sunnuntai 16. toukokuuta 2010

Semporna - Sandakan

Eilen lauantaina hyppäsin Sempornasta bussiin ja suunnaksi Sandakan. Bussimatka Sandakaniin kesti ruokataukoineen noin viisi ja puolituntia. Mulla ei ollut tuttuun tyyliin mitään hotellia varattuna etukäteen ollenkaan. Yks hotellin nimi oli kirjoitettuna osoitteineen lapulle ja siinä kaikki. Juttelin bussikuskin kans ja se kun kuuli, että ei ole hotellia varattuna, niin kertoi tietävän halvan ja asiallisen majapaikan keskeltä kaupunkia. Hänellä oli myös mainoslehtinen paikasta ja kun kuvat ja hinta vaikutti hyvältä, niin päätin kokeilla sitä. Sandakaniin tultua taksi alle ja kohti Sandakan Harbour Square B&B'tä. Taksi löysi paikan helposti ihan kaupungin ytimestä ja minä kysymään vapaata huonetta. Sellainen löytyi sopivaan 45MYR/11,20€ hintaan omalla suihkulla ja ilmastoinnilla varustetuna, joten otin huoneen aluksi kolmeksi yöksi. Jopa netti toimii huoneessa pientä korvausta vastaan.Kun olin tsekkaamassa majapaikkaan sisään, niin respan tyttö tutkii passia ja sanoo, että sinun nimi on Mika Juhani? Kyllä. Sitten se sanoo, että täällä on yhdessä huoneessa toinenkin Juhani, Ari Juhani. Minä siihen, että täällä on siis joku muukin Suomesta. Tyttö että, ei kun Meksikosta. Ei kuullostanut kovin meksikolaiselta nimeltä. Kysyin sitten kaverin sukunimeä, niin tulikin vastaus, että "Yes, Suomi too". Törmättiinkin hyvin pian Arin kans ja huomattiin, että oltiin oltu reissussa käytännössä yhtä kauon. Ari oli aloittanut reissun pari viikkoa aikasemmin. Vaihdettiin siinä kuulumisia ja kävästiin illan päätteeksi majapaikan edustalla olevalla ulkoterassilla.

On ollut pitkä tauko, että ei ole tullut laitettua uusia kuvia Picasawebbiin ollenkaan. Nyt tehty muutama uusi kuvagalleria:

* Roxas
* Semporna
* Mabul Island
* Mabulin sukelluskuvat
* Sipadanin sukelluskuvat

Sandakanista,
Mika

6 kommenttia:

  1. Kyllä näitä tarkemmin pitäisi lukea.. olin itse paikalla Sandakanissa klo 8 aikaan aamulla, joten oli hyvää aikaa pyöriä rauhassa majapaikkaa etsien. Lopulta jopa löysinkin rannasta tuon samaisen Harbour Square B&B:n jonka olisi saanut nyt neljä yötä (á 50myr) kolmen hinnalla. Käännyin kuitenkin yläovella takaisin, kun puhelimeni ei löytänyt wlania. Tämän artikkelin perusteella sellainen kuitenkin olisi voinut olla saatavissa.
    Katsastin varmaan yli 10 majapaikkaa kunnes päädyin vieläpä melko huonoon valintaan, Hotel Selingan (58myr/vrk). :)

    VastaaPoista
  2. Kyllä wlan oli ja aulassa oli myös tietokone, jota sai myös asiakkaat käyttää. Eihän kaikki voi aina hoksata. :)

    Missäpäin maailmaa olet tällä hetkellä? Taisit mainita joskus, että et ole kirjoittanut mitään blokia. Kauon olet ollu nyt reissun päällä ja miten sulla on reissu edistyny maittain?

    - Mika -

    VastaaPoista
  3. Jeps, periaatteessa haluaisinkin kirjoitella lokia reissusta, mutta perfektionistina se vaatisi liikaa efforttia ja aiheuttaisi ylimääräistä stressiä - tässä kun pitää ohessa hoitaa vielä vähän muitakin hommia.
    Vuosi tulee täyteen juuri lokakuun alussa, mutta siihen sisältyy myös 2kk Suomiaikaa. Maittain kulku on edistynyt: Thaimaa-Indonesia-Thaimaa-Suomi-Thaimaa-Filippiinit-Vietnam-Thaimaa-Kambodza-Thaimaa-Suomi-Thaimaa-Singapore-Malesia.
    Nyt siis edelleen täällä Borneolla ja seuraavaksi vuorossa "paluu Puerto Princesaan", joka taisi olla yksi sinunkin otsikoista. :)
    Tuosta voikin havaita, että tukiasemani on Thaimaassa (ilman viisumia), mutta tarkoitukseni on tutustua yksi kerrallaan muihin kiinnostaviin Aasian kohteisiin. Tilanteen mukaan sitten asettua ehkäpä johonkin enemmälti, aika näyttää..
    Joko paluu näille seuduin polttelee, miten on työkuviot järjestyneet?

    VastaaPoista
  4. Samanlaista ristiin rastiin menoa näyttää olevan sullaki, kuten itelläkin oli. :)

    Ai, että poltteleeko paluu? Tietäisitpä vain, että kuinka paljon. Paluu alkoi poltella jo muutaman viikon jälkeen. Nyt kun syksy on saapunut sateineen ja ilma viilentyny, niin kyllähän tässä alkais oleen aikasta valmista miestä reissuun.

    Töitä ei ole vielä löytynyt ja haku jatkuu. Tällainen projekti on kuitenki menossa:

    http://qualityhunters2.com/?page_id=68&sort=2

    Jos sulta löytyy Facebook (äänestäminen vaatii), niin käyhän klikkaamassa mulle ääni täällä:

    http://qualityhunters2.com/?page_id=68&id=473

    Mulla on tällä hetkellä siis toiseksi eniten ääniä kaikista ehdokkaista ja hakijoita reilu 800. Haku päättyy kahden viikon päästä ja sen jälkeen Finnair valitsee seitsemän Quality Hunteria reissaamaan ja raportoimaan kokemuksista ympäri maailmaa. Yritän siis päästä yhdeksi Hunteriksi.

    Onko mitään tietoa, että kauon meinaat vielä olla reissussa tai ennen kuin tulet ainakin käymään Suomessa?

    - Mika -

    VastaaPoista
  5. Jeps.. reissaaminen on mukavaa, joskin välillä suht raskasta mikäli ahnehtii liikaa uusia paikkoja ja siirtymiä.
    Tiedän tunteen, itse olin reilut 6 viikkoa Suomessa keskellä kesää ja silti alkoi kaukokaipuu melko nopeasti..
    Kävinpä klikkaamassa sulle äänen ja rekrytoin pari kaveriakin tekemään saman, tiukka kärkitaisto näyttää olevan. Onnea matkaan, joskaan tuon varaan ei kannata paljon laskea. :)

    Olen tien päällä "toistaiseksi" eli kyllä ihan pysyvä tarkoitus olisi Aasiassa asustella. Toki tilanteet saattavat vaihdella ja kyllä yleinen totaalinen talouskriisikin siihen varmasti vaikuttaisi. Vanhempien joulupöydässä pitää tulla poikkeamaan ja todennäköisesti samanlainen työrupeama on luvassa myös ensi kesänä Suomessa. :)

    VastaaPoista
  6. Noinhan se menee. Välillä oli mukava pysähtyä vain paikalleen muutamaksi päiväksi tekemättä sen kummemmin mitään.

    Ok, kiitoksia. Toki tuon varaan ei voi laskea mitään. Miettiny just, että jos pysyis tuolla about 4-5 kärjessä loppuun asti, niin olis mielenkiintoista nähdä, että onko äänillä oikeasti mitään merkitystä. Finnair sitten valitsee seitsemän heidän mielestä sopivaa.

    Tuollainen sopivan epämääräinen toistaiseksi kuullostaa hyvältä, kun puhutaan reissaamisesta! :) Käy klikkaamassa minut Facebookissa kaveriksi, kun minun nimi on nyt tiedossa. Voi sitten tarvittaessa laittaa suoraa viestiä. Veikkaan, että on enemmän kuin todennäköistä, että tässä vielä törmätään jossain Aasian suunnalla. Kenties jopa tulevana talvena. :D

    - Mika -

    VastaaPoista