keskiviikko 12. toukokuuta 2010

Sukellusta - Mabul ja Kapalai

Viimeiset kolme päivää maanantaista keskiviikkoon ovat menneet sukelluksen merkeissä Mabulilla ja Kapalailla. Sukelluksia tuli maanantaina kaksi, tiistaina kolme ja tänään keskiviikkona kaksi. Seitsemän siis yhteensä. Yleisesti voisi sanoa, että sukeltaminen tuolla alueella on erittäin hieno kokemus. Ostin neljän päivän paketin, johon kuului seitsemän sukellusta Mabulin ja Kapalain alueella varustevuokrineen, kaksi yötä Mabulilla sukellusfirman "kommuunissa" yksin omalla huoneella, kolmen päivän ruuat 3x päivässä, yksi kolmen sukelluksen päivä Sipadanilla varustevuokrineen sekä venematkat Sempornasta Mabulille ja takaisin ja samoin Sempornasta Sipadanin päiväreissun venematkat. Hintaa tuolle tuli yhteensä 1520MYR/380€. Sukellusfirmana käytin Sipadan.com nimistä puulaakia.

Mabulin saari on todella hieno. Tässä yksi sukelluskohteista pinnalta.Pinnan alla näkyi kaikenlaista. Näkyvyys vaihteli huonoimmillaan noin kymmenestä metristä aina 30+ metriin. Merivesi oli koko ajan +30C. Samalla testasin ekaa kertaa viikko sitten keskiviikkona Kota Kinabalusta ostamaani kameraa sukelluskuviin. Kamerana siis Canon Ixus 120 IS + Canonin mallikohtainen sukelluskotelo. Eka sukelluksella testasin kamerassa valmiina olevaa sukellusmoodia. En ollut kuviin tyytyväinen. Sitten otin joitakin kuvia myös automaatilla. En ollu niihinkään tyytyväinen. Sitten kokeilin P-moodia, johon sai laittaa omat asetukset ja sitten alkoi lyyti kirjoittamaan. Kuvia tuli otettua kolmen päivän aikana monta sataa. Kameralla saa yllättävän hyvää videokuvaa tuollaiseksi pieneksi taskukameraksi. Videopätkiä sukelluksilta löytyy muutama, mutta ne on liian suuria tänne blokiin tai Picasawebbiin.

Sinitäplärauskuja näkyi jonku verran.Kilpikonnia oli joissakin kohteissa aikasta paljon. Kilpparista löytyis myös videopatkää.Kotkarauskupari liitää.Yksi sukellusten hienoimmista ja vaikuttavimmista hetkistä oli piikkimakrillien useiden tuhansien kalojen parvet. Tässä kalat pyörii minun yläpuolella tornaadomuodostelmassa.Mantis Shrimp on ehkäpä hienoin katkarapulaji, mitä maailmasta löytyy.Krokotiilikaloja oli joissainkin kohteissa aika paljon. Tämän lajin silmä on tosi erikoisen ja hienon näköinen. Fisu on lähemmäs metrin pituinen, eikä sitä paljoa kiinnosta, vaikka menee kuvaamaan sitä vähän lähempääkin.Sukellukset oli siis todella onnistuneita ja suosittelen Mabulia kaikille sukelluksen sekä myös snorklauksen ystäville. Huomenna olis luvassa legendaarinen ja kuuluisa Sipadan. Yksi kaikkien sukeltajien toivekohteista ympäri maailmaa ja monien mielestä se kaikkein paras. Odotan erittäin suurella mielenkiinnolla!

Mabulin ja Kapalain sukelluksista lisää juttua ja kuvia minun Reef Divessa.

Sempornasta Borneon itälaidalta,
Mika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti