maanantai 22. maaliskuuta 2010

Rantabileet ja mopoilua

Lauantaina mulle soitettiin, että miten olis uimaan ja pienet bileet rannalla. Siihen oli helppo vastata, kun teki muutenkin mieli uimaan. Täällä kun on ollut viimeiset viikot tosi lämmintä. Lopulta meitä lähti sinne yhdeksän henkeä eli kolme mopoillista. Mopot ei ole täällä yhtään isompia kuin Suomessakaan vaan päinvastoin, mutta kummasti niihin mahtuu täällä enemmän porukkaa… Minua tultiin hakemaan yhdellä mopoista hotellilta ja sen jälkeen käytiin ostamassa vähän erilaista snäksin poikasta ja tulipa siinä ostettua erinäisiä virvokkeitakin jonkunen puteli. Jäykemmistä otettiin hyväksi havaittua Bar Vodkaa. Putelit siis omenan, appelsiinin ja sitruunan makuista. Jäitä ostettiin myös muutama ranteen vahvuinen pötkelö ja toki kertakäyttömukeja.

Suunnaksi otettiin tuttu Butterfly Beach muutaman kilometrin päässä Roxaksen kaupungista ja rannalla oltiin joskus vähän ennen neljää. Alunperin oli puhetta, että tarkoitus olla rannalla jotain 2-3 tuntia. Iltapäivä meni kaikilla rennosti uiden ja virvokkeiden merkeissä. Rannalla oli myös rannan puolesta kunnon poppivehkeet, josta tuli hyvää musiikki.

Illan aikana tuli juteltua myös rannan omistajien paikallisen Mary Annin ja hänen miehensä belgialainen Chrisin kans. Vaikka Mary Ann onkin paikallinen, niin hän tosin asuu tällä hetkellä Sveitsissä ja hänellä on myös tuplakansalaisuus Sveitsistä. Siinä tuli juteltua eri asioista laidasta laitaan ja myös mitä esim. täältä Palawanin saarelta puuttuu. Yksi on esimerkiksi elokuvateatteri. Sitä ei ole minkäänlaista edes Palawanin pääkaupungissa Puerto Princesassa. Ruokapuolesta välillä tekee mieli kunnon burgereita. Saarella kun ei ole kuin Jollibee Puerto Princesassa ja niiden burgerit on tosi onnettomat verrattuna esim. vaikka McDonaldsiin tai varsinkin Burger Kingiin. Tämä Roxas on vastaavasti niin pieni kaupunki, että täällä ei ole edes Jollibeetä. Mary Ann kysyi, että tuletko huomenna tänne rannalle syömään, jos hän tekee kunnon burgerit. Eihän siitä tarjouksesta voinut kieltäytyä, vaan sovittiin huomiselle sunnuntaille treffit klo 13:00 samalle rannalle. Jossain vaiheessa tuli myös puhetta, että täällä Roxaksessa ei pysty vuokraan scootteria mistään. Puerto Princesassa vuokraamoja on useita. Mary Ann sanoi, että hän voi vuokrata oman scootterin, jos vain huolit. Scootterina oli ihan ok kuntoinen Honda Wave 100cc ja tokihan sen mielellään vuokrasin. Hintaa hän kysyi 200PHP/3,13€ päivältä, joka sekin on enemmän kuin sopiva Puerto Princesan jo alennettuihin 500PHP/7,80€ hintoihin verrattuna. Pyynti on yleensä 600PHP/9,38€. Sovittiin, että scootteri tuodaan minun hotellille huomenna 10:00. Huominen siis vaikutti enemmän kuin hyvältä jo tässä vaiheessa. Hyvää ruokaa ja mopo alle!

Lauantai-ilta oli kuitenki vielä pahasti kesken. Ilta läheni seitsemää ja alkoi hämärtää, mutta porukalla fiilis vain nousi. Rannan poppivehkeet puhalsi musiikkia ilmoille ja meidän porukka jorasi hiekalla. Muita siellä ei silloin enää ollutkaan rannalla. Jossain vaiheessa meillä alkoi kuitenkin juomat loppua. Rannan toinen omistaja Chris tuli apuun ja he lähtivät käymään autolla kaupassa ja lupasivat tuoda meille juomaa. Juomaksi tilattiin 6 x 1L Red Horse olutta ja jäitä niihin riittävästi. Jonku ajan päästä auto palasi rannalle ja bileet saattoi jatkua entistä railakkaammin. Siinähän se ilta sitten menikin. Yksi kanakin siinä illan aikana menetti henkensä, kun meillä alkoi olla nälkä itse kullakin ja se laitettiin meille illalliseksi. Lopulta lähdettiin samalla moposaattueella takaisin kohti keskustaa ja olin hotellila vähän ennen puolta yötä. Ei tarvinnut paljoa houkutella unta sinä iltana, kun oli ollu päivän ulkona ja saattoi siihen vaikuttaa, ehkäpä, jopa, kenties, nuo virvokkeetkin…

Sunnuntaina tuli nukuttua pitkään ja hyvin. 10:10 minun ovelle koputettiin ja oven takana oli Mary Annin sisko mopon avaimet kourassa. Honda odottaa kuulemma pihalla. Salamat! Kiitos! Vähän ennen yhtä mopolla liikenteeseen ja tankkauksen jälkeen kohti rantaa. Sinne tultua Chris ja Mary Ann olivatkin jo siellä. Mary Ann alkoi kokkaileen meille heti ruokaa ja hyvää tekikin. Näki kyllä, että hänellä on ollut joskus ravintola itsellä. Oli burgerit ja ranskalaiset sen verran hyviä! Slurpsis!

Tänään maanantaina mopolla ajaessa tulin "yllättäin" poliisien pysäyttämäksi lähellä hotellia päätiellä. Siinä oli iso joukko jo valmiiksi muutakin porukkaa. Poliisi kyselemään ajokorttia ja näytin suomalaista ajokorttia. Kysyi sen nähtyään, että onko kansainvälistä tai paikallista korttia. Sanoin siihen, että se on kansainvälinen ja näytin oikeassa reunassa olevaa englanninkielistä tekstiä. Siinä katselivat sitä toisen poliisin kans ja kysyivät sitten mopon papereita. Mary Ann kertoi mulle aikasemmin, että hän on maksanut tämän vuoden verot, mutta mopossa ei ole vielä tämän vuoden tarraa. Jos poliisit pysäyttää, niin soita hänelle, kun hän tuntee kaikki paikalliset poliisit. Sanoin poliisille, että olen vuokrannut mopon Mary Ann Rodriguezilta ja oli aikasta hauska nähdä, kuinka poliisien käyttäytyminen muuttui siinä vaiheessa huomattavasti rennommaksi.

- "Olet vuokrannut tämän Mary Ann Rodriguezilta?"
- "Kyllä."
- "Paljon tahtoi vuokraa?"
- "200PHP"
- "Ok, asia kunnossa. Miksi sulla ei ole muuten kypärää?"
- "Kuulin, että täällä ei tartte käyttää ja kukaan ei muutenkaan täällä käytä kypärää".
- "Asia selvä".

Sen jälkeen paiskattiin vielä poliisin kans kättä ja poliisi hymyili, että voit mennä. Vaikuttaa siis, että Mary Ann on tunnettu persoona paikkakunnalla ja omaa ilmeisesti myös jonku verran suhteita/vaikutusvaltaa. Oli mielenkiintoista huomata, että kuinka mopon omistajan nimen mainitseminen muutti koko keskustelun ja poliisien asenteen, vaikka ei se mitenkään tympeää ollut sitä ennenkään. Hyvä niin!

Tänään tuli käytyä ajelemassa ja kattelemassa paikkoja kaupungista, missä en ollut aikasemmin käynyt. Kun käytiin Santa Cruzin saarella, niin sieltä palatessa mereltä päin näkyi, että heti kaupungin keskustan tuntumassa oli todella paljon paikallisia yksinkertaisia taloja, veneitä ja todella paljon palmuja. Alueella kuulemma asuu pääasiassa kalastajia. Tässä alueen hiekkatietä ja taloja.Eilen ja tänään on tuullut, onneksi, aika paljon ja se on nostattanut myös aaltoja.Rantaan oli rakennettu betonista jonkunlainen pieni suojamuuri ja aallot pärskyivät sitä vasten välillä aikasta hienosti.Minun Honda rannassa hiekkatien päässä ihan parin edellisen kuvan ottopaikan vieressä.Samassa paikassa oli myös täällä tällaiset erittäin yleiset pienet kioskit, josta voit ostaa jotain perusselintarvikkeita, virvokkeita, tupakkaa ja tietenkin paikallista Tanduay-rommia, jota myydään joka paikassa.Täällä muuten 0.25L Tayduay pullo maksaa paikasta riippuen noin 20PHP/31c. Täällä ei ole siis rommikola hinnasta kiinni, jos sellaista haluaa. Sopii myös paikallisten kukkarolle.

4 kommenttia:

  1. Täytyy taas kommentoida tuota tagalogin kielen käyttöä :) Kiitos on tagalogiksi salamat, ei samalat. Oikein mukava tarina taas. Jatka samaan malliin.

    Heikki H.

    VastaaPoista
  2. Se oli sitten typo. Tiedan kylla tuon. Salamat Po vaan, jos oikein teititellaan! :D Korjaan sen heti.

    VastaaPoista
  3. Jep, kivaa se on täällä Sohjolassa jannun jorinoita lueskella :D Se on notta niin, että
    alkaa oleen siinä kinthaalla että tämä jannu
    myös paukkaa sinne kulmille hiukan rentoutumaan. :D Parhaillaan on lippujen metsästys täydessä käynnissä...ja toivomasi
    Suomi-eväät tulee kyllä matkassa ;)

    - Jake -

    VastaaPoista
  4. Jake, ei muuta kuin yrita hommata se lippu mahollisimman nopeasti ja mielellaan viimeistaan siihen ajankohtaan, josta viimeksi mainittit tekstarissa. Sitten laitan sulle faksin laulamaan, etta mita evasta pitaa tuoda! :)

    Pystyn oleen Filsuilla 6.5 asti nykyisella visalla. Jos meinaan olla pidempaan, niin sitten taytyy kayda uudestaan immigrationissa. Se ei ole onneksi taalla mikaan ongelma.

    Laita vain tekstaria mulle tahan paikalliseen prepaidiin heti ku alkaa aika hahmottuun, niin voidaan pitaa Skypessa pieni juttutuokio kuutioinnin merkeissa. "Siita se sitten kaikki TaaS lahti"! ;)

    - Mika -

    VastaaPoista