keskiviikko 3. maaliskuuta 2010

Puerto Princesa - Roxas

Tänään tuli siirryttyä 142km Puerto Princesasta pohjoiseen pieneen Roxaksen kaupunkiin täällä Palawanin saarella. Varasin paikan itselle minivanista edellisenä päivänä ja kerrottiin, että auto tulee hakeen jo 05:30 aamulla. Herätys siis 04:50 ja sovittuna aikana hotellista checkattu ulos ja odottelin autoa. Ei meinannut vain kuulua. Respan tyttö tuli kuudeksi töihin ja se kyselemään, että missä auto. Sanottiin, että se tulee hakeen vähän ajan päästä. Auto tuli lopulta joskus 06:40. Aluksi oltiin siis vähän reilu tunti myöhässä. Kun minä tulin kyytiin, meitä oli silloin autossa 6 + 1 ja auto alkoi olla aika täynnä, koska kaikilla oli laukkuja sen verran. Seuraavaksi otettiin pari kyytiin lisää. Siinä vaiheessa auto oli jo niin täynnä kuin sinne mahtuu. Vielä oli kuitenkin kolme tulossa kyytiin. Siis joka istumapaikalle, mutta kun paikat oli jo täynnä laukkuja. Ennen kolmea viimistä kuski teki kunnon keon auton katolle pressun alle ja sidonnat päälle. Sittenhän lisää tulikin ja kolme viimistäkin pääsivät vielä istumapaikoille. Hiace oli kuitenkin NIIIN täynnä, että käytettiin kyllä joka sentti tilasta. Varsinaiseen matkaan lähdettiin lähes kaksi tuntia siitä, joka oli mulle ilmoitettu hakuajaksi.

Ajo meni kuitenkin kohtuu nopeasti ja noin kahden tunnin päästä oltiin Roxaksen kaupungissa. Siellä pysähdyttiin tiputtaan minut pois ja muut piti pienen tauon ennen jatkamista pohjoisemmaksi El Nidoon. Maksoin kyydin 400PHP/6,40€ ja hyppäsin laukkuineni traikkitaksiin. Suunnaksi otettiin Rover's Pension House, johon soitin edellisenä päivänä varauksen. Siellä kaikki meni nopeasti ja pääsin heti huoneeseen ja suihkuun.

Päivällä sain kaverini avustuksella mopon alle ja koska lämpöä täällä on tällä hetkellä sen verran paljon, niin uimaranta oli ainoa oikea osoite. Lähdettiin kattoon rantaa ja lopulta tultiin erittäin asialliselle Butterfly Beach Resortin rannalle. Ranta on vähän syrjässä ja sinne piti ajella pientä hiekkatietä pitkin.Rantaa riitti mukavasti molempiin suuntiin.Rannalla oli oikein leppoisaa, varsinkin kun ottaa huomioon, että siellä ei ollu ketään muita. Sopi mulle! Tuli otettua myös maski ja snorkkeli rannalle mukaan ja oli oikein leppoisaa keinua rannan aalloissa!

Roxaksesta Palawanilta,
Mika

2 kommenttia: