sunnuntai 28. helmikuuta 2010

Mopoilua ja sukellusta

Eilen lauantaina tuli ajeltua toinen päivä mopolla. Pörräsin sillä lähinnä tässä kaupungin alueella, mutta menin välillä niin pienille kujille ja poluille, mitä vain löytyi. Mopolla pääsee parhaimmillaan näkemään kyllä sellaisia paikkoja, jota tavallinen turisti ei näe ikinä.

Aluksi pyörin kuitenki ihan kaupungilla. Tässä kaupungin pääkirkko.Ajelin Walk Bay:n venesatamaan ja siellä oli paikallisilla junioreilla hauskaa, kun hyppivät veteen. Yllytin niitä, että hypätkää useammat kerralla ja pojathan teki työtä käskettyä.Ajelin tosiaan välillä ihan korvessa ja kävin kattelemassa mihin mikäkin pisto menee. Tässä ollaan sen verran korvessa, että ei ollu näkyny yhtään turistia, eikä juuri paikallisiakaan vähään aikaan. Kuvasta näkyy hyvin myös vuorovesi, kun se on tosi matalalla. Kaukana näkyvät bambukepit vedenrajassa on kalaportteja. Nousuveden aikana vesi tulee heti mopon etupuolelle.Takaisin kaupunkiin. Tässä Palawanin provinssin päämaja Puerto Princesan keskustassa.Tänään oli vuorossa sukelluspäivä. Alunperin meitä olisi pitäny lähteä ilmeisesti kolme asiakasta sukellusoppaan lisäksi, mutta perumisten johdosta meitä olikin vain sukellusopas Dani ja minä. Ei haittaa. Vähemmän porukkaa, vähemmän sähellystä ja enemmän tilaa veneellä. Ensimmäinenä sukelluskohteena oli Shark Point. Kohteella oli kohtuu kova virtaus ja tällä kertaa jäi menemättä varsinaiseen pääpaikkaan, kun jouduttiin turhaan taisteleen virtausta vastaan ja kulutettiin sinä molemmat aika paljon ilmaa. Sinänsä turhaa touhua, kun olisi voinut heti lähteä meneen virran mukaisesti. Maksimisyvyydeksi jäi noin 20m ja sukellusajaksi 47min. Merivesi täällä mukavat +28C.

Toisena kohteena oli Maris Rock. Näkyvyys oli edellistä sukellusta vähän huonompi, mutta vastaavasti erikoisuuksia veden alla näkyi vähän enemmän. Samoin virtausta ei ollu juuri ollenkaan, joten rento sukellus. Sukelluksen maksimisyvyys 22,5m ja sukelluksen kesto 59min. Sen verran pitkään tuli oltua aluksi tuolla reilussa 20m, että sukellus meni dekoille tietokoneen näyttäessä 8min. Sukelluksen loppuosa oli vastaavasti sen verran matalaa, että dekoilut meni käytännössä itsestään.

Parit kuvat sukellukselta. Tässä oli erikoinen fisu, jota en ole aikasemmin nähny. Se oli kohtuu kokoinen ja oli kuopassa niin, että vain pää oli näkyvissä. Suu sillä oli vähän auki ja suu oli täynnä munia. Kyseessä on englanninkieliseltä nimeltä jawfish. En tiedä mikä on suomeksi. Kuvasta näkyy myös muutama läpikuultava katkarapu pudistamassa kalaa.Pari sammakkokalaa oli yhdessä, joista tässä toinen.Tämä rausku piiloili ison kiven alla onkalossa. Jotta sai otettua tämän kuvan, piti mennä makoileen ihan pohjaan ja kurkotella kädellä onkaloon.Lämpö on edelleen pysytelly aikasta korkeissa lukemissa. Ei ole vilu päässy yllättään. Eilen kun pysähty mopolla liikennevaloihin, niin tuntu oikeasti, että varpaat kärventyy. En ole ennen tuntenu varpaissa lämpöä niin selkeästi.

Puerto Princesasta,
Mika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti