tiistai 1. maaliskuuta 2011

Phuket - Jakarta

Terveiset Jakartasta Indonesiasta! Tultiin tänne viime yönä Peten kans Air Asian suoralla lennolla.

Sitä ennen kuitenki vierästi Phuketissa muutama päivä. Yks päivä ajeltiin mopoilla kohti rantakatua ja sinne tullessa liikenne pysähty. Ajettiin reunoilta letkan keulille ja siellä oli kohtuu värikäs kulkue parhaillaan menossa. Kyseessä siis joka vuotinen Phuket Gay Pride, jossa pojat pitää keskenään "omaa kivaa".Kulkue oli iso ja siinä oli kohtuu monenkirjavaa porukkaa. Yleisöä oli myös todella paljon katsomassa kulkuetta. Tässä vielä samaa kööriä.Sunnuntaina oli viimeinen ilta Phuketissa tällä erää. Toki täällä vietetyn kuukauden päätteeksi piti käydä vielä kerran Rock Cityssä. Kuvan ruotsalainen Metallica tribute bändin vetäjä on kyllä melkoinen kitarataituri. Juttelin ohi mennen yks ilta jannun kans, niin kuulemma kuudetta kautta nyt Phuketissa Rock Cityssä soittamassa.Eilen maanantaina oli siis aika jatkaa matkaa Phuketista eteenpäin. Lentona oli Air Asian suora lento Phuketista Jakartaan. Lentoreitti on ollut vasta vähän reilun vuoden käytössä. Koneena oli täysin uuden karhea Airbus A320. Koneen sisustuksessa ei ollut naarmun naarmua missään ja sisusta vielä touksuikin uudelle nahalle. Kysyin lentoemolta koneesta, niin kertoi, että kone oli lennetty vasta pari viikkoa aikaisemmin 14.2 Ranskasta tehtaalta Pariisin kautta Kuala Lumpuriin. Nyt siis Jakartaan. Indoissa olen käynyt kolme kertaa aikaisemmin, mutta pääkaupungissa on jäänyt käymättä.

Jakartaan laskeuduttiin lähes ajallaan, jonka jälkeen suoraan Visa on Arrival tiskille. Siellä päästiin suoraan tiskille, jossa laitettiin visatarrat passiin ja sieltä suoraan odottamaan laukkuja varsinaisten passintarkastusjonojen ohi. Tosi fiksusti hoidettu homma. Päästiin nopeammin laukkuhihnoille kuin ne, joiden piti mennä suoraan passintarkastukseen.

Tänään tiistaina ei ole vielä mitään kummempaa ehtinytkään tekemään. Kävin lähellä olleessa kauppakeskuksessa syömässä, parturissa ja hommaamaassa paikallisen prepaidin kännyyn. Siinäpä sitä aluksi. Parturi-indeksi(tm) täällä sisältäen pesun, leikkauksen, pesun, päähieronnan maksoi 48000IDR/4€. Ei paha, vaikka ei ihan Filippiinien hintoihin päästäkkään. Kävellessä näkyi aikasta vinkeän näköinen versio taksista. Vähän samaa kuin Bangkokin tuktukeissa, mutta kuitenkin aikasta erilainen.Näitä on siis Jakartan liikenteessä vaikka kuinka paljon.

Täällä menee nyt muutama päivä. Lippuja etiäpäin ei ole vielä hommattu, mutta ajatuksia seuraavasta kohteesta kyllä jo on.

Jakartasta,
Mika

3 kommenttia:

  1. Moi. Mikä on Visa on Arrival tiski ? Kauanko lento Phuketista Jakartaan kesti,paljonko piti maksaa lipusta?

    Minne sitten meno?

    VastaaPoista
  2. Moi!

    Suomalaiset ja monet muut tarvitsevat Indonesiaan viisumin. Sen voi hommata etukäteen Indonesian suurlähetystöstä, mutta se ei ole välttämätöntä. Sen saa myös maahantullessa suurimmilta raja-asemilta ja lentokentiltä. Silloin mennään koneesta tullessa suoraan "Visa on arrival" eli "visa maahantullessa" -tiskille. Ensin visa maksetaan (25USD/22€) yhdellä tiskillä, jonka jälkeen mennään seuraavalle tiskille, jossa visatarra liimataan passiin. Samanlainen visakäytäntö on myös mm. Laosissa ja Kambotsassa eli sen saa raja-asemalta maahantullessa.

    Lento kesti about 2h 40min. Thaimaassa ja Jakartassa on sama aikavyöhyke. Sitä en tiennyt etukäteen. Balilla ollaan Jakartaa tunti edellä eli sama aika kuin Malesiassa ja Singaporessa. Sulawesillä ja Papualla vielä yksi tunti lisää. Indoissa siis kolme aikavyöhykettä. Meillä oli kaverin kans jokin promolippu ja yhdensuuntainen lippu oli 48€ sisältäen 5Kg etukäteen maksettua ylipainomaksua laukulle. Rajana siis 15Kg ilman maksua. Kannattee huomioida, että Indoihin mennessä pitää olla myös lippu pois maasta. Sitä ei tarkastettu Phuketissa lähtiessä, mutta Jakartassa maahantullessa kylläkin.

    Tämän blokikirjoituksen jälkeen tuli varattua lento Lombokkiin perjantaille. Sinne siis seuraavaksi.

    - Mika -

    VastaaPoista
  3. Voi vidu kun kuulostaa hyvältä reissulta. Ei muuta ku hyviä kelejä sinne. Seurataan tilannetta.

    VastaaPoista