maanantai 14. joulukuuta 2009

Scootterilla Phuketissa

Phuket on tosi hyvä paikka päristellä mopolla ympäri saarta. Tiet on mäkisiä ja mutkaisia ja myös kohtuu hyvässä kunnossa. Saari on myös sen verran pieni, että paikasta toiseen pääsee mopolla nopeasti. Olen muutamana päivänä kysynyt ohi mennen vuokrahintoja ja päivävuokra tavalliselle scootterille on on tyypillisesti 200 bahtia päivä/4€. Suomalaisittain siis enemmän kuin kohallaan. Monissa paikoissa halutaan passi vakuudeksi vuokrauksen ajaksi. Sitä en kuitenkaan mielellään anna ja eilen ehdotin, että sopiiko kopio passista ja 3000 bahtia/60€ takuurahaa vuokrauksen ajaksi ja se kävi. Jollain aikasemmalla reissulla oli jossain tällainen systeemi ja se tuntu heti paremmalta, kun ei tarvi jättää passia. Takuurahan saa sitten takaisin vuokrauksen loputtua, jos ei ole kolistellut mopoa.

Tänään pakkasin repun ja kävelin hotellin lähellä olevaan vuokrauspaikkaan, josta eilen jo kysyin diiliä. Vuokralle tarjottiin Hondan Click 125cc mallia. Kysyin, että saanko kokeilla vuokrapaikan tiellä ja se sopi. Honda tuntu toimivan hyvin ja siitä tehtiin sitten parin päivän vuokrasopimus. Hintaa tuli 400 bahtia/8€ ja sitten sovittu takuuraha. Tankkiin laitettiin samassa paikassa neljä putelia bensiiniä eli noin neljä litraa ja se maksoi 120 bahtia/2,4€. Sitten vain liikenteeseen.

Ensin hurautin Patong Beachin view pointille ja siellä tuli myös otettua kuva menopelistä.
Sieltä jatkoin Paradise Beachille, jossa söin lounaan ja sieltä suoraan Kata Noin näköalapaikalle, josta on hyvät näkymät kolmelle rannalle. Lähimpänä Kata Noi Beach, sitten Kata Beach ja kauimpana näkyy Karon Beach. Seuraava ranta eteenpäin olisi Patong Beach, jossa minun hotellikin on, mutta se jää niemen ja mäkien taakse, eikä sitä sen vuoksi näe.
Mutkia riittää ja muutkin reissaajat ovat huomanneet mopoilun käytännöllisyyden ja hauskuuden Phuketissa.
Kata Noi view pointin jälkeen jatkoin matkaa eteenpäin ja pysähdyin juomaan kunnon ananasmehua Nai Harn Beachille. Ranta on suojaisassa lahdessa ja erilaisia purjeveneitä ja katamaraaneja on aina ankkurissa ympäri lahtea.
Seuraava ranta on pieni ja idyllinen Yanui Beach. Tältä rannalta tuli aikanaan tehtyä sukelluksen peruskurssin ensimmäiset merisukellukset suoraan rannasta. Tällä kertaa en käyny varsinaisesti Yanui Beachin rannalla ollenkaan. Hieno paikka silti.
Aika kului nopeasti, kun välillä pysähtyi ihmetteleen ja katteleen maisemia. Ilma oli tänään lähes pilvetön ja lämpöä sopivat noin +32C. Ajaessa tuuli vilvoitti mukavasti, mutta aina kun pysähtyi, niin alkoi hiki valuun.

Huomenna jatketaan mopoilua.

3 kommenttia:

  1. Paikallisten ajotavat huomioon ottaen ei liene yllätys että mopoilijoita menee Phuketissa yksi per päivä, joten let's be careful out there!

    VastaaPoista
  2. Moi! Kyllähän täällä onnettomuuksia sattuu ja varovaisena saa olla. Ajovarusteina kun on muutenki vain shortsit ja hiaton, niin ei tee mieli kaatua edes paikaltaan.

    Enää kolme yötä täällä Phuketissa ja sitten Pattayalle. Joko olet ehdottanu pomolle, että sulla oliskin Bangkokin miittingit Pattayalla? ;)

    VastaaPoista
  3. Komean näkösiä maisemia kyllä.
    Voishan tuolla joskus olla kiva mopoilla.
    T:
    Mika S

    VastaaPoista