sunnuntai 18. lokakuuta 2009

Nagoyan linna ja rokettirollia

Tuli käytyä tänään sunnuntaina kattomamassa Nagoyan yhtä kuuluisinta nähtävyyttä, jos ei kaikkein kuuluisinta eli Nagoyan linnaa. Sinne piti mennä pari pysäkinväliä metrolla ja kyllähän se sieltä helposti löytyi. Tosin jos en olis kysyny taas neuvoa paikallisilta lipunostoon, niin olisin varmasti vieläkin siellä lippuautomaatilla. Nyt kun sen näki, niin helppo juttu. Tarina kertoo, että metro on Nagoyassa selkeä verrattuna Tokioon. Aika näyttää. Metrotiketti maksoi 200 jeniä suuntaansa eli selaiset 1,50€. Kun hyppäsi metrosta pois Shiyakushon pysäkillä, niin sieltä oli sitten helppo kävellä suoraan opasteiden mukaan linnoitukselle.

Hieno linna kyllä puutarha-alueineen, vallihautoineen ja muutamine torneineen. Vallihaudassa tepasteli myös pari aika isoa jotain peurannäköistä sarvipäätä. Tässä varsinainen päärakennus:
Linnan puutarha-aluetta:

Kun olin menossa linnalle, niin kävelin lähimäpänä olevalle Sakaen metroasemalle. Aseman vieressä on keskuspuistoa ja sieltä kuulu 50-luvun biisuja ja mustapukusia paikallisia jamppoja tanssi siellä vesipatsaan vieressä kuin heikkopäiset. Tullessa linnalta reilun parin tunnin päästä takaisin sama meno näytti jatkuvan. Menin katteleen lähempää ja siellä oli paikalliset "humpat" menossa. Jätkillä kaikilla mustat nahkahousut ja -takit, teräväkärkiset mustat teipatut bootsit jalassa ja kaikkilla hiukset viimisen päälle sliipattuna tötteröllä ja musiikin tulon kunnon gettoplasterista varmisti tietysti agregaatti! Vastavaa meininkiä olen nähnyt jostain vanhasta Madventuren jaksosta, mutta se oli muistaakseni Tokiosta. Only in Japan! :)

Nyt kun täällä on tullu neljä päivää oltua, niin kelit vaikuttaa olevan näin lokakuussa aikasta Suomen kesälämmöissä. Ensimmäiset pari päivää oli lähes pilvetöntä kuten myös tämä päivä, mutta eilen olis pilvistä ja sateli vähän vettä. Illalla oli kyllä jo kuivaa. Mitä nyt kattelin ennustetta, niin nämä 22-24C lämmöt ja aurinkoinen keli pitäis jatkua ainakin torstaihin asti. Päivällä siis shortsikeliä, mutta illalla viilenee ja pidempää housua päälle. Ihan ok lämmöt siis tällaiseen kaupunkihäröilyyn.

Nagoyaa ihmetellen,
Mika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti