lauantai 26. joulukuuta 2009

Joulu oli ja meni

Pattayalla on suomalaisten omistuksessa olevia baareja ja ravintoloita useita kymmeniä. Tarkasta luvusta mulla ei ole mitään hajua, mutta niitä on kuitenkin paljon. Näistä suurimmassa osassa vietetään myös jonkinlaisia joulujuhlia. Käytänössä se tarkoittaa, että pöytä on katettu kaikella mahdollisella jouluruualla, jota Suomessa on tapana syödä. Tärkeimpänä tietysti kinkkua, suomalaista sinappia, graavilohta, peruna- yms. laatikot, ruisleipää, kalkkunaa, erilaisia salaatteja jne. jne.

Oma joulu oli siinä mielessä erilainen kaikkiin edellisiin jouluihin verrattuna, että tämä joulu oli ensimmäinen koskaan, kun en viettänyt sitä yhdessä vanhempien ja siskon kanssa. Erosi se siinäkin mielessä, että nyt kun heräsin jouluaattona aamupäivällä, niin menin heti ensimmäiseksi hotellin katolla olevalle altaalle uimaan ja ottaan aurinkoa. Torniossa ja Suomessa tämä ei onnistu, valitettavasti.

Torstaina jouluaattoa tuli viettyä yhdessä Helsingin mopokavereiden Mersun ja Ekin kans, sekä muutaman kymmenen muun suomalaisen kans Firebird-nimisessä Maken omistamassa baarissa. Jouluruuan olivat valmistaneet perinteiseen tyyliin Seija ja Osku, josta heillä jo usean vuoden kokemus täällä. Tarjolla oli kaikkea mahdollista, josta jo yllä mainitsin.
Ruoka oli erittäin hyvää ja sitä oli sen verran paljon, että ruokaa riitti myös eilisiin perjantain rääppiäisiin. Se vain huomattiin, että vaikka lohta oli paljon, niin illan loputtua kaikki oli mennyt. Suomalaiset tykkää lohesta. Se tuli taas huomattua. Rääppijäisiin oli hommattu lisää lohta ja samoin ruisleipä oli tehnyt kauppansa aattona sen verran hyvin, että sitä oli pitänyt hommata myös lisää.
Se miten joulu eroaa ainakin Suomeen verrattuna, niin erilaisia ilotulitteita ja pommeja täällä on paukkunut viimeiset pari vuorokautta ja paljon!! Eilen myös Firebirdissä muutamat suomalaiset asiakkaat innostuivat ostamaan erilaisia raketteja ja paukkuja kaupustelijoilta siihen malliin, että rätinää ja savua riitti aikasta pitkään. Tarina kuitenkin kertoo, että tämä on vasta alkusoittoa sille, mitä on luvassa muutaman päivän päästä uutenavuotena. Aika näyttää.

Ilmat täällä on jatkuneet käytännossä täydellisinä, kuten tähän aikaan vuodesta kuuluukin. Pilvetontä tai lähes pilvetontä ja lämpotilat päivisin siella +31C...+33C haarukassa. Sopii mulle. :)

Pattayalta,
Mika

4 kommenttia:

  1. Suomalaisessa joulupöydässä puolalaista sinappia? Ampukaa kokki!

    VastaaPoista
  2. Kumpi on puolalaista sinappia? :) Auran sinappi vai Turun sinappi? Eikö Aura olekkaan Suomesta ja Turun (nykyisin) Ruotsista?

    VastaaPoista
  3. Turun sinappi joka siis vaihdettiin sukkien kanssa meni ensin Ruottiin ja sielta sitten Puolaan.

    Entiset tekijat perustivat Auran Sinapin ja muutahan ei sitten syoda, prkl!

    VastaaPoista
  4. Asia on harvinaisen kirkas! :)

    VastaaPoista