perjantai 4. joulukuuta 2009

Vientiane - Bangkok - Phuket

Eilen torstaina tuli taas käytyä Thaimaan suurlähetystössä. Jonottamisen jälkeen oma passi oli viimein kädessä kahden kuukauden viisumilla varustettuna, joten nyt ei tarvi heti hötkyillä uudenvuoden jälkeen pois maasta.

Eilen tuli törmättyä Vientianessa aikasta moneen härmäläiseen. Ensin suurlähetystössä oli yks nuori reippureissaajapariskunta, jotka oli muutaman kuukauden reissulla. Sitten kuulin siellä yhden toisenkin pariskunnan puhuvan suomea. Kun illalla kävin syömässä Por Pen Nyangissa, niin siellä oli neljä tyyppiä ja illan päälle vielä tuli pari lisää.

Illalla piti olla kuitenki jo ajoissa hotlassa, kun tänään oli taas siirtymäpäivä. Herätys viiden jälkeen, kuudelta taksilla kentälle ja lento lähti jo 07:30. Tai sen olis pitäny lähteä. Lao Airwaysin ATR'ssa ei ollu porukkaa kuin ehkä 1/3 ja kun kaikki muutkin matkustajat oli lähes yhtä ajoissa kuin minä, niin kone lähtikin noin 20min etuajassa. Olisko kapulla ollu hoppu hoitaan omia bisneksiä? Bangkokkiin laskeuduttiin jo 08:30 jälkeen. Passintarkastukset meni nopeasti ja kotimaan puolelle checkkaan Thai Airwaysin lennolle. Thain A330 lähti hieman myöhässä, mutta Phuketissa oltiin vain 10min aikataulusta jäljessä. Phuketin kentällä sain jännätä, että tuleeko minun iso laukku perille ollenkaan, kun se chekattiin Vientianessa suoraan Phukettiin. Odottelin sitä ensin muiden kans ja yks virkailija kysy laukusta, niin sanoin, että se on chekattu Vientianesta suoraan tänne. Jannu kerto, että pitää mennä toiseen halliin, jonne ulkomailta tulevat laukut tulee. Menin sinne, mutta eihän siellä mitään laukkua näkyny. Kysyin virkailijalta, niin kerto, että pitää mennä Lost & Found tiskille joka tapuksessa. Heti sen sanottua minun laukku lipui ylväästi hihnaa pitkin, joten laukku tuli kuin tulikin perille ihan ajallaan.

Phuketin kentältä taksi alle ja Patong Beachille. Hotellia en ollu tälläkään kerralla varannu, vaan kerroin kuskille vanhan tutun C&N Hotellin nimen, että ajetaan tänne. Hotellista kysyyn, että onko tilaa ja olihan sitä. Olisin ottanu aluksi 10 päivää, mutta kun tuli niin huono tarjous normi listahinnasta (-5%), niin otin huoneen aluksi vain viideksi yöksi. Täytyy kattoa myöhemmin, että jatkaako tässä ja vaihtaako johonki toiseen. Tykkään tästä sijannin puolesta ja täällä näyttää myös langaton pelittävän koneelle hyvin, joten täällä olis sikäli ihan ok olla pidempäänkin.

Nyt taitaa olla jorinat tältä päivää lätisty, joten palais takaisin maan pinnalle ja lähtis viemään pyykkejä pesulaan! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti