perjantai 12. maaliskuuta 2010

Toinen venereissu ja paluu Roxakseen

Eilen torstaina tuli varattua vene uudestaan puoleksi päiväksi omaan käyttöön. Hintaa tälle ns. Tour B:lle tuli 1600PHP/25€ sisältäen lounaan. Satasen kalliimpi hinta johtuu siitä, että tällä reissulla mentiin vähän kauemmaksi kuin tiistaisella vastaavalla Tour A:lla. Liikkeelle lähdettiin kymmenen paikkeilla. Ensimmäisenä kohteena oli Snake Island, jossa tuli snorklailtua. Nimestä huolimatta saarella ei ole käärmeitä, vaan nimi tulee käärmemäisesti luikestelevasta hiekkasärkästä. Saaren reunalla on myös kukkula, josta näkee ympäriinsä. Tässä hiekkasärkää.Toisena paikkana oli Codugnon Cave. Vene hiekkarannalla parkkiin ja ihan rannalla lähellä vedenrajaa oli myös pieni aukko luolaan.Kun aukosta oli ryöminyt läpi, niin sieltä löytyi kaksi isoa "huonetta". Jälkimmäisessä oli myös iso kuoppa, jossa ollut aikanaan merirosvojen aarre haudattuna. Hyvä piilopaikka!

Kolmantena kohteena mentiin Sandbarille, joka on yksinäinen hiekkasärkkä keskellä merta. Siellä tuli myös snorklailtua. Tässä Tarzan ihan ite! :) Kun tiistaina käytiin eka venereissulla, niin tuli väistämättä maisemista mieleen Thaimaan Phi Phi saarten alue. Siellä tosin varsinaisia saaria on vain muutama. Täällä näitä lähes suoraseinäisiä saaria ja vuoria on vaikka kuinka paljon. Todella hienoa seutua. Tässä yksi paikka väliltä.Viimeisenä kohteena Pinagbuyutan. Myös tässä kohteessa vedestä nousee lähes pystysuora vuori, jonka reunalla on hiekkaranta palmuineen.Takaisin hotellin rannassa oltiin joskus neljän jälkeen. Mukava päivä taas merellä, vaikka päivä ei ollukkaan niin aurinkoinen kuin tiistaina!

Tuli pari päivää sitten maistettua paikallisen kaverin avustamana vähän erikoisempaa kananmunaa. Kyseessä on paikalliselta nimeltä ns. balot, jonka sisällä on siis jo osittain kehittynyt kananpoika. Ensin kuoreen kopautettiin reikä, jonka jälkeen sieltä imaistiin ns. keitto. Se kieltämättä jopa maistu vähän kanakeitolle. Sen jälkeen söin keltuaisen, joka oli ensimmäisenä näköisällä. Sen nälkeen olikin näköisällä höyheniä ja varsinaista poikasta, mutta sen jätin väliin. Niin jätti kaverikin, mutta osa syö myös tämän.

Tänään perjantaina oli vuorossa siirtyminen El Nidosta takaisin tänne Roxaksen pikkukaupunkiin. Hintaa istumapaikalle minivaniin tuli 400PHP/6,25€. Auto lähti tällä kertaa käytännössä ajallaan 07:00 ja perillä Roxaksessa oltiin noin kolme tuntia myöhemmin. Traikkitaksi alle ja Rover's Pension Houseen kysymään vapaata huonetta ja sellainen löytyikin. Hinta ilmastoinnilla ja kaapelitelevisiolla varustetusta huoneesta sama kuin edelliselläkin kerralla 975PHP/15,23. Tämä on paikan kallein huone. Halvin huone olis 350PHP/5,74€. Siinä tosin ei olisi sitten televiota, ei omaa vessaa/suihkua, eikä ilmastointia. Ilman ilmastointia tulisi kyllä toimeen, jos on vain hyvä tuuletin. Olisin ottanutkin sellaisen huoneen, jos sitä saisi television kera. Siitä en halua luopua, kun pidemmällä reissulla ei kuitenkaan jaksa, eikä halua olla koko ajan menossa johonkin.

Roxaksesta,
Mika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti