maanantai 31. toukokuuta 2010

Miri - Kota Kinabalu

Päivät Mirissä meni kohtuu rauhallisissa merkeissä. Kaupungissa itsessään ei ole mitään suurempia nähtävyyksiä. Tavallinen keskikokoinen kaupunki. Mirin kaupungissa asuu silti aika paljon ulkomaalaisia. Tutustuin yhteen englantilaiseen Richardiin yhtenä iltana ja hän työskentelee geologina Shellille ja on asunut kaupungissa nyt kolme vuotta. Hän kertoi, että pelkästään Shellille Mirissä työskentelee öljynporauslautoilla ja öljyntuotantoon liittyvissä töissä 400 ulkomaalaista. Naapurissa Bruneissa luku Shellillä on noin 600 henkeä. Nuo siis pelkästään ulkomaalaisia - expatteja - siihen paikalliset päälle.

Mirin kaupunkinäkymää hotellin läheltä.Mirissä tuli vietettyä kolme yötä ja eilen sunnuntaina oli siirtyminen takaisin tänne Kota Kinabaluun MAS Wingsin koneella. Hintaa lennolla oli 223MYR/55,70€. Se mikä sekä Mirin, että Kota Kinabalun lentokentillä oli erikoista, niin molemmissa paikoissa piti mennä passintarkastuksen läpi, vaikka lento oli Malesian sisäinen. Syy on siinä, että Miri kuuluu Sarawakin osavaltioon ja Kota Kinabalu Sabahin osavaltioon ja molemmissa paikoissa on omat lakinsa. Mirissä lyötiin maastapoistumiskorttiin ulosleima, mutta sitä ei otettu pois, kuten yleensä maasta lähtiessä. Vastaavasti Kota Kinabalussa sekä maastapoistumiskorttiin, että passiin löytiin leimat "Entered Sabah 30 May 2010".

Lento Kota Kinabaluun tuli noin 18:20 ja aurinko oli parhaillaan laskeutumassa.Lentokentältä otin taksin ja suunnaksi vanha tuttu Cititel Express Hotel. Varausta ei ollut taaskaan ja tällä kertaa sillä oli merkitystä. Hotelli olikin täynnä, kun kaupungissa on jokin viikonlopun kestävä Harvest Festival. Kysyin taksikuskilta, että tietäiskö se jotain vastaavaan tyylistä saman hintaluokan hotellia läheltä Cititeliä. Kuski sanoi tietävänsä ja mentiin kokeileen Winner Hotellia. Sieltä löytyi huone, mutta huonetta olisi vaihdetta seuraavana päivänä eli tänään, koska myös tässä hotellissa oli kohtuu täyttä. Otin kuitenkin huoneen.

Reissu jatkuu siis normaalisti. Kova flunssa ja köhä on vain vaivannut nyt muutamana viimisinä päivinä ja se on vähän hillinnyt menoja ja aktiivisuutta. Fisherman's friendiä ja Strepsilsiä mennyt jonku verran. Koko talvi mennytkin hyvin flunssan suhteen ja saanut olla aikasta mukavasti rauhassa.

Kota Kinabalusta,
Mika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti