keskiviikko 23. joulukuuta 2009

Patsaita, temppeleitä ja hiekkaa

Tänään tuli käytyä taas vähän mopoileen Pattayan lähimaisemissa. Tällä kertaa mopoilemassa oli Helsingin mopokaveri Mersu kuten maananatainakin, mutta nyt meillä oli reittioppaana lisäksi Unski ja Jaana. Unski näytti tuntevan reitit kuin omat taskunsa ja ensin hurautettiin Viharna Sien -nimiseen kiinalaista historiaa esittelevään museoon. Paikka oli muille tuttu ja he jäivät pitämään taukoa, kun kävin hämmästelemässä erilaisten kiinalaisten patsaiden huikeaa määrää. Paikka oli sekä hieno, että hämmentävä. En tiedä paljonko patsaita oli, mutta varmaan satoja joka tapauksessa. Patsaat esittivät pääasiassa jotain ihmisiä ja suurin osa niistä oli luonnollisessa koossa. Mielenkiintoinen paikka.
Samalla alueella on myös maisemallisesti erittäin hieno ja suuri temppelialue. Keskellä on järvi ja rakennuksia ympäri järveä. Maisemallisesti hienoin temppelialue, mitä olen Thaimaassa koskaan nähnyt.
Vielä samaa aluetta.
Tauko jossain. Jaana, Mersu ja Unski.
Vain kilometri pari eteenpäin ja tultiin paikalle, jossa on kukkulaan tehty hillittömän kokoinen buddhaa esittävä kuva. Välillä tuntuu, että joillakin on karannut mopo käsistä ja todella kauas...
Seuraavaksi ajettiin Silverlaken ja paikallisen viinitilan vierestä menevää tietä pitkin kohti Sattahippia, jossa ajettiin Hat Nangram nimiselle rannalle ihan laivaston tukikohdan lähelle. Paikalla näkyikin muutamia sotilaita. Thai Navyn kaverit aloittamassa murkinoimaan rannalla.
Samalta Nangramin rannalta. Vesi täällä oli huomattavasti kirkkaampaa kuin Pattyalla. "Katson autiota hiekkarantaa, Ajatukseni mun kauas kantaa…"
Rannan kulmassa olevassa niemessä oli patsaita suojelemassa ihmisiä joltain. Ehkä. Tai jotain.
Lisää patsaita.
Tanaan palatessa ajoreissulta minun jo erottua kavereista ajoin taas poliisien ratsiaan keskella kaupunkia olevalla pikkutiella. Kaikki mopot ratsattiin ja tarkastettiin seka mopon paperit, etta ajokortti. Talla kertaa kaikki oli kunnossa, joten sain jatkaa suoraan matkaa. Thaimaan kavijoille tiedoksi, etta mulla oli pelkastaan suomalainen ajokortti ja poliisi katto sen ja siita ei mitaan huomauttamista. Osa poliiseistahan ei hyvaksi sita taalla. Sekin riippuu ilmeisesti taysin poliisien fiiliksesta ja kuinka paljon niilla on sumaa purettavana ja aikaa kiusata turisteja. Talla kertaa kuitenkin siis kavi hyvin ja matka jatkui ilman saktiota. Ensi kerralla on taas uusi nopanheitto poliisien kans, ku ajaa ratsiaan.

Tosi mukava päivä scootterin selässä ja uusia paikkoja ihmetellessä. Aurinkorasvaa ei tullut tällä kertaa laitettua ja toki sen käsistä taas näkee. Tällä kertaa ajettiin näemmä t-paita päällä. Ihmeellistä, että sen aina huomaa jälkeen päin! :))

Tänään tuli tasan 10vk täyteen reissussa. Ei voi kuin ihmetellä ajankulua.

Hauskaa Joulua Kaikille Blogin Lukijoille Ja Varsinkin Tornioon!!!

Jouluterveisin Pattayalta,
Mika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti