perjantai 16. lokakuuta 2009

Ostoksia ja englantia


Ennen reissua mietin, että vois ostaa järkkäriin paremman laajakuvalinssin heti reissun alussa, ku ne kuitenki täällä halvempia kuin Suomessa. Keskeltä kylää löytyi sopeva kauppa ja sinne katteleen. Lopulta sieltä tarttui Sigman 18-50mm F2.8 EX DC Macro mukaan ja siihen protector suodin. Totta kai nämä asiat pitää tehdä aina oikein päin eli katsoin vasta hotellilla, että mitäs tämä olis maksanu Suomessa. Noh, tuon paketin sai täältä jotain 50-70€ halvemalla kuin Suomesta alennuksineen, joten ihan hyvä kauppa.

Täällä Nagoyassa on aikasta hieno keskuspuisto, jossa on erilaisia vesipatsaita ja -altaita ja sitten Nagoyan tv-torni. Pitihän tuolla käydä mutkä yläkerrassa ja sieltä oli ihan mukavat näkymät. Ylätasanne oli tasan 100 metrissä. Siellä olis mielenkiintoista käydä myös pimeällä, niin näkis kaupungin iltavalaistuksessa.

Ennen reissua kuulin ja luin eri lähteistä, että japanilaiset puhuu huonosti englantia. Nyt, kun olen jututtanut juna-aseman opastajaa lipunostoon, taksikuskia, hotellin respoja, baarimikkoja, kaupanmyyjiä, todella monia ohikulkijoita neuvojen kysymiseen, jne. jne., niin olen kyllä vahvasti eri mieltä heidän englanninkielen taidostaan. Ei ne puhu huonosti, vaan ne ei puhu ollenkaan!! Laskeskelin, että Japani on kahdeksas Aasian maa, jossa olen käyny (jos Hongkong ja Macau lasketaan pelkäksi Kiinaksi) ja missään muussa maassa ei päästä lähellekkään. Aina sanotaan, että ei sais yleistää, mutta tuon otoksen perusteella se on jo pakko. Jos kysyy jotain neuvoa, niin japanilaiset kyllä ystävällisesti neuvoo - tai neuvoo mitä neuvoo - mutta tekstitys on vain japaniksi. Oma vastaanotin on säädetty vain sen verran huonosti, että neuvot menee toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos. Joskus aikanaan, kun harrasti karatea, niin sieltä muistaa joitakin sanoja. Hidari on edelleen vasen ja migi oikea. Niillä pärjää jo pitkälle, kun kysyy jonkun paikan sijaintia. Hai, arigato!

Nyt katteleen perjantain iltamenoja! Kampai! :)

Nagoyasta Japanista,
Mika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti