perjantai 21. toukokuuta 2010

Pulau Labuan

Tänään tulin Kota Kinabalusta tänne Labuanin saarelle. Matka pika-aluksella kesti noin kolme tuntia aluksen lähtiessä Kota Kinabalusta 8:00 ja oli perillä Labuanilla 11:00. Mulla istui aluksessa viereisellä penkillä paikallinen kaveri ja juteltiin siinä niitä näitä. Kun tultiin perille, niin hän sanoi, että voi käydä heittämässä minut hotellille. Hän kyllä tiesi, että mulla ei ole hotellia varattuna. Ajettiin siinä ensin pieni kaupunkikierros hänen tyttökaverin autolla ja sitten käytiin eka hotellissa kysymässä vapaata huonetta. Siellä huoneen hinta olis ollu 130MYR/32,5€. Tuntu aikasta arvokkaalta. Sitten mentiin seuraavaan ja siellä oli 98MYR/24,5€. Otin sitten huoneen ko. Pulau Labun Inn:stä.

Hotelliin checkkauksen jälkeen kävin vähän käveleen hotellin lähialueella tätä pientä Labuan Town'ia. Vieressä oli kirjastorakennus ja täytyy sanoa, että olen kyllä rumempiakin kirjastoja nähnyt.Tänään tuli myös uusia makuelämyksiä. Yhdessä paikallisessa pikku ravintolassa pari naista paisteli pitkittäin viipaloituja banaaneja. Siinä ei sinänsä ole mitään erikoista, mutta miten se tarjoiltiin, niin oli mulle uutta. Nainen kysyi, että haluatko kastiketta mukaan. Kysyin, että mitä kastiketta sulla on. Vastauksena oli, että chilikastiketta. Kyseessä ei siis ole mitään makeaa sweet chili -kastiketta, vaan ihan kunnon kamaa.Täytyy sanoa, että ei tuo ollu ollenkaan hassumpi yhdistelmä. Kävin vielä vähän kävelemässä ja ihmettelemässä kaupungin suurinta kauppakeskusta. Kyseessä on 17-kerroksinen iso tornitalo, josta kaksi alinta kerrosta on varattua kauppakeskukselle. Hienot oli puitteet kaupoille.

Tämä itse Labuan Town ei ole mikään kovin erikoinen paikka. Tässä paikassa on kuitenkin sellainen erityispiirre, että tämä on verovapaata aluetta. Sen vuoksi täällä käy varsinkin viikonloppuisin porukkaa sekä Kota Kinabalusta, että naapurista Brunein puolelta. Ihmettelis tätä pari päivää ja jatkais sitten eteenpäin.

Labuanilta,
Mika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti