesselton Point Ferry Terminaalissa, että saisko sieltä lauttalippua huomiselle Labuanin saarelle. Lippuja oli tarjolla joko Economy tai Business luokassa hintaeron ollessa kohtuu pieni. Kun Business-luokan lippukin maksoi vain 39MYR/9,70€, niin päätin ottaa sellaisen. Kun lippu oli hankittu, niin päätin lähteä käymään katsomassa Likasin moskeijaa. Kartalla moskeija näytti olevan maksimissaan noin kilometrin päässä laivaterminaalista, joten päätin kävellä sinne. Kun olin aikani kävellyt ja moskeijaa ei näkynyt, niin kysyin ohikulkijalta, että missä se on. Sanoi, että vielä noin 1-1,5km ja näet sen ihan pian, kun merenrantaa pitkin menevä tie kaartuu. Kävelin hetken ja siellähän se näkyikin. Matkaa oli tosin edelleen sinne ainakin pari kolme kilometriä rantaviivan mutkitellessa. Vieressä kulki erittäin vilkas lähinnä pääkaupunkiseudun kehätietä muistuttava tie, joten sieltä esim. taksin saaminen olisi ollut erittäin vaikeaa. Päätin siis jatkaa kävelyä. Lopulta joskus noin tunnin kävelyn jälkeen olin perillä ja sanotaanko, että "hiukan" hiki lensi kävellessä. Aurinko paistoi koko ajan aikasta mukavasti ja lämmöt koko ajan siellä normi +33C paikkeilla.

Moskeija oli suuri ja hieno. Minareetteja oli useampi ja moskeijan ympärillä oli iso vesialue.Kun tulin alueelle, niin minareeteista alkoi kuulua rukouskutsuja. Tarkoittaa samalla sitä, että moskeijaan sisälle ei sinä aikana pääse turistit ihmetteleen ollenkaan. Rukousajalle oli varattu aikaa noin pari tuntia, joten sisällä ei tullu sitten käytyä ollenkaan.Kysyin siinä moskeijan pihalla myyntikojun hepulta, että mitenkäs täältä saa hommattua taksin. Kun kuuli, että olen menossa takaisin Kota Kinabalun keskustaan, niin kehotti kävelemään tien toiselle puolen ja ottaan paikallisbussin, jotka kaikki menee keskustaan. Tein työtä käsketty ja pysäytin ensimmäisen. Eihän se mennykkään keskustaan. Heti perään pysäytin toisen ja se tärppäsi. Bussi hieman kierteli ja samalla tuli sitten tehtyä bussilla pieni sight seeing ajelu. Hintaa muutaman kilometrin bussiajelulle tuli 1MYR/0,25€. Siinä on hinta kohillaan.

Menin bussilla terminaaliin perille asti ja tunnistin muutaman rakennuksen, että tästä ei ole kuin noin 500m hotellille. Sitä ennen kävin kuitenki syömässä intialaisessa ravintolassa. Tilasin kunnon annoksen chilillä maustettua kanaa ja siihen erikseen riisit, jotka tarjoiltiin banaaninlehdellä lisähöysteineen. Lisäksi tilasin erikseen jotain meikäläisittäin lähinnä lättyä muistuttavaa leipää ja pari tölkkiä Cokis Lightia. Hintaa koko setille tuli 28,5MYR/7,10€. Ei siis mitenkään erityisen halpa, mutta ihan ok hinta kuitenki. Oli oikein hyvää!

Kota Kinabalusta,
Mika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti