maanantai 1. maaliskuuta 2010

Uusi leima

Tänään tuli käytyä jatkamassa visaleimaa toisen kerran maahantulon jälkeen. Tulin Filippiineille Bangkokista Manilaan 6. tammikuuta, jolloin passiin laitettiin 3vk:n maassaoloon oikeuttava leima. Viimeinen sallittu maassaolopäivä oli 27. tammikuuta. Ensimmäisellä kerralla maassaoloa jatkettiin 5,5 viikolla, jolloin viimeinen sallittu maassaolopäivä on 6. maaliskuuta. Tämän viikon lauantai siis.

Tänään immigration-toimistoon, joka sijaitsee täällä Puerto Princesassa vain noin 100 metrin päässä minun majapaikasta Moana Resortista samalla tiellä. Menin toimistoon hotellilta saatu immigrationin jatkolomake mukana. Siellä ystävällinen nuorehko nainen kysyi, että onko otettu pasista tarvittavia kopioita. Ei ollu. Neuvoi, että käy ottamassa kopiot alakerran liikkeessä passin tietosivusta, maahantuloleimasta ja edellisestä jatkoleimasta. Kävin ottamassa kopoit ja hintaa tuli kokonaista 2PHP(3c)/sivu. Sen jälkeen takaisin immigrationin toimistoon. Ensin tarkastettiin, että lomake oli täytetty oikein. Sen jälkeen maksoin jatkoleiman hinnan 4800PHP/75€ ja passiin laitettiin uusi leima ja asia oli sillä kunnossa. Koko käsittelyyn meni aikaa vajaa 15min. Nyt jatkoa tuli siis 8,5vk eli tasan kaksi kuukautta. Uusi leima oikeittaa oleskelemaan maassa 6. toukokuuta asti. Kätevää ja helppoa. Kesä siis jatkukoon!

Tämän Moana Resortin sukelluspuolta ylläpitävä italialainen Paolo kysyi hetki sitten, että saisiko hän muutaman minun ottaman sukelluskuvan, joita voisi käyttää heidän uusilla webbisivuilla. Sanoin, että kyllä se onnistuu. Valittiin muutama kuva ja siirrettiin ne Paolon koneelle. Palkkioksi sain sukellusaiheisen t-paidan, jossa aikasta hyvä teksti.Sellaista tänään!

Puerto Princesasta,
Mika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti