sunnuntai 25. lokakuuta 2009

Tokyo Tower

Eilen lauantaina tuli otettua päivä ihan rennosti, eikä tullu tehtyä päiväseltään oikeastaan yhtään mitään. Lähin hotellilta liikenteeseenkin vasta alkuillasta ja suuntana oli Tokyo Tower. Ulos päästyä huomasin, että satoi vähän vettä ja mietin jo, että lähenkö käymään tornilla asti ollenkaan, ku ajatus oli kuitenki saada hyviä iltakuvia kaupungista. Päätin kuitenki mennä. Sitä ennen oli kuitenkin selviydyttävä yhdestä pikku jutusta nimeltään Tokion metro. Hotellilta asemalle menin hotellin ilmaisella sukkulabussilla, joka menee hotellin ja aseman välisen reilun kilometrin matkan 20min välein. Tässä iltanäkymää aseman länsipuolelta.

Kun puhutaan, että jokin paikka oli täynnä kuin Tokion metro, niin vertauskuva kyllä toimii. Varsinkin Shinjukun metroasema on aivan käsittämätön muurahaiskeko ja härdelli. Aluksi tulee epätodellinen fiilis, että ei näin paljon ihmisiä voi olla liikenteessä samaan aikaan, mutta ei sille voi lopulta kuin nauraa ja mennä itse kans sekaan. Shinjukun asemalla yhtyy toista kymmentä metro- ja junalinjaa ja vuonna 2007 sitä käytti keskimäärin 3,64 miljoonaa ihmistä päivässä! Miettikääpä sitä!! :) Se onkin samalla koko maailman vilkkain asema. Shinjukun asema on rakennettu tavarataloryppään sisään ja sisäänkäyntejä asemalle on kymmeniä ja se tekee aseman hahmottamisesta hiukkasen hankalaa. En tiiä, että kuinka monta päivää asemaa pitäis kävellä ristiin rastiin normaalin ihmisvilinän seassa, että sen hahmottais kunnolla kaikkine käytävineen ja sisäänkäynteineen.

Lopulta selvisin metrolla Shinjukusta välillä kerran vaihtaen Akabanebashin asemalle. Ulos päästyä torni näkyikin jo vieressä ja vettä satoi edelleen. Se ei tienny hyvää kuvaukselle.
Kuten kuvasta näkyy torni on kopio Pariisin Eiffel-tornista, mutta Tokion torni on 333 metrillään 13m korkeampi kuin Pariisin vastaava. Torni on valmistunut 1958. Ensimmäinen näköalatasanne ja ravintola sijaitsee 150m korkeudessa ja ylempänä oleva 250m:ssä. Ensin piti mennä hissillä ensimmäiselle tasolle. Jos halusi aivan ylös, niin piti ostaa toinen lippu. Toki siellä piti käydä, kun tornissa kerran oli. Näkymät oli hienot, mutta valokuvista en saanut yhtään ainutta oikein hyvää ja tarkkaa. Siinä mielessä tosi pettynyt fiilis. Ulkona ollut sade ja vähän utuinen keli ja sitten tornin sisältä tulleet heijastumat ikkunoihin oli vähän liikaa. Ikkunoiden läpi kuvaaminen muutenkaan ei ole koskaan mikään paras mahdollinen tilanne. Tässä kuitenki parit kuvat.

Yleisnäkymää kaupunkiin ja sataman suuntaan.
Tornin lähellä ollut liikenne oli yllättävänkin rauhallista.
Takaisintulo metrolla menikin jo kuin vanhalta tekijältä. 

Tokion humusta,
Mika




2 kommenttia:

  1. Ook sie ennakkoon päntänny noita tietoja noista paikoista vai sitä mukaa ku meet, niin sitten vasta alat selvitteleen? Ois mullaki Tornion vesitornista otettuja kuvia :D

    VastaaPoista
  2. En sen kummemmin päntänny, mutta Japaniin olen vähän perehtyny ennakkoon, ku täällä ei ole tullu ennen käytyä. Ostin Tokio-Passi nimisen kirjan, joka käsittelee koko Japania. Se on myös mukana. Sitten hotelleilla on aikasta hyvin aina karttoja ja erilaista brosyyriä turisteille. Sitten on tietekki vielä netti hyvänä apuna, josta saa kaiken maailman tietoa. Itelläki nyt ekaa kertaa oma kone mukana reissussa ja se on käytännössä koko ajan auki huoneessa ollessa. Multa löytyy myös vesitornista otettuja muutamia kuvia. :)

    VastaaPoista