tiistai 20. lokakuuta 2009

Luotijunalippu Tokioon

Tuli käytyä tänään Nagoyan rautatieasemalla kyseleen lippua Shinkansen-luotijunaan perjantaille. Luotijunalla ajelu ei ole ihan ilmaista ja Nagoya-Tokio välille tuli hintaa 10780Y eli noin 83€. Halvemmallakin tuon välin pääsisi, mutta kun haluaa päästä ko. junan kyytiin, niin silloin siitä joutuu myös maksaan. Matkaa välillä on noin 370km ja aikaa menee vähän vajaa 1h 45min. Matkanopeus ko. junilla on noin 300km/h.

Kuvassa näkyy Nagoyan päärautatieaseman kaksoistornit. Koko rautatieasemakompleksi ei ole ihan pienimmästä päästä. Esimerkiksi ensimmäiset 15 kerrosta on pelkästään kauppoja täynnä. Siinä vaihtaa jeni poikineen äkkiä omistajaa! Muutenkin tuolla asemalla on kova kuhina koko ajan. Kaupunki itsessään on Japanin neljänneksi suurin ja täällä asuu yhteensä noin 2,2 miljuunaa Yumia ja Yoshiroa.

Kävelin eilen keskuspuistossa ja yhessä pensaassa pörräsi jotain paikallisia pieniä noin 1,5cm "ampisia". Torstaina kameraan ostamani objektiivi pitäis soveltua myös lähikuvaukseen, joten oli hyvä vähän testata. Nuo pienet surisevat perkeleet ei vain pysyneet hetkeäkään paikalla ja kun siihen lisätään, että kameran linssi pitää laittaa kohteeseen lähes kiinni, niin ei ollu ihan helppoa ottaa tarkkoja kuvia. Vaikeaa tuo makroilu, mutta erittäin mielenkiintoista ja palkitsevaa puuhaa! Tässä yksi kuvatus eiliseltä:
Huomisesta sen verran, että tulee varmasti mielenkiintoinen päivä, jos kaikki menee suunnitelmien mukaan!

Nagoyasta, 
Mika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti