sunnuntai 13. maaliskuuta 2011

Bali - Komodo

Visiitti Balillä jäi yhteen yöhän. Ajatuksena oli, että oltais jatkettu matkaa suoraan Balille tultua eteenpäin, mutta lennot ei täsmänneet.

Itellä tuli käytyä Balilla 9/2008 ja paikat oli sikäli tuttuja. Käytiin illalla parilla Crusoe Islandilla, Eikanisssa ja M-BarCo:ssa.

Tänään sunnuntaina siis jatkettiin matkaa eteenpäin. Aamusta lentokentälle. Kun lähes kaikki rutiinit oli suoritettu lentokentällä ja oltiin menossa jo lähtevien puolelle menevään viimeiseen turvatarkastukseen huomasin, että missä h*lvetissä on minun järkkärilaukku? Tuli sitten heti mieleen, että se jäi taksiin. Siinä pääsi jo useampia ärräpäitä ääneen. Sitten tuli mieleen, että kyllä laukku taisi sittenkin olla mulla olalla, ku menin kahden varsinaisen matkalaukun kans taksista terminaaliin. Pikaisesti alakertaan ensimmäiseen läpivalaisupaikkaan ja siellähän minun laukku näkyi laitteen päällä. HUH!! Säikähin kyllä oikeasti ja pahasti!!

Lento oli noin tunnin myöhässä ennen kuin päästiin ilmaan. Lentoyhtiönä oli mulle uusi Merpati ja samoin konetyyppi MA-60 oli ensi kertaa alla.Komodon alkaessa lähestyä näkymät ilmasta olivat hienot.Tässä ollaan jo sen verran matalalla, että laskutelineet on laskettu alas.Lintu on laskeutunut Labuan Bajun kentälle Floresin saarelle.Komodolla kun ollaan, niin tietysti maailman suurimmat liskot Komodon varaanit (Komodo Dragon) on heti vastassa.Hotellia meillä ei ollut varattuna ollenkaan ja sen saaminen vähän tehetti. Ajettiin taksilla pientä Labuan Bajun kylää ympäri muutaman kerran ennen kuin majapaikka löytyi. Majapaikkana on Blessing.

Maisemat täällä Komodolla on hienot.Täällä nyt tarkoitus olla seuraavat kuusi yötä. Monenlaista ohjelmaa on jo mietittynä. Mopotkin jo vuokrattiin heti koko ajaksi alle.

Huomenna maanantaina 14. päivä tulee vuosi ja 5kk (17kk) reissussa täyteen.

Labuan Bajolta Komodolta,
Mika

2 kommenttia:

  1. Vitsi kun keksitte mennä tämmösiin paikkoihin, pitää ihan googlettaa ja etsiä tietoa.(heh heh)

    Isoja liskoja siellä, varokaa ettei mopedin kummi mee puhki jos ajatte päälle.

    VastaaPoista
  2. Moikka,

    Juu, sukellustuttu kirjoitteli sellaisia juttuja Komodolta kuvien kera Facebookiin, että oli yksinkertaisesti ihan pakko tulla poikkeamaan tänne, kun oli kuitenkin täällä kulmilla. Nyt pari päivää sukellettu täällä reissukamun kans ja sukelluksen kannalta tämä on kyllä ihan mieletön paikka! Jos sanoo, ett yksi maailman parhammista, niin puhuttaan varmasti ainakin oikeasta kategoriasta. Toistaiseksi olen kirjoittanut vasta yhden jutun täältä sukelluksista eka päivältä ja se löytyy täältä:

    http://reefdive.blogspot.com/

    Komodonvaraaneja (Komodo drangon) on toki pakko nähdä, kun on täällä paikan päällä. Niistä juttua, ku niitä on nähty.

    - Mika -

    VastaaPoista