perjantai 23. lokakuuta 2009

Shinkansen

Tänään oli sitten siirtyminen junalla Nagoyasta Tokioon, johon ostinki lipun jo tiistaina. Vaikka luotijuna kuullostaa suomalaisittain erikoiselta ja eksoottiselta, Japanissa ne on todella yleisiä. Esimerkiksi Nagoyasta lähtee tällaisia junia taukoamatta muutaman minuutin välein. Tulin asemalaiturille noin 30min ennen oman junan lähtöä ja sinä aikana odotellessa niitä lähti noin puolen tusinaa. Junat liikkuu minuutilleen ja ne pysähtää asemilla vain minuutin kaksi paikasta riippuen. Junan lähdettyä Nagoyasta pysähdyksiä oli vain Shin-Yokohama, Shinagawa ja sitten Tokio, vaikka matkaa on kuitenki se noin 370km. Hyppäsin pois jo muutamaa minuuttia ennen ennen Tokion pääasemaa Shinagawassa, kun sieltä oli konduktoorin mukaan lyhyempi matka taksilla Shinjukun kaupunginosaan.

Matkustaminen junassa on melko hiljasta ja todellista nopeutta ei huomaa, jos ei kattele ulos. Vastaantulevan junan paineaalto kuuluu "tömäyksenä" ja hieman heilauttaa sivusuunnassa. Vastaava ääni kuuluu, kun juna menee tunneliin. Tunneleja olikin aika paljon noin puolesta välistä eteenpäin. Osan täyty olla aika pitkiä, kun miettii junan nopeutta ja kuinka kauon sen läpi meni aikaa. Junassa kiertää myös junaemäntä myymässä juotavaa ja pikku purtavaa. Siinähän ei sinänsä ole mitään ihmeellistä. Muistaakseni Suomessa Pendolinossakin oli vastaavanlainen tarjoilu, kun kerran menny sellaisella. Yks mitä odotin junissa olevan, niin eipäs ollutkaan. Televisiot. Paikalliset, kun tykkää niistä ja niitä on joka puolella, mutta junassa ei matolaatikoita löytyny.

Kuvassa vastaava Shinkansen 700-sarjalainen, jolla tulin tänään. Lisätietoja junista.

Laitetaan tähän vielä yksi kuva vielä eiliseltä, jossa baarimikot vauhdissa. "Vakioasiakkaalle" lahjoitettiin tietysti myös baarin t-paita viimeisenä iltana kaupungissa. :)
Arigato Chida, Tony, Magi and Aiya! Kampai! Ush!

Pieni toive kaikille kommenttien kirjoittajille. Jos katsotta kirjoitettuja kommentteja, niin tällä hetkellä siellä näkyy vain kirjoittajan etunimi. Laittakaa kommentin loppuun vaikka sukunimen ensimmäinen kirjain tyyliin T.Matti M tai kutsumanimi, niin tiedän vähän, että kuka kirjoittanut. Joutuu jo nyt miettiin parin viestin kans, että kumpihan tämän on kirjoittanut...hmmm. Kommentteja saa ja pitää laittaa myös jatkossa. Niitä on mukava lukea myös tällä puolen ruutua. Kiitoksia niistä! :)

Nyt katteleen miltä näyttää ensimmäinen ilta ja perjantai Tokiossa!

Tokiosta Japanista,
Mika

3 kommenttia:

  1. Moro!
    Siellähän näyttää menevän mukavasti!
    Naatiskele munkin puolesta.
    T. Matti L. Kartsista

    VastaaPoista
  2. haa haa empäs laita.
    Mut juu mukava on lueskella sunkin juttuja.

    VastaaPoista
  3. Tere! Nyt on alettu reissua seuraan. Asiameininkiä!!;)

    -olli k-

    VastaaPoista