sunnuntai 6. maaliskuuta 2011

Jakarta - Lombok

Perjantaina jätettiin Petrin kans Jakarta taakse ja hypättiin Lion Airin Boing 737-900ER kyytiin. Lento Jakartasta Lombokin saarelle Mataramiin kesti noin pari tuntia. Heti Mataramin kentälle laskeutuessa huomasi, että nyt ei tultu mihinkään suurkaupunkiin. Lentokentän viheralueella oli vuohia, joita paimennettiin kiitoradan asvaltin vierestä syrjemmäksi. Samoin pikku pojat pelasi jalkapalloa lentokentän päässä heti kiitoradan ulkopuolella. Juoksentelipa siellä kiitoradan vieressä muutamia kanojakin.
Mataramin terminaali on tosi pieni. Laukut saatiin pienen odottelun jälkeen. Sitten taksi alle ja Senggigiin Puri Bunga Beach Cottages -hotelliin, joka oltiin varattu etukäteen. Hotelli osottautui heti todella viihtyisäksi. Tässä kuva minun kämpän terassilta.
Uimaan oli tietysti päästävä heti. Ei ole allasalueessakaan mitään valittamista.
Varattiin hotellin kautta mopot heti seuraavalle päivänä ja ne tuotiin meille lauantaina klo 12:00. Kun mopot oli saatu, niin lähettiin katselemaan saarta. Tiet osoittautui varsinkin Senggigistä pohjoiseen päin huippukuntoisiksi. Maisemat on myös kohdallaan. Merta, vuoria, palmurantoja ja -metsiä, viidakkoa.
Kesken ajon Petri tööttäsi, että tuossa on kyltti johonkin vesiputoukseen (Tiu Pupas Falls). Mulla olis jääny paikka näkemättä kokonaan. Uukkari ja etsimään putouksia. Se löytyi helposti. Putouksen korkeus on 60m ja sieltä tuli myös mukavasti vettä alas. Tässä Pete suihkussa ja pystyy samalla suhteuttamaan putouksen kokoa.
Siellä täällä välillä näkyi riisiviljelmiä ja ihmisiä työn touhussa.
Tänään sunnuntaina lähdettiin ajeleen kohti etelää. Ensin Mataramin kaupunkiin ja sieltä jatkettiin ilman kummempia suunnitelmia eteenpäin. Lopulta käytiin Priyan kaupungissa kääntymässä. Sieltä otettiin suunnaksi Mantang. Ei ehditty ajaa kuin vähän matkaa, niin keskellä pienehköä tietä oli tosi suuri kulkue soittajineen.
Menossa oli siis perinteiset lombokkilaiset häät. Tässä morsian saattajineen.
Juhlakulkueen jälkeen jatkettiin matkaa kohti Mataramia. Tankattiin yhdessä pienessä kaupassa pullotettua bensaa mopoihin ja huomattiin, että siihen viereen jäi joku perinteisen näköinen paikallinen temppeli.
Kun laitettiin mopoja parkkiin, niin paikalliset kertoi, että kukkotappelu oli juuri loppunut. Kateltiin temppeliä ja huomattiin, että yhden kulman takana oli iso joukko miehiä ja siellä oli selvästi jotain tosi mielenkiintoista. Kyseessä oli laiton uhkapeli. Pelin nimi paikallisella kielellä on "bola adil". Kokeilin kans peliä yhden kierroksen sijoittamalla 50000IDR/4€, mutta ei osunu arvaukset kohilleen. Ei voittoa.
Nyt kun on ollu täällä Lombokissa kolme päivää, niin ihmiset täällä on todella ystävällisiä. Jopa siinä määrin, että en tiedä olenko kohdannut missään muualla vastaavaa aikasemmin.

Laitetaan loppuun vielä pari iltavinkkiä Senggigistä.

Happy Cafe - Rento iso baari, jossa livemusaa joka päivä.
Marine Cafe - Suosittu disco, jossa myös bändi soittamassa.
Safari - Toinen suosittu disco, jossa yllättäin myös livemusaa.

Lombokista,
Mika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti