sunnuntai 16. tammikuuta 2011

Singapore - Langkawi

Singaporessa ollut viimeinen viikko tosi sateinen ja ei ole tullut tehtyä mitään kovin erikoista. Laitetaan tähän kuitenki ruokailuvinkki. Singaporen elektroniikkaa myyvän Sim Lim Square -rakennuksen alakerrassa on Singaporen tyyliin erittäin yleinen food court. Siis paikka, jossa on noin tusinan verran erilaisia ruokaa myyviä kojuja. Siellä yhdestä kojusta on tullut oma suosikki. Paikan nimi on Indian Pakistani. Kuten nimi kertoo, niin paikasta löytyy erilaista Intian seudun herkkua. Tässä oma setti, joka vie kielen mennessään. Pötkylät on mausteisia kanakebabrullia, sitten perunaa intialaisittain maustettuna, pari naanleipää ja yhdellä lautasella currykastiketta dippiniä. Aivan huippua! Tämän annoksen hinta oli 9SGD/5,20€ ilman juomaa.
Tänään sunnuntaina oli siirtymäpäivä. Aamulla ensin Singaporen ykkösterminaaliin ja 10:45 Air Asian lennolla Malesian pohjoisosassa lähellä Thaimaan rajaa sijaitsevalle Langkawin saarelle. Täysin uusi kohde mulle. Lento Langkawille kestää vähän yli tunnin. Sieltä heti taksi alle ja etukäteen varaamaani Nadia's Inn Comfort -hotelliin. Huoneeseen päästyä joutui myös heti avaamaan Singaporen lentoasemalta löytynyt Geishapaketti. Mmmmmm! :)
Huoneessa vain pikasuihku ja heti katteleen paikkoja. Hotelli sijaitsee Pantai Cenang Beachillä ja tien yli katseleen miltä biitsi näyttää. Se näyttää muuten todella hyvältä! Iso biitsi ja porukkaa sopivasti eli ei kovin paljon. Tänne tullessa ilmat muuttu samalla Singaporen sateista täydelliseen keliin.
Kun olin kävellyt pitkän rannan läpi, niin kyseleen, että mistä sais mopon. Sellainen löyty ja otin Honda Wave 125S aluksi neljäksi päiväksi. Hinta täällä päivälle oli 30MYR/7,5€, kun otti neljälle päivälle. Päivä olis ollu 35MYR/8,75€. Kun mopo oli alla, niin ihmetteleen saarta. Tässä tauko jossain saaren eteläkärjessä Awana Porto Malai hotellin vieressä.
Kun jatkoin matkaa, niin näin tien vieressä reunakaiteen päällä pari jotain apinaa. Pysähdyin niiden kohdalle ja luikkivat välittömästi pusikkoon. Jos olisivat oleet perus makakeja, niin olisin jatkanut matkaa pysähtymättä. Nämä oli kuitenki jotain gibbonin tai töyhtölangurin näköisiä kavereja. En ole aikasemmin nähnyt tällaisia luonnossa. Kun pienemmät meni pusikkoon, niin yllättäin sieltä tuli isompi katteleen lähempää. Päätin silloin lähteä ite liikenteeseen. :) Kävin kuitenkin tekemässä uukkarin ja otin tämän kuvan ajaessa ohi isoimmasta kaverista.
Sitten jatkoin matkaa noin 20km päässä olevaan Langkawin pääkaupunkiin Kuahiin. Se on noin 30000 asukkaan kaupunki. Sieltä löytyy mm. tämä Langkawin symbolinakin tunnettu iso kotka, jossa pakollinen pose. Täällä Langkawilla majailee kuulemma tosi paljon useampaa lajia olevia kotkia. Kun paikka oli nähty, niin suunnaksi Pantai Cenang ja hotelli.
Ensifiiliksit Langkawista on erittäin hyvät. Muutenkin monia mielenkiintoisia paikkoja tiedossa, joita pitää käydä ihmettelemässä lähi päivinä.

Langkawilta,
Mika

2 kommenttia:

  1. Moi!
    Mukava on aina lueskella näitä sun rapsoja. Pääsee vähän niinku reissaamaan täällä kotisohvallakin ;-D Toi sun "kaveris" on Spectacled Langur eli Silmälasilanguri.

    VastaaPoista
  2. Moikka!

    Kiitokset tiedosta!

    Mukava kuulla, että rapsa kelpaa. :)

    - Mika -

    VastaaPoista