torstai 3. maaliskuuta 2011

Härdelli nimeltä Jakarta

Muutama päivä tullu nyt oltua täällä Jakartassa. Hotellina meillä on Ibis Kemayoran, joka siis Kemayoran alueella. Asiallinen ja siisti hotelli. Hinta yöltä noin 30€.

Ensivaikutelmana Jakartasta voisi sanoa, että ei mikään maailman hienoin kaupunki. Se oli toki tiedossa. Monista jutuista tulee hyvin paljon Manila mieleen. Paljon ränsistyneitä rakennuksia, ihmisiä kadun varressa kuluttamassa aikaa ja puuhailemassa omiaan, kaaottinen liikenne ruuhkineen, köyhyyttä. Toisaalta taas ydinkeskustassa talouselämän keskuksessa hienoja rakennuksia ja viimeisen päälle hyviä ja isoja ostoskeskuksia. Isoja kontrasteja siis.

Tässäpä jotain kuvia. Kansallismuseon edestä.Läheltä museota hieno patsas.Jakartan tärkein maamerkki. 137m korkea kansallismonumentti "Monumen Nasional".Nämä paikalliset tuktukit on kyllä huvittavan näköisiä viritelmiä. Vähän kuin osa rakenteesta olis otettu jostain tavarankuljetusmoposta. Eilen tuli nähtyä taksista ohimennen toisenlaisiakin vielä erikoisemman näköisiä häkkyröitä, mutta niistä ei ehtinyt nappaista kuvaa. Ajettiin tällaisella tuktukilla kahteen mieheen kohtuullinen matka ja sille tuli hintaa pienen tinkauksen jälkeen yhteensä 20000IDR/1,65€.Pieni vinkki takseista Jakartassa. Täällä näyttää olevan taksien kans sama homma kuin Manilassakin. Ainainen vääntö, että mitä matka maksaa etukäteen. Ensin yritetään vedättää ja hinta laskee pikku hiljaa. Saatiin kuitenkin jo lentokoneessa erittäin hyvä neuvo täällä reilu 20v asuneelta belgialaiselta ja se näyttää pitävän myös paikkaansa. Takseina kannattaa käyttää vain joko sinisiä Blue Bird firman autoja tai Silver Birdiä. Kannattee kuitenkin olla tarkkana, sillä kaikki siniset taksit ei ole nuita Blue Birdejä. Niissä pitää lukea tuo teksti auton kyljessä tai ikkunassa. Ne laittavat aina kysymättä mittarin päälle ja homma on hyvin selkeä. Blue Birdin autot on aina uuden karkeita Toyotia, kun muut siniset ei-Blue Birdit ovat jo huomattavasti enemmän elämää nähneitä kulkineita.

Niin kuin kirjoitin, niin täällä näkee myös paljon ränsistyneitä rakennuksia ja köyhyyttä. Nämä hökkelit on kohtuu lähellä meidän hotellia junaradan varressa.Tänään torstaina on viimeinen päivä Jakartassa ja huomenna maiseman pitäisi vaihtua johonkin ihan muuhun.

Jakartan sykkeestä,
Mika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti