torstai 15. lokakuuta 2009

Perillä Nagoyassa

Lento alkoi perinteisesti tervetuliaisdrinksulla eli shampanjalla ennen kuin kone työnnettiin putkesta pois. Ensimmäiset pari tuntia meni muutenki nopeasti, ku oli alkupalaa, alkuruokaa, pääruokaa, jälkiruokaa ja tietenki punkulla ja japanilaisella Asahi-oluella höystettynä. Nukuttua ei saanu kuin ehkä reilu pari tuntia. Onneksi edes sen verran. Lento meni aika nopeasti ja oli noin 20min etuajassa Nagoyassa. Monitorilta näkikin, että parhaillaan oli noin 160km/h myötästä suihkuvirtausta ja maanopeus jonku verran toista tuhatta. Nagoyan kenttä on muuten tehty keinotekoiselle saarelle ja sikäli aika erikoinen kenttä. Vastaavahan löytyy myös Tokiosta.

Lentokentällä kaikki meni kohtuu nopeasti, vaikka siellä tullin typy halusikin vilkaista pienemmän laukun. Toiminta oli kuitenkin erittäin ystävällistä verrattuna Helsinginpään vastaavaan toimintaan. Sehän ei ole tosin kellekkään mikään yllätys.

Nagoyan kentältä itse kaupunkiin pääsee helpoiten junalla. Tosin junalipun osto ja linjakarttojen selvittäminen ei ole välttämättä maailman helpoin homma. Kun muutamalta kysyi, niin lopulta oli lippu kädessä ja pääsi jopa oikeaan paikallisjunaan.

Hotellilla olin aamupäivällä 10:30 paikkeilla paikallista aikaa. Siinä oli vain sellainen pirullinen hommeli, että respassa sanottiin, että chekkaan pääsee vasta 14:00. Sehän se on hauskaa, kun on valmiiksi hiki ja väsyny. Samalla tavalla kävi viime reissulla Hongkongissa. Jätin laukun säilöön ja kävin käveleen hotellin lähikatuja ristiin rastiin ja samalla vähän syömässä. Huoneeseen onneksi pääsin jo 12:30 jälkeen ja tätä naputtelen huoneesta. Huoneessa oli verkkokaapeli ja se vain kiinni. Japanissa näyttää olevan samanlainen sähköpistoke kuin Filippiineillä ja kun oli Filsuilta ostettu adapteri mukana, niin kaikki lähti pelittään heti laakista.

Yhteen monien tietämään "japanilaisuuteen" tuli jo törmättyä ja kyllähän se laitto välittömästi hymyilyttään. Kun olin jättänyt laukut respaan, niin ajattelin kävästä ensin aulan veskissä ennen pientä kävelyä. Kun aukasi vessan loossin oven, niin vessanpytyn kansi nousi automaattisesti! Samoin istuinrinkula on lämmitetty! Ei olis huono idea Suomen talvessakaan, ku tulee ulkoa perse huurussa suoraan huussiin! :)) Samoin nappeja oli niin paljon pöntön vieressä ohjainyksikössä, että niitä ei uskaltanu alkaa heti käyttään. Täytyy kokeilla niitä myöhemmin. :)

Tästä tämä reissu alkaa! 

Terveiset Nagoyasta Japanista,
Mika

4 kommenttia:

  1. Mika, kai sä edes sait jotenkin huuhdottua jätökses pois :D Aattelee pian noi japsit, että helevata noita suomalaisia, on niilläkin tavat.

    VastaaPoista
  2. Mietis kuiten tarkkaan, että mitä nappeja painelet. Toivottavasti siin on jokin ohje että mitä mistäkin tapahtuu ;)

    VastaaPoista
  3. Moi, kyllä kannattaa olla varovainen:)
    Katsokaa wikipediasta ->käymälät japanissa. Nehän saattaa lirauttaa takaisin jos seisaaltaan tekee kevyemmät tarpeet. Muista sitten jos olet niissä pikajunissa kokeilla niitä munkkeja:)) Siis ihan syötäviä.

    VastaaPoista
  4. Siellä on vessat vähän toista luokkaa kuin Roomassa! Siellä oli vielä käytössä reikä lattiassa vessoja ja tietenkin minulle piti tulla virtsaputkentulehdus :( Joten nautihan lämpimistä istuinrinkuloista ja painele niitä kaikkia nappuloita.

    VastaaPoista