sunnuntai 27. maaliskuuta 2011

Sukellusta, mopoilua ja rentoa oleskelua

Viimeinen viikko vierähtänyt täällä Puerto Princesassa Palawanilla. Rento viikko ilman suurempia hötkyilyitä ja kiirettä yhtään mihinkään.

Majapaikkana on vanha tuttu Moana Hotel pääkadulla Rizal Avenuella. Hotellilla "tukot" päivystää iltaisin seinillä ja ilmoittelevat aina itsestään hauskan kuuloisella huudoillaan.Keskiviikkona käytiin Petrin ja Mikon kans sukeltamassa. Ensimmäisenä kohteena meillä oli Putul ja toisena Maris Rock. Jälkimmäinen on minun suosikkisukelluskohteita Puerto Princesan vesissä ja ja siellä näkyi taas mielenkiintoisia juttuja. Heti sukelluksen alussa nähtiin hiekkapohjan kolossa leukakala, jolla oli suussaan muniaan.Sukelluksen lopulla katsoin, että mitä ihmettä sukellusoppaamme Dani oikein vetää pohjassa hiekan vain pölistessä. Siellä oli suuri molukkirapu. Rapu on samaa ikäpolvea dinosaurusten ja krokotiilien kans. Elävä fossiili. Kyseinen rapu painaa useita kiloja.Lisää juttua ja kuvia sukelluksista löytyy minun Reef Divesta.

Tänne Puerto Princesaan tultiin yhtä aikaa samalla lennolla Petrin ja Mikon kans. Torstaina porukkaan liittyi yksi kaveri lisää. Kaikki kolme on minun kavereita, mutta keskenään he eivät ole tunteneet toisiaan entuudestaan. Harvinainen tilanne sinänsä. Hauska ja hyvä porukka silti kasassa. Samalla kaikki on parhaillaan useamman kuukauden reissulla.

Tänään sunnuntaina käytiin vähän mopoileen porukalla Puerto Princesasta etelään päin. Joissakin paikoissa puut kaartuvat tien päälle ja tie menee kuin tunnelissa.Sitten meillä tuli pakollinen varikkopysähdys, kun yhden mopon takagymmista ilmat päätti karata väärälle puolen rengasta. Onneksi gymmikorjaamo löytyi noin 2km päästä.Samassa paikka oli myynnissä Palawanin paikallista herkkua nimeltään tamilok. Kyseessä siis mangovepuun sisältä löytyviä pitkiä, vaaleita matoja. Niitä oli elävänä pussissa. Jäi ostamatta.Pari kertaa on kyllä tullut maistettua ko. matoja. Raakana ja friteerattuna. Jotkut väittää, että raaka maistuu osterille. Mulla se ei raakana mennyt alas, vaikka sitä jonku aikaa pureskelin. Makukin oli kuin olis jotain mudan makuista polkupyörän sisäkumia jäykännyt. Leivitettynä ja friteerattuna taas ei edes tietäisi maun puolesta mitä syö. Mukana kun tuli vileä dressinkidippi, niin makuelämys oli jopa ok.

Tänään piti käydä vielä katsomassa Formula 1:en avauskisa. Täällä Puertossa se käytännössä tarkoittaa poikkeamista saksalaisen Tomin omistamaan ravintolaan nimeltä TomTom. Siellä on formuloiden tullessa aina porukkaa ja niin oli nyttenkin.Puerto Princesasta,
Mika

4 kommenttia:

  1. Moi aurinkoisesta mutta kylmästä (aamulla -20) pohjois-Suomesta.

    Onkos Japanin tapahtumat siellä aiheuttaneet mitään toimenpiteitä?

    Kun tänne Pohjoiseenkin tullut vähän mitattavia säteily arvoja.

    Komian näköistä seutua,katsonut kun olet kaynyt aikaisemmin El Nido:ssa se varsinkin kiinnostais. Ehkä joskus..

    VastaaPoista
  2. Moro,

    Ei täällä puhuta Japanista yhtään mitään. Ei siis mitään tietoa.

    El Nido on Palawanilla ehkäpä hienoin paikka. Myös Port Barton on hieno paikka. Sitten toki löytyy mm. Puerto Princesan lähellä olevat Honda Bayn saaret.

    - Mika -

    VastaaPoista
  3. Jappaniin tuli paha tsunami ja muutama ydinvoimala otti siipeen.

    Komea paikka Port Barton. Tässä suunnittelen!

    Manila- Puerto Galdera (Mindoro island)-Busuang island- El Nido-Port Barton-Puerto Prinses ja sieltä lentäen Manilaan.

    Onko sinulla tietoa onnistuuko laivalla tommonen saari hyppely?

    Olen kyllä lukenut sinun kaikki reissut, olet taitanut mennä lentokoneella.

    VastaaPoista
  4. Moi,

    Juu, toki Japanin tsunami- ja ydinvoimalakatastrofista kuulin heti, kun ne tapahtui. Täällä vain ei ole ollut mitään puhetta mistään säteilyarvoista.

    Manilasta pääsee Puerto Galeraan ja 6km päässä olevalle Sabang Beachille helposti ottamalla Manilasta ensin bussin Batangasiin ja sieltä bancaveneellä suoraan Sabang Beachille tai Puerto Galeraan. Se miten Mindorolta pääsis Busangalle/Coronille, niin en tiedä. Busuangalta/Coronilta pääsee kyllä veneillä El Nidoon. Tuon välin voi myös lentää jollain pienellä koneella. El Nidosta taas kulkee minibusseja useita päivittäin Puerto Princesaan. Tuo viimeinen väli kestää noin 7h. Port Barton jää noin puoli väliin El Nidoa ja Puerto Princesaa. El Nidosta tullessa vähän jälkeen Roxaksen kääntyy pieni tie sinne. Tuli käytyä mopoileen iltapäiväreissu kerran Roxaksesta siellä.

    - M -

    VastaaPoista